Μια σειρά βιβλίων για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα!

Στη σύγχρονη εποχή η πληροφορία στα παιδιά διαχέεται πιο εύκολα, μια αναζήτηση στη google ή ένα απλό video στο YouTube, και την έχεις μπροστά σου με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τα βιβλία γνώσεων έχουν μια επιπλέον αποστολή: Εκτός από το να εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο του βιβλίου, να μην αποτελέσουν απλώς μια ακόμη εγκυκλοπαίδεια στο σπίτι που παραμένει ένα «διακοσμητικό» στοιχείο στη βιβλιοθήκη.

Και τα σύγχρονα βιβλία έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής. Πολύ περισσότερο, γίνονται ολοένα και πιο διαδραστικά, καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν διαφορετικούς τομείς, να λύσουν τις πιο μικρές ή μεγάλες απορίες τους. Μέσα από μια καταπληκτική εικονογράφηση γίνονται περισσότερο ελκυστικά, ενώ οι ειδικές «αποστολές» και τα πειράματα για τα παιδιά, τα κάνουν πιο ευρηματικά μεταδίδοντας τη γνώση με έναν πιο βιωματικό τρόπο.

Μια τέτοια σειρά βιβλίων γνώσεων είναι και η σειρά «Μαθαίνω τα πάντα». 8 διαφορετικά βιβλία, με 8 συναρπαστικά θέματα: Μικροί και μεγάλοι μαθαίνουμε για τις εκπληκτικές ικανότητες του ανθρώπινου σώματος, για σημαντικές εφευρέσεις που έχουν κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, για το διάστημα και τους πλανήτες, για τη ζωή στους ωκεανούς και όσα μπορούμε να κάνουμε μια να την προστατεύσουμε, για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, τις αισθήσεις και τη μνήμη μας και για τις εντυπωσιακές πυραμίδες στην Αίγυπτο και τον κώδικα ιερογλυφικών.

Πάμε να τα ανακαλύψουμε;

Ανθρώπινο σώμα

Για ηλικίες 8+

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια εκπληκτική, αλλά εξαιρετικά πολύπλοκη μηχανή. Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται τα δομικά στοιχεία, τα όργανα και οι εκπληκτικές ικανότητες του ανθρώπινου σώματος. Ανακαλύψτε μόνοι σας πώς λειτουργεί το θαυμαστό σώμα σας μέσα από συναρπαστικές αποστολές!

Θεωρία & Επιστήμη

Για ηλικίες 8+

Οι ιδιοφυείς ιδέες αποτελούσαν ανέκαθεν κινητήρια δύναμη της επιστήμης. Σε αυτό το βιβλίο, 30 από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις διατυπώνονται με συνοπτικό, κατανοητό τρόπο και με εκπληκτική εικονογράφηση. Δείτε γιατί η επιστήμη πρωταγωνιστεί στη ζωή μας και μάθετε τις πιο σημαντικές θεωρίες μέσα από συναρπαστικές αποστολές

Ωκεανοί

Για ηλικίες 8+

Έχετε ακούσει ποτέ να μιλούν για τον Γαλάζιο Πλανήτη; Είναι ο πλανήτης όπου ζούμε όλοι! Πάνω από τα δύο τρίτα της επιφάνειας της Γης καλύπτονται από νερό, κυρίως από το αλμυρό νερό των θαλασσών και των ωκεανών. Ετοιμαστείτε να καταδυθείτε στον βυθό τους και να τους εξερευνήσετε μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

Εφευρέσεις

Για ηλικίες 8+

Κάθε εφεύρεση είναι η τελειοποίηση μιας μεγαλοφυιούς ιδέας. Για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα! Κάθε σημαντική εφεύρεση κρύβει ανθρώπους που πειραματίζονται για ένα μεγάλο διάστημα για να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται 30 από τις σημαντικότερες εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπως η τυπογραφία, οι ατμομηχανές, τα τηλεσκόπια. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια πυξίδα, να παράγετε ηλεκτρισμό ή να εκτοξεύσετε έναν πύραυλο μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

Διάστημα

Μια μαγευτική περιπλάνηση στο ηλιακό σύστημα και στους γαλαξίες! Για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα!

Κάθε σημαντική εφεύρεση κρύβει ανθρώπους που πειραματίζονται για ένα μεγάλο διάστημα για να υλοποιήσουν την ιδέα τους. Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται μια χαρτογράφηση του σύμπαντος από τη γένεσή του έως σήμερα. Ανακαλύψτε τι είναι τα έτη φωτός, πώς δημιουργείται ένας σουπερνόβα και πώς θα μπορέσετε να φτιάξετε ένα τηλεσκόπιο μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

Πλανήτης Γη

Για ηλικίες 8+

 

Η Γη είναι ένας εκπληκτικός πλανήτης και χρειάζεται την προστασία όλων.
Ο πλανήτης μας είναι μια κουκκίδα στο απέραντο σύμπαν που φιλοξενεί εκατομμύρια είδη διαφορετικής ζωής.

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται η δομή της Γης, τα οικοσυστήματα, το κλίμα, οι απειλούμενοι βιότοποι, ενώ έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε πώς η μέρα δίνει τη θέση της στη νύχτα, τι είναι η μετατόπιση των ηπείρων και πώς δημιουργούνται οι ανεμοστρόβιλοι μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

Ανθρώπινος εγκέφαλος

Για ηλικίες 8+

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται οι περιοχές του εγκεφάλου, η συνεργασία του με το σώμα, πώς συνδέεται με τη μνήμη και τα συναισθήματα, καθώς και οι εγκεφαλικές δεξιότητες.

Εξερευνήστε όλα τα μυστικά του και δείτε πώς λειτουργούν οι αισθήσεις, ώστε να αντιλαμβανόμαστε τον φυσικό κόσμο. Μάθετε πώς παραπλανούν τον εγκέφαλο οι οπτικές απάτες και βελτιώστε τη μνήμη σας μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

Αρχαία Αίγυπτος

Για ηλικίες 8+

Ταξιδέψτε στον ποταμό Νείλο και γνωρίστε με μια ματιά τον εκπληκτικό πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου.
Ανακαλύψτε τα μυστικά των πυραμίδων και γνωρίστε τους πανίσχυρους φαραώ και, παράλληλα, θα μπορέσετε να ζωγραφίσετε μια ταφική παράσταση και να σχηματίσετε τον δικό σας κώδικα ιερογλυφικών μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

Υ.Γ. Ανακαλύψτε εδώ όλη τη σειρά «Μαθαίνω τα πάντα». 

Υ.Γ. Ανακαλύψτε εδώ περισσότερα βιβλία γνώσεων για παιδιά!

2 Comments

  1. Pingback: Ας κάνουμε τον πλανήτη μας καλύτερο: 9 παιδικά βιβλία για το περιβάλλον! – Dioptra Blog

  2. Pingback: Βιβλία φιλοσοφίας για παιδιά! – Dioptra Blog

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *