Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για…

«Πέντε βλιβλία πριν κάνουμε νάνι, μαμά!».

«Πέντε βλιβλία»: άλλα απλά θα τα ξεφυλλίσει, σε κάποια σημεία θα επιμείνει, σε άλλα θα μιμηθεί τον ήρωα ή την ηρωίδα, άλλα θα τα προσπεράσει.

Ανά διαστήματα θα «κολλήσει» με δύο ή τρία συγκεκριμένα, τα οποία θα θέλει να τα διαβάζει ή να του τα διαβάζουν ξανά και ξανά και ξανά. Μετά θα σου λέει εκείνο την ιστορία, τι γίνεται παρακάτω. Θα νιώθει μια ασφάλεια σε αυτές τις ιστορίες και κάθε φορά που θα ανοίγει ένα βιβλίο, θα ανοίγει το παράθυρο σε έναν διαφορετικό κόσμο.

Κι αυτή θα είναι μόνο η αρχή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου θεσπίστηκε το 1966 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με αφορμή τα γενέθλια του μεγαλύτερου παραμυθά όλων των εποχών, του Δανού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Στόχος της και στόχος μας πια είναι να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία, να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα, να παροτρύνει τα παιδιά να διαβάσουν ή να ακούσουν ιστορίες, να μάθουν, να ταξιδέψουν και να κάνουν τα πιο μεγάλα και όμορφα όνειρα.

Κι εμείς θέλουμε αυτός ο σπόρος της αγάπης για το βιβλίο ολοένα να ανθεί στα παιδιά μας.

Με ένα βιβλίο μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά σου για όλα!

Για την ενσυναίσθηση

Τρώγεται η ενσυναίσθηση; – Φρόσω Φωτεινάκη σε εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου

Ηλικίες: 4+

Πώς αισθάνεται το μόνο παιδί που δεν κάλεσε ο συμμαθητής του στο πάρτι; Πώς χτυπάει η καρδιά σου όταν γελούν μαζί σου, και πώς όταν παίρνουν τα παιχνίδια σου;

Ένα βιβλίο για την ενσυναίσθηση, τη δεξιότητα που είναι η απάντηση σε κάθε μορφή βίας, που είναι ο πλοηγός μας προς τον κόσμο που μας αξίζει. Ένα βιβλίο που καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη στην πρώτη παιδική ηλικία, μαθαίνοντάς μας να δημιουργούμε ασφαλείς και υγιείς σχέσεις.

Τιτιβίσματα στα μαλλιά

Ηλικίες: 4+

Η Σοφία περνάει πολύ χρόνο μόνη της. Ένα πρωί πετάγεται από τον ύπνο της, ενοχλημένη από διαπεραστικά τιτιβίσματα. Κοιτάζεται στον καθρέφτη και ανάμεσα στα μαλλιά της αντικρίζει ένα σωρό σπουργίτια. Κάνουν τόση φασαρία που δεν μπορεί να ακούσει τίποτα, ούτε καν τις σκέψεις της… Τότε ένα κορίτσι με καπέλο και πολλά σπουργίτια έρχεται κοντά της…

Μια ιστορία για το πόσο σημαντικό είναι να μην κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

Η βαλίτσα

βιβλία για την αγάπη
Ηλικίες 4+

Ένα παράξενο ζωάκι που έχει έρθει από πολύ μακριά εμφανίζεται σέρνοντας πίσω του μια μεγάλη βαλίτσα.

Μέσα στη βαλίτσα κουβαλάει τις αναμνήσεις και τα όνειρά του. Όλη του τη ζωούλα όπως την έζησε κι όπως ονειρεύεται να τη ζήσει. Και παρόλο που τα άλλα ζωάκια στην αρχή δεν καταλαβαίνουν, αργότερα αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση του, αρχίζουν να συναισθάνονται τη μοναξιά του, την αγωνία του, την ανάγκη του για ένα σπιτάκι, για μια αγκαλιά, για ένα φίλο.

Ένα βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά μας πως κανένας δεν είναι ξένος. Η Βαλίτσα βοηθά τα παιδιά να προσπαθούν να ακούν και να καταλαβαίνουν πραγματικά τους άλλους και επομένως να μπορούν να χτίζουν ουσιαστικές σχέσεις μαζί τους ή να απομακρύνονται όταν χρειάζεται.

Όχι και τόσο μακριά Βάνα Μαυρίδου σε εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού

όχι και τόσο μακριά
Ηλικίες: 9+

Η Ζωή ζει στην Αθήνα και η Μάρτα στο Κίεβο. 2.103 χιλιόμετρα – τελικά όχι και τόσο μακριά…

Η μαμά έχει στερεώσει με ένα μαγνητάκι στο ψυγείο τη φωτογραφία της και όποτε περνώ ρίχνω μια ματιά στα μεγάλα μελαγχολικά μάτια της Μάρτα.
Μας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα και, αν δεν ήταν ο πόλεμος, μπορεί και να μη συναντιόμαστε ποτέ…

Όμως, η Μάρτα ταξιδεύει για την Ελλάδα με ένα άσπρο λεωφορείο όπου γύρω γύρω έχουν γράψει με σπρέι τη λέξη «παιδιά».

Θα τη φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας. Δεν ξέρω για πόσο. Δυσκολεύομαι να καταλάβω όσα συμβαίνουν.
Ένα ένα, όλα όσα είχα δεδομένα ανατρέπονται.
Αναρωτιέμαι αν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε η μία την άλλη και να χτίσουμε μια σχέση αληθινή.
Αναρωτιέμαι αν η ζωή μου θα είναι ποτέ όπως παλιά.

Μια ιστορία επίκαιρη, μια αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τον πόλεμο αλλά κυρίως για τη δύναμη της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης και της ειρήνης των λαών.

Την αξία της προσπάθειας, της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης

Η τελεία

Ηλικίες: 4+
Kυκλοφορεί σε νέα αναθεωρημένη έκδοση από τις εκδόσεις μας σε μετάφραση της Άννας Παπασταύρου

«Φτιάξε κάτι… Έστω μια τελεία… κι ό,τι βγει…»

Η Λία λέει πως δεν μπορεί να ζωγραφίσει. Η δασκάλα της όμως έχει άλλη γνώμη. Ξέρει πως όλοι κρύβουμε μέσα μας μια σπίθα δημιουργίας και πως μια τελεία δεν σημαίνει πάντα ένα τέλος. Μπορεί να σημαίνει και μια αρχή…

Ένα υπέροχο βιβλίο που ενθαρρύνει τα παιδιά να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

Μέσω της τρυφερής αυτής ιστορίας αναδεικνύεται η αξία της προσπάθειας, αλλά και η σημασία της υποστήριξης που λαμβάνουμε από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η αγάπη και η αποδοχή είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα μικρά παιδιά, καθώς ενδυναμώνεται η αυτοπεποίθησή τους και νιώθουν την απαραίτητη ασφάλεια για να ανακαλύψουν τα ταλέντα και να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους.

Γράμμα στο φεγγάρι

Ηλικίες: 4+

H Κόκο είναι ένα πολύ ντροπαλό κουνελάκι. Κατοικεί σ’ ένα εγκαταλειμμένο γραμματοκιβώτιο και προτιμά να μη βγαίνει έξω. Ο έξω κόσμος είναι μεγάλος και τρομακτικός. Καλύτερα να μένει μέσα, απορροφημένη στις ζωγραφιές της. Ωστόσο, μια μέρα ένα μικρό αγόρι θα ρίξει μέσα στο γραμματοκιβώτιο ένα γράμμα ζητώντας ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο. Και η Κόκο αναρωτιέται αν μπορεί να ταξιδέψει μακριά, πολύ μακριά, για να παραδώσει το γράμμα του αγοριού και να φέρει το δώρο που ζητά…

Μια βαθιά συγκινητική ιστορία σχετικά με την ντροπαλότητα, τη δοτικότητα και τη δύναμη της ενσυναίσθησης.

Γέτι- η δύναμη του ΑκόμηΚείμενο και εικονογράφηση Μαρίνα Γιώτη

Ηλικίες: 4+

Κάνω ό,τι δεν μπορώ να κάνω μέχρι να μάθω να το κάνω. – Πάμπλο Πικάσο

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.
Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.

Το ξενοδοχείο των συναισθημάτων

Ηλικίες: 5+

Κάθε μέρα είναι διαφορετική στο Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων, γιατί και τα συναισθήματα διαφέρουν… Κάποια είναι μεγάλα, ­κάποια είναι μικρά, κάποια είναι μοναχικά και άλλα έρχονται με τους φίλους τους.
Εδώ μένει ο Θυμός που φωνάζει δυνατά και τραντάζεται όλο το δωμάτιο. Η Λύπη που μιλάει ψιθυριστά και πλημμυρίζει με τα δάκρυά της το μπάνιο. Η Ευγνωμοσύνη που δεν ζητά ποτέ τίποτα. Η Αυτοπεποίθηση που βοηθά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Και όταν έρχεται η Αγάπη το ξενοδοχείο γεμίζει φως και γέλιο.

Όποιο συναίσθημα κι αν επισκεφτεί το ξενοδοχείο, όμως, είναι περαστικό από εδώ. Γιατί τα συναισθήματα ταξιδεύουν συνέχεια, σε πολλά διαφορετικά ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο…

Ένα μοναδικό βιβλίο για να εξερευνήσουν τα παιδιά τον κόσμο των συναισθημάτων.

Το κομμάτι που λείπει συναντά το Mεγάλο Ο

Ηλικίες: 5+

Το κομμάτι που λείπει καθόταν μοναχό του και περίμενε να περάσει κάποιος να το πάρει να κυλήσουν κάπου μαζί.
Όλα τα διαφορετικά που συναντάει το κομμάτι, οτιδήποτε ανακαλύπτει ενόσω παραμένει αβοήθητο, όλα αυτά και πολλά ακόμα σκιαγραφούνται με την απλότητα και την ευαισθησία της γραφής και της εικονογράφησης του Shel Silverstein.

Μια τρυφερή ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά πώς για να μπορέσουμε να συνδεθούμε με τους άλλους, πρέπει πρώτα να αποδεχτούμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί τελικά για τη συνύπαρξη και την ευτυχία δεν αρκούν απλώς δύο «μισά» αλλά δύο «ολόκληρα»…

Την αξία της φιλίας

Ο Μπερτ χάνει τη φωνή του – Τζένη Κουτσοδημητροπούλου σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος

Ηλικίες: 3+

Ο Μπερτ αγαπάει το δροσερό χορτάρι, τις βόλτες και το ηλιοβασίλεμα. Αγαπάει τους φίλους του και το κρυφτό.

Εκείνη τη μέρα ο Μπερτ δεν βγήκε από τον στάβλο. Δεν μιλούσε με κανένα γιατί συνέβη κάτι τρομερό… Έχασε τη φωνή του! Είχε χωθεί μέσα στο χορτάρι; Μήπως είχε βουτήξει μέσα στις λάσπες; Θα καταφέρει να τη βρει;

Μια παιχνιδιάρικη ιστορία για τον εκφοβισμό, την αυτοεκτίμηση και τη δύναμη της φιλίας.

Πίκνικ με Μπισκότα

Ηλικίες: 4+

Ο Φρανκ και ο Μπερτ πηγαίνουν συχνά για πίκνικ – τους αρέσει πολύ! Πάντα όμως κάτι συμβαίνει… Αρχίζει να βρέχει, έρχονται σφήκες ή, ακόμα χειρότερα, τους τρομάζουν παμπόνηροι σκίουροι! Αυτή τη φορά, χάθηκαν τα τραγανά μπισκότα καραμέλας…

Μερικές φορές είναι δύσκολο να πεις την αλήθεια και να ζητήσεις συγγνώμη, αλλά ο Φρανκ και ο Μπερτ είναι οι καλύτεροι φίλοι και θα βρουν τον τρόπο…

Ανακαλύψτε όλες τις περιπέτειες των δύο φίλων – Φρανκ και Μπερτ- εδώ!

Οι φίλοι που συναντάμε

Ηλικίες: 4+

Μερικούς φίλους τους ξέρεις όλη σου τη ζωή.
Κάποιοι ζουν πολύ κοντά και άλλοι μακριά.
Ορισμένοι από αυτούς σε κάνουν να νιώθεις θάρρος, θυμό ή ζήλια.
Και άλλοι σε κάνουν να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια.
Και το πιο σημαντικό, μερικοί φίλοι εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις, όταν τους έχεις πιο πολλή ανάγκη από ποτέ.

Αυτοί είναι οι φίλοι που συναντάμε.

Ένα βιβλίο που θα βρει τον δρόμο κατευθείαν για την καρδιά σας. Με παιχνιδιάρικες, γλυκές εικόνες αποτελεί μια γιορτή για τη φιλία σε κάθε της μορφή.

Το δέντρο που έδινε

Ηλικίες: 5+

Ήταν μια φορά μια Μηλιά, που αγαπούσε ένα παιδάκι, πολύ.

Κάπως έτσι ξεκινάει μία από τις κλασικότερες εικονογραφημένες ιστορίες, γραμμένη από τον Shel Silverstein. Το Δέντρο που Έδινε, είναι το γνωστότερο ενδεχομένως έργο του συγγραφέα και κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση και σε νέα μετάφραση των Άγγελου Αγγελίδη – Μαρίας Αγγελίδου. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1964 από την Harper & Row και μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες παγκοσμίως.

Η ιστορία αναφέρεται στη σχέση μιας μηλιάς κι ενός παιδιού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Όταν το παιδί είναι μικρό, επισκέπτεται καθημερινά τη μηλιά, κάνει κούνια στα κλαδιά της και ξεκουράζεται στη σκιά της. Μεγαλώνοντας, όμως, ζητάει ολοένα και περισσότερα από αυτήν, ενώ περνάει όλο και λιγότερο χρόνο μαζί της…

Κάθε μέρα το παιδί την επισκεπτόταν, μάζευε τα μήλα της, σκαρφάλωνε στον κορμό της, έκανε κούνια στα κλαδιά της. Και η Μηλιά ήταν ευτυχισμένη… Όσο το παιδί μεγάλωνε, ζητούσε συνέχεια όλο και περισσότερα, ξανά και ξανά… Και το δέντρο έδινε, έδινε κι έδινε… και χαιρόταν η καρδιά του.

Μια αλληγορία με πολλαπλά νοήματα για αναγνώστες κάθε ηλικίας.

Τη διαφορετικότητα

Ψιψίνα-Ψιψίνα Ψιψινοκερίνα

Ηλικίες: 3+

Η Ψιψίνα νιώθει τόσο τέλεια μονοκερίνα! Στο χνουδωτό κεφάλι της έχει ένα κέρατο που δείχνει ψηλά, ψηλά, ψηλά στον ουρανό.

Όταν όμως ένας Μονόκερος εμφανίζεται κουνώντας την εκπληκτική ουρά του και χλιμιντρίζοντας δυνατά, εκείνη νιώθει τόσο μικρή όσο ένα χνούδι.

Ώσπου τελικά η Ψιψίνα καταλαβαίνει ότι τόσο καιρό ήταν μια… Ψιψινοκερίνα!

Σ’αγαπώ όπως είσαι

Ηλικίες: 4+

O Σκαντζόχοιρος και το Ποντίκι είναι φίλοι, φίλοι κολλητοί! Ούτε που τους νοιάζει τι κάνουν, αρκεί να το κάνουν παρέα.

Όταν μια μέρα, όμως, ο Σκαντζόχοιρος τρέχει να πει στον φίλο του πόσο τον αγαπάει, σκοντάφτει και άθελά του τσιμπάει τον φίλο του, αρχίζει να αναρωτιέται μήπως το Ποντίκι θα ήταν πιο χαρούμενο με έναν φίλο πιο χνουδωτό…

Μια τρυφερή ιστορία για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή του εαυτού μας.

Όταν ανοίγω τα φτερά μου

Ηλικίες: 5+

Είμαι μια πεταλούδα!

Ένα παιδί φοράει τα πολύχρωμα φτερά του, προσθέτει μια τελευταία πινελιά και βγαίνει στην εξοχή να πετάξει.
Η χαρά του όμως θα σβήσει όταν μια παρέα παιδιών τσαλακώσει τη στολή του. Η αγάπη και η ενθάρρυνση του πατέρα θα δώσει πίσω στο παιδί τα φτερά του και θα αγκαλιάσει το όνειρό του.

Μια συγκινητική ιστορία για την αποδοχή του εαυτού μας, την αγάπη και τη συμπερίληψη.

Όλα τα σώματα είναι υπέροχα

Ηλικίες: 6+

Από την αστερόσκονη και τα άτομα με τα οποία δημιουργήθηκαν τα σώματά μας μέχρι τα απίστευτα πράγματα που μπορεί να κάνει το σώμα μας, ΟΛΑ τα σώματα είναι υπέροχα.

Μερικές φορές δυσκολευόμαστε να το «ακούσουμε», να το αποδεχθούμε ή να νιώσουμε άνετα μαζί του. Ωστόσο, όσο κι αν διαφέρουμε, δεν σημαίνει πως δεν μοιάζουμε κιόλας. Είμαστε ίδιοι μέσα στη διαφορετικότητά μας ….όλα είναι Επιστήμη!

Αυτό το βιβλίο θα σου προσφέρει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «ανήκω;», «διαφέρω;», «γιατί;».

Μάντεψε! Και «διαφέρεις» και «ανήκεις», όπως όλοι οι άνθρωποι!

*Ετοιμάσου να ανακαλύψεις πώς πλάστηκε το σώμα σου.

*Εντόπισε τα στερεότυπα και τις συνέπειες που επιφέρουν.

*Πάλεψε για να νιώσουν όλοι οι άνθρωποι άνετα με τον εαυτό τους.

Ας μάθουμε, λοιπόν, γιατί όλα τα σώματα είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!

Για τη σημασία του σεβασμού στο περιβάλλον

Φανταζού – Κατρίνα Τσάνταλη σε εικονογράφηση της Μαρίας Παγκάλου (Little Miss Grumpy)

Ηλικίες: 4+

Εκείνο το πρωινό στο Φανταζού, τα ελεφαντάκια, οι ζέβρες και οι καμηλοπαρδάλεις σκέφτονταν πόσο αρμονικά ζούσαν στη σαβάνα.
Η ζωή όμως στον ζωολογικό κήπο δεν είχε καμία σχέση με τα αφρικανικά ηλιοβασιλέματα…
Πώς ένιωθαν τα δελφίνια στην πισίνα; Η πολική αρκούδα; Ο δράκος του Κόμοντο;

Τα μαϊμουδάκια δεν μπορούσαν να μείνουν σε ησυχία.
Ώσπου μια μέρα είχαν μια τρελή ιδέα… Να πουν στα παιδιά την αλήθεια!

Μια ιστορία για τα δικαιώματα των ζώων και τις συνθήκες διαβίωσης στους ζωολογικούς κήπους. Ένα αισιόδοξο μήνυμα για κάθε μικρό ακτιβιστή.

Το νησί του Ποτέ Ποτέ – Κείμενο και εικονογράφηση Μαρίνα Γιώτη

Ηλικίες: 4+

Ο Ποτέ-Ποτέ είναι μια μικρή στρουθοκάμηλος που κάθεται σε ένα πανέμορφο, μικροσκοπικό νησί στη μέση του Ωκεανού και απολαμβάνει τον χυμό του.
Η μέρα είναι μαγευτική και εκείνος νιώθει σαν να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.
Το νησί του είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ και δεν το αλλάζει με ΤΙΠΟΤΑ.

Κάτι συμβαίνει όμως με το «τέλειο» νησί του Ποτέ-Ποτέ. Φαίνεται… ότι βουλιάζει!
Παρά τις προειδοποιήσεις φίλων και περαστικών, ο Ποτέ-Ποτέ αρνείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Τι θα συμβεί τελικά στον Ποτέ-Ποτέ; Θα καταφέρει να προσαρμοστεί ή θα βουλιάξει μαζί με το νησί του;

Στο ποντικοδάσος

Ηλικίες: 4+

Περιπλανηθείτε στο Ποντικοδάσος με τη βοήθεια του χάρτη και κρυφοκοιτάξτε στα σπιτάκια των ζώων μέσα από τα πολύχρωμα παραθυράκια.
Γνωρίστε το ποντικάκι και τους φίλους του, ζήστε έναν ολόκληρο χρόνο στη μαγευτική φύση και δείτε τις εναλλαγές των εποχών.

Ένα υπέροχο βιβλίο με κρυμμένες εικόνες, ψάξε-βρες φυτά και ζώα του δάσους και αναδιπλούμενες σελίδες για την αρμονία στη φύση!

Ταξίδι στον ωκεανό Τζωρτζίνα Σπύρνη, Μάνια Ζηρίδη σε εικονογράφηση Γιάννη Σκουλούδη

Ηλικίες: 7+

O Κλικ είναι ένα ρινοδέλφινο. Η κοινότητά του δεν βρίσκει πια τροφή και ο Κλικ θέλει να βοηθήσει να λυθεί το μυστήριο των εξαφανισμένων ψαριών. Παρόλο που αμφιβάλλει για τις δυνατότητές του, είναι αρκετά γενναίος ώστε να ξεκινήσει ένα μακρύ και γεμάτο προκλήσεις ταξίδι για να ανακαλύψει το χάρισμά του.

Στην πορεία του, συναντάει πολλά διαφορετικά θαλάσσια ζώα, τα οποία μοιράζονται μαζί του τη σοφία τους και τον καθοδηγούν.

Θα μπορέσει τελικά ο Κλικ να ανακαλύψει το κρυμμένο χάρισμά του και να βρει τα ψάρια;
Πώς μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο αξιοποιώντας το χάρισμά του;

Ένα βιβλίο για παιδιά που αναλαμβάνουν δράση για την κλιματική αλλαγή, αξιοποιώντας το χάρισμά τους.

Bonus! Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για… τον Φασισμό, τον Καπιταλισμό, τον Σεξισμό;

Σκέψου πίσω από τις λέξεις

Ηλικίες: 10+

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει KAΠITAΛIΣMΟΣ; Τι είναι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ;
Ποια η σημασία των λέξεων ΣΕΞΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΑΡΧΙΑ, ΣΟΥΡΕΑΛIΣMΟΣ;

Το βιβλίο αυτό περιγράφει με απλά λόγια σημαντικές έννοιες και ιδέες από την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την πολιτική και την τέχνη που έχουν διαμορφώσει την οπτική μας για τον κόσμο.

Σκέψου πίσω από τις λέξεις και γνώρισε τη σημασία αυτών των εννοιών για να έχεις άποψη για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *