Ποδοσφαιρικά βιβλία για παιδιά

Το ποδόσφαιρο είναι ένα αγαπημένο και ιδιαίτερα δημοφιλές σπορ, όχι μόνο ανάμεσα στους μεγάλους αλλά και στους μικρούς μας φίλους.

Στους μικρούς, οι οποίοι από τη στιγμή που πατούν σταθερά τα πόδια τους στο έδαφος και μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βηματάκια, μαθαίνουν (και λατρεύουν) να κυνηγούν μια μπάλα, να την κλωτσούν και πάλι από την αρχή. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι πολλά περισσότερο από μερικούς παίκτες που τρέχουν πάνω-κάτω στο γήπεδο πίσω από μια μπάλα. Είναι το άθλημα που μαγεύει και παράλληλα, ενώνει τους ανθρώπους από όλες τις γωνιές της γης.

Για τα παιδιά, το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί απλώς μια εκτόνωση ή μια σωματική άσκηση αλλά μπορεί να δώσει ορισμένα μικρότερα ή μεγαλύτερα μαθήματα ζωής!

Αρχικά, αποτελεί ένα ομαδικό άθλημα. Πολλοί παίκτες θα πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά ώστε να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί μόνο αν ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους, μπορούν να φτάσουν στη νίκη. Και η νίκη, δεν έρχεται πάντα. Έτσι, το παιδί μαθαίνει να αποδέχεται και την ήττα, ενώ παράλληλα προωθείται και η ευγενή άμιλλα. Ο κάθε παίκτης προσπαθεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, πάντα με σεβασμό προς τον αντίπαλο και υπακούοντας σε συγκεκριμένους κανόνες.

Και μέσα σε όλα αυτά, η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο προσφέρει διασκέδαση!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε ορισμένα ποδοσφαιρικά βιβλία για παιδιά!

30 σπουδαίοι παίκτες που έγραψαν ιστορία

Για ηλικίες 8+

Γιατί ο Ρονάλντο σε ηλικία δέκα ετών παραλίγο να σταματήσει το ποδόσφαιρο; Σε ποιον αγώνα ο Μαραντόνα για μία και μοναδική φορά δεν φόρεσε τη φανέλα Νο 10; Πώς επέλεξε τον Μέσι η Μπαρτσελόνα; Πότε ο Πελέ φόρεσε τα γάντια του τερματοφύλακα και έπαιξε τέρμα;

Γνώρισε 30 σπουδαίους παίκτες που, χάρη στην τεχνική, την εντατική προπόνηση και το πάθος τους για τη νίκη έγιναν τα ινδάλματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου! Ακολούθησε τον δύσκολο δρόμο τους προς τη δόξα και μάθε τους σημαντικούς σταθμούς της καριέρας τους.  Και ίσως κάποια μέρα όταν μεγαλώσεις… να γίνεις κι εσύ αστέρι της μπάλας!

Σειρά: Μικροί κεραυνοί

Είναι ενωμένοι στα δύσκολα; Τα βγάζουν πέρα σε ένα δύσκολο Ματς; Έχουν καλό τερματοφύλακα; Οι Μικροί Κεραυνοί παίζουν μπάλα κι εμείς τους ακολουθούμε σε κάθε τους βήμα!

Η σειρά αποτελείται από 4 βιβλία και η ομάδα Μικροί Κεραυνοί σε κάθε αγώνα ενώνει τις δυνάμεις της ενώ έρχεται αντιμέτωπη με μια σειρά από προκλήσεις, ενίοτε και εμπόδια. Γιατί ένας αγώνας έχει ένταση, πάθος, ανταγωνισμό, προσπάθεια για την κατάκτηση της κορυφής… Όλα αυτά δηλαδή, με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Αν είσαι κι εσύ ποδοσφαιρόφιλος, σίγουρα θα λατρέψεις αυτή τη σειρά. Τόσο ζωντανή και με τόση ένταση… σαν να παίζεις κι εσύ ή σαν να παίζει η αγαπημένη σου ομάδα και να την υποστηρίζεις με όλη σου τη δύναμη από τις κερκίδες.

Όμορφη εικονογράφηση και ιδιαίτερη παραστατικότητα διαβάζοντας τις μύχιες σκέψεις ενός… ποδοσφαιριστή.

Αρχίζει το ματς!

Για τον Φιν και τους υπόλοιπους Μικρούς Κεραυνούς, το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο!

Τώρα τελευταία, όμως, ο Φιν είναι αναγκασμένος να παρακολουθεί τους αγώνες από τον πάγκο… Tη θέση του έχει πάρει ο Κέβιν, ο καινούριος παίκτης, που επιπλέον έχει πιάσει φιλίες με τον Μαξ, τον κολλητό του. μΟ Φιν είναι έτοιμος να εκραγεί! Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε λίγες μέρες έχουν το ματς με τους Πρασινόλευκους!

Το αλφάβητο του ποδοσφαίρου

Οι Μικροί Κεραυνοί έχουν μπροστά τους έναν σημαντικό εκτός έδρας αγώνα, αλλά τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη… Ο Έμιλ, ο τερματοφύλακάς τους, αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα και τιμωρείται για την επόμενη αγωνιστική. Μετά τον τιμωρεί και ο πατέρας του, ο οποίος του απαγορεύει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Έτσι, ο Φιν αναγκάζεται να αναλάβει καθήκοντα τερματοφύλακα…

Οι Μικροί Κεραυνοί πρέπει τώρα να αποδείξουν ότι μπορούν να μείνουν ενωμένοι και στα δύσκολα.

Το Κύπελλο είναι δικό μας!

Τέλεια!

Οι Πρασινόλευκοι διοργανώνουν τουρνουά στην έδρα τους. Είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ ευκαιρία για τον Φιν και τους Μικρούς Κεραυνούς να κατατροπώσουν επιτέλους τους αιώνιους εχθρούς τους. Αλλά φαίνεται πως δεν είναι οι μόνοι που έχουν τέτοιες βλέψεις, διότι οι φίλοι μας βλέπουν κάποιον να… σαμποτάρει τα παπούτσια του φαντασμένου επιθετικού των Πρασινόλευκων.

Τι θα αποδειχθεί πιο σημαντικό; Το ευ αγωνίζεσθαι ή η βέβαιη ήττα των αντιπάλων τους;

Δυνατή άμυνα

Όταν μια ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την άμυνα, δεν μπορεί να νικήσει όσο καλή κι αν είναι. Ο επιθετικός Φιν αναγκάζεται να παίξει άμυνα για να βοηθήσει την κατάσταση, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Οι Μικροί Κεραυνοί χρειάζονται επειγόντως ενισχύσεις!

Για καλή τους τύχη, ο Γκρέγκορ, που δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο, γνωρίζει έναν εξαιρετικό αμυντικό που μόλις μετακόμισε στην πόλη τους. Θα μπορέσει ο νέος παίκτης να σώσει τους Μικρούς Κεραυνούς;

Υ.Γ. Εδώ θα βρείτε περισσότερα παιδικά βιβλία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *