Βιβλία γνώσεων για παιδιά – ιδέες για φανταστικά ταξίδια!

Μένουμε σπίτι σίγουρα, αλλά πώς θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας; Η αλήθεια είναι ότι ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Και μερικές φορές καταλήγεις να αναρωτιέσαι ότι για πρώτη φορά ίσως έχεις περισσότερο χρόνο από ό,τι περίμενες. Και μετά έρχεται το δεύτερο ερώτημα… Αυτά τα παιδιά, πώς θα τα απασχολήσω δημιουργικά;

Είτε είναι στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και θέλεις να αναπληρώσεις τη χαμένη γνώση που θα έπαιρναν, είτε είναι λίγο μεγαλύτερα και ψάχνουν μόνα τους ιδέες για να απασχοληθούν, υπάρχει λύση και κρύβεται στα βιβλία.

Έχουμε μια σπάνια ευκαιρία να περάσουμε άπλετο δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας, να ταξιδέψουμε με τον νου σε μέρη φανταστικά, να εμπνευστούμε από προσωπικότητες και να φτιάξουμε δικά μας πειράματα. Ήρθε η ώρα να γίνουμε και εμείς πάλι παιδιά

Διαλέξαμε με αγάπη και φροντίδα πολλά ωραία βιβλία για να περάσετε ατελείωτες ώρες με γνώσεις και διασκέδαση. Μπορείτε να τα δείτε όλες εδώ συγκεντρωμένα και να παραγγείλετε online όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας!

1. Πορτρέτα Ζωγράφων. Γνωρίζουμε τη Φρίντα Κάλο και τον Βίνσεντ βαν Γκογκ

πορτραίτα ζωγράφων για παιδιά

Ετοιμάστε μολύβια, πινέλα και μπογιές και ανοίξτε τα βιβλίο της Φρίντα Κάλο και του Βαν Γκογκ! Η Φρίντα Κάλο μας ξεναγεί στη συναρπαστική και πολύχρωμη ζωή της, ενώ ο Βαν Γκογκ μας συστήνει στον δικό του ιδιόμορφο κόσμο.

Για παιδιά από 6 ετών

2. Νέα σειρά βιβλίων «Μαθαίνω τα πάντα»

εγκυκλοπαίδεια για παιδιά
Μαθαίνω τα πάντα για Ωκεανούς, τη Θεωρία και Επιστήμη, το Ανθρώπινο Σώμα. Μια υπέροχη εγκυκλοπαιδική σειρά που πραγματεύεται σύγχρονα θέματα και θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ανήσυχα παιδιά! Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει τριάντα σύντομα κεφάλαια που θα σας δώσουν αφορμή για ασταμάτητες συζητήσεις κι ενδιαφέρουσες «αποστολές».

Για παιδιά από 8 χρονών

3. Οι Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας για παιδιά

γεωγραφία για παιδιά

Αν πάλι προτιμάτε να ανοίξετε έναν παγκόσμιο χάρτη αντί για μπλοκ ζωγραφικής, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς! Το βιβλίο περιέχει χάρτες και σχεδιαγράμματα που θα βοηθήσουν τους μικρούς αναγνώστες να ανακαλύψουν την ιστορία και το πολιτισμό της κάθε Ηπείρου.

Για παιδιά από 10 ετών

4. Σπουδαίες προσωπικότητες από την Ιστορία!

βιογραφίες διάσημων για παιδιά

Σπουδαία κορίτσια και σπουδαία αγόρια που θα δώσουν έμπνευση στα παιδιά σας για να ονειρευτούν κι αυτά με τη σειρά τους σπουδαία κατορθώματα. Προσωπικότητες από την ιατρική, τις επιστήμες, τις τέχνες, τον αθλητισμό, την τεχνολογία, οι οποίες έζησαν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Για παιδιά από 8 χρονών

5. Μια επίσκεψη σε Μουσείο!

παιδικά βιβλία μουσεία

Πώς θα σας φαινόταν αν από τον καναπέ του σπιτιού σας επισκεπτόσασταν ένα μεγάλο μουσείο για να μάθετε τρομερά ενδιαφέροντα πράγματα για την Αρχαία Ρώμη και την Αρχαία Αίγυπτο; Από την καθημερινή ζωή μέχρι τα μεγάλα θαύματα που δημιούργησαν αυτοί οι δύο πολιτισμοί. Ναι, ξέρουμε, θέλετε και εσείς να τα ξεφυλλίσετε μαζί με τα παιδιά σας!

Για παιδιά από 7 ετών

6. Ελάτε να κάνουμε πειράματα

πειράματα για παιδιά

Αυτά τα δύο βιβλία εγγυημένα θα σας κάνουν να περάσετε πολλές ημέρες με τα παιδιά σας, κάνοντας μίνι επιστημονικά πειράματα, μαθαίνοντας πράγματα για τη ρομποτική και τα γονίδια, και ανακαλύπτοντας αθέατες πτυχές του κόσμου.

Για παιδιά από 8 ετών

ΥΓ: Μπορείτε να παραγγείλετε ηλεκτρονικά όσα από τα βιβλία σας φάνηκαν ενδιαφέροντα. Για παραγγελίες άνω των 15€ θα έχετε και δωρεάν μεταφορικά και δωρεάν έξοδα αντικαταβολής.

2 Comments

  1. Pingback: Ο Tim Marshall έκανε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τη Γεωγραφία – Dioptra Blog

  2. Pingback: Μια σειρά βιβλίων για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα! – Dioptra Blog

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *