Ο συγγραφέας Carlo Lucarelli έρχεται στην Ελλάδα!

Ο Carlo Lucarelli έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και οι εκδόσεις Διόπτρα υποδέχονται τον Μάιο έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ιταλία σήμερα, τον Carlo Lucarelli, o οποίος θα παρουσιάσει το εμβληματικό του έργο Η τριλογία του φασισμού (εκδ. Διόπτρα, 2024, μετάφραση: Δήμητρα Δότση). To βιβλίο του Ιταλού συγγραφέα θα παρουσιαστεί στο 5ο Crime Festival Agatha στην Αθήνα αλλά και στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα παρουσιάσεων:

  • Τετάρτη 15 Μαΐου, 19.00, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (28ης Οκτωβρίου 47, Αθήνα)

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σας προσκαλούν σε μία συνάντηση με τον συγγραφέα Carlo Lucarelli, με αφορμή το εμβληματικό βιβλίο του Η Τριλογία του Φασισμού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα (σειρά «Crime Moments»).

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:

Δημήτρης Μαμαλούκας, συγγραφέας

Δήμητρα Δότση, μεταφράστρια

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 5ου Crime Festival Agatha.

Θα παρέχεται παράλληλη διερμηνεία στα ελληνικά.

  • Παρασκευή 17 Μαΐου, 20.00, ΔΕΒΘ, αίθουσα «Γιώργος Ιωάννου»

Ο πολυμεταφρασμένος συγγραφέας Carlo Lucarelli θα παρουσιάσει το έργο του Η Τριλογία του Φασισμού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2024.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:

Χίλντα Παπαδημητρίου, συγγραφέας και δημοσιογράφος

Δήμητρα Δότση, μεταφράστρια

Θα παρέχεται παράλληλη διερμηνεία στα ελληνικά.

 Η τριλογία του φασισμού – το εμβληματικό έργο του Carlo Lucarelli

Με την Τριλογία του φασισμού ο Lucarelli αποτίνει έναν φόρο τιμής στους μεγάλους της νουάρ λογοτεχνίας. Η κεντρική φιγούρα των τριών ιστοριών από τις οποίες αποτελείται το βιβλίο, είναι ο αστυνόμος Ντε Λούκα, ένας κλασικός αντιήρωας νουάρ, με τον οποίο ταξιδεύουμε από το Σαλό ως την Μπολόνια. Καθώς καλείται να εξιχνιάσει εγκληματικές υποθέσεις, η πορεία του διασταυρώνεται με femmes fatales και καλά θαμμένες ιστορίες του παρελθόντος, με φόντο την ταραγμένη πολιτικοκοινωνική κατάσταση της μεταπολεμικής Ιταλίας και το νωπό τραύμα του φασισμού.

Ο Carlo Lucarelli είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ιταλία σήμερα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Carlo Lucarelli (Κάρλο Λουκαρέλι) γεννήθηκε στην Πάρμα το 1960. Είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ιταλία σήμερα. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος για μεγάλες εφημερίδες, υπήρξε για χρόνια παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής εξιχνίασης εγκλημάτων, και έχει γράψει μυθιστορήματα, θεατρικά και σενάρια. Η Τριλογία του Φασισμού ανήκει στα γνωστότερα και περισσότερο μεταφρασμένα έργα του, ενώ έγινε επίσης σειρά στην ιταλική τηλεόραση.

Δείτε και αυτό:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *