Ας κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο: 9 παιδικά βιβλία για το περιβάλλον!

Η Γη είναι το σπίτι μας. Και είναι πιο σημαντικό από ποτέ να τη φροντίζουμε και να την προστατεύουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. 

Ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Οι θάλασσες που κολυμπάμε και απολαμβάνουμε χειμώνα- καλοκαίρι. Αγαπημένα είδη με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη και συγκατοικούμε σε αυτόν.

Όλα βρίσκονται σε κίνδυνο. Ατμοσφαιρική ρύπανση, ρύπανση των υδάτων, μείωση της βιοποικιλότητας, κλιματική αλλαγή. O πλανήτης μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, στο οποίο δεν μπορούμε να πατήσουμε «υπενθύμιση αργότερα». Ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, θα πρέπει να δράσει. Όπως κάθε χρόνο, η 5η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία αποτελεί ακόμη μια προειδοποίηση για την υγεία του πλανήτη μας.

Όσο σημαντικές είναι οι ενέργειες από τον κάθε ένα μας ξεχωριστά, άλλο τόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών μας. Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν από νωρίς ότι η γη είναι το σπίτι μας και πρέπει να το φροντίζουμε, τότε ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό δεν είναι άλλος από το να διαβάζουμε μαζί τα κατάλληλα βιβλία.

Διαλέξαμε, λοιπόν, πολλά ωραία βιβλία για τον βυθό της θάλασσας, τους ωκεανούς, την ανακύκλωση, την ατμόσφαιρα. Διαδραστικά βιβλία για παιδιά όλων των ηλικιών. Πάμε να τα εξερευνήσουμε παρέα;

Ωκεανοί

Για ηλικίες 8+

Από την υπέροχη εγκυκλοπαιδική σειρά «Μαθαίνω τα Πάντα». Και σε αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε τα πάντα για τους ωκεανούς: Από τα πλάσματα της αβύσσου στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μία μαγευτική εξερεύνηση στον θαλάσσιο κόσμο για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα! Βάλτε τη μάσκα σας κι ετοιμαστείτε για κατάδυση!

Μια θάλασσα πλαστικά

Για ηλικίες 4+

Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και πρέπει να τον σώσουμε καθώς κινδυνεύει! Ο κύριος Χταπόδης έχει μια σημαντική αποστολή: Να μιλήσει στα παιδιά για όλα τα σκουπίδια που βρίσκονται στη θάλασσα και το πόσο υποφέρουν τα ζωάκια. Ταυτόχρονα, βρίσκει και τρόπο για να καθαρίσουν το σπίτι τους και να εξουδετερωθεί η απειλή για τον πλανήτη. Ένα εξαιρετικό παραμύθι απ” την Κατρίνα Τσάνταλη και μια εκπληκτική εικονογράφηση απ” τη Μαρία Παγκάλου.

Κοραλία- Το ψάρι που έγινε 100 ετών

Για ηλικίες 5+

Η πλαστική ρύπανση των ωκεανών είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα του 21ου αιώνα. Κι αυτό το παραμύθι αποτελεί μια μοναδική ιστορία για να εξηγήσουμε στα παιδιά τις επιπτώσεις της πλαστικής ρύπανσης. Η Κοραλία και οι φίλοι της, λοιπόν, μας βάζουν σε νέες περιπέτειες!

Γαλάζιος πλανήτης ΙΙ

παιδικά βιβλία
Για ηλικίες 5+

Οι ωκεανοί φιλοξενούν τη μεγαλύτερη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας που υπάρχει στη Γη, αλλά ακόμα και σήμερα παραμένουν ανεξερεύνητοι. Γνωρίστε, λοιπόν, τα πλάσματα της αβύσσου και περιπλανηθείτε σε υποθαλάσσια δάση. Ακολουθήστε τους μεγαλύτερους θηρευτές των ωκεανών, εξερευνήστε τους κοραλλιογενείς υφάλους και ανακαλύψτε για πρώτη φορά τον μυστηριώδη κόσμο του θαλάσσιου πυθμένα.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον Γαλάζιο Πλανήτη, βασισμένο στο ντοκιμαντέρ του BBC.

20 σπουδαίοι πράσινοι ήρωες σώζουν τον πλανήτη

Για ηλικίες 8+
Για ηλικίες 8+

Από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην Γρκέτα Τούνμπεργκ. Ιστορίες σπουδαίων παιδιών με θέληση και απίστευτη δύναμη ψυχής που κατάφεραν να γίνουν οι πράσινοι ήρωες του πλανήτη μας! Οι πράξεις τους γίνονται παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Γης. Συναρπαστικές ιστορίες που αξίζει να διαβάσετε και να κάνετε κι εσείς κάτι μικρό αλλά σημαντικό για το περιβάλλον.

Αν ερχόσουν στη Γη

Για ηλικίες 5+

Ένα παιδικό γράμμα σε έναν εξωγήινο για τον πλανήτη και τον άνθρωπο:

Αν ερχόσουν στη Γη, θα ήθελα να ξέρεις ότι…
Μένουμε σε διαφορετικά μέρη.
Κατοικούμε σε διαφορετικά σπίτια.
Ζούμε σε διαφορετικές οικογένειες.
Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός.
Θα μας βρεις κοντά σε έναν μεγάλο ήλιο και σε ένα μικρό φεγγάρι.
Και όλοι μαζί μοιραζόμαστε αυτό τον γαλαζοπράσινο πλανήτη.
Είναι ο μόνος που έχουμε, οπότε θα πρέπει να τον φροντίζουμε.
Και ο ένας τον άλλον…

Πού πάνε όλα αυτά;

Πού πάνε όλα αυτά
Για ηλικίες 7+

Γνώριζες ότι… πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να παράγουν μηδενικά απορρίμματα; Κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να στριμώξουν τα σκουπίδια μιας χρονιάς μέσα σε ένα μόνο βαζάκι μαρμελάδας! Ένα βιβλίο που εξηγεί με τον πιο παραστατικό τρόπο τα προβλήματα του πλανήτη μας ενώ δίνει συναρπαστικές ιδέες για το πώς μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον μας, ξεκινώντας απ” τα μικρά πράγματα στη ζωή μας!

Το μεγάλο ταξίδι στο ποτάμι

Για ηλικίες 5+

Ένα υπέροχο βιβλίο για το ταξίδι του νερού στη φύση και τον ρόλο που παίζει στη ζωή μας!

Η Μπάνι έχει χάσει το παιχνίδι της! Το παπάκι με την κόκκινη κορδέλα παρασύρεται από τα νερά του ποταμού και ξεκινά το μεγάλο ταξίδι του. Τα τρία κουνελάκια παίρνουν τη βαρκούλα τους και αναζητούν το χαμένο παπάκι.

Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στο ποτάμι θα περάσουν μέσα από καταρράκτες, δάση, πολύβουα λιμάνια και θα καταλήξουν στην ανοιχτή θάλασσα.

Πώς θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο

Πώς θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο
Για ηλικίες 7+

Αυτό το βιβλίο είναι για όλα τα παιδιά που θέλουν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο! Χωρίζεται σε 4 ενότητες: Εσύ, Κοινότητα, Ανθρωπότητα και Περιβάλλον.

Ένα βιβλίο το οποίο καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και εμπνέει μικρούς και μεγάλους. Ο ακτιβισμός για το περιβάλλον, οι πορείες για τον ρατσισμό, οι ενέργειες κατά του μπούλινγκ, η προστασία της άγριας ζωής είναι θέματα που απασχολούν καθημερινά όλα τα παιδιά της Γης. Από σήμερα, μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μέλος μιας κοινωνίας όπου υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη!

Υ.Γ.1. Ανακαλύψτε εδώ μια σειρά βιβλίων για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα

Υ.Γ.2. Ανακαλύψτε εδώ όλα τα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις μας. 

One Comment

  1. Pingback: 3 παιδικά βιβλία για τον πλανήτη μας

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *