Συναρπαστικές σειρές βιβλίων για κάθε μικρό αναγνώστη

Μπορείς να πας πίσω στον χρόνο και να θυμηθείς ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασες στην παιδική σου ηλικία; Και κυρίως μπορείς να θυμηθείς πώς σε έκανε να νιώσεις;

Οι αναμνήσεις από εκείνη την ηλικία είναι ακόμη χαραγμένες στο μυαλό μας. Τα βράδια κάτω από τα σκεπάσματα να διαβάζουμε μια σελίδα ακόμη, κι άλλη μια… και τα μεσημέρια των καλοκαιριών μας με ένα βιβλίο στο χέρι να ταξιδεύουμε…

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου θεσπίστηκε το 1966 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με αφορμή τα γενέθλια του μεγαλύτερου παραμυθά όλων των εποχών, του Δανού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Προτάσεις για παιδικές σειρές που αξίζει να διαβαστούν!

Έκτορας Φοξ

Ηλικίες: 5+

Ο Έκτορας Φοξ, η σοφή αλεπού, λατρεύει τις ιστορίες. Περισσότερο από τις ιστορίες όμως αυτός και οι φίλοι του αγαπούν την εξερεύνηση! Πέρα από το Πράσινο Δάσος όπου ζουν υπάρχουν μέρη που δεν έχουν ανακαλύψει και πλάσματα που δεν έχουν ακόμη συναντήσει.

Άραγε, υπάρχουν πραγματικοί γίγαντες ή είναι πλάσματα που συναντάμε μόνο στα παραμύθια; Ποιο ήταν τελικά το Μυστήριο του Μαύρου Φτερού; Τι μπορεί να κρύβει ένας μυστηριώδης χάρτης; Μήπως κάποιο θησαυρό;

Αυτές και πολλές ακόμα περιπέτειες περιμένουν τους ήρωές μας που ξεκινούν πάντα με θάρρος την αναζήτηση.

Είστε έτοιμοι να περιπλανηθούμε μαζί τους;

Ολίβια – Μυστικό τετράδιο

Η Ολίβια αγαπά τις εφευρέσεις, κρύβει τα πιο περίεργα πράγματα στην ντουλάπα πειραμάτων, λύνει παράξενα μυστήρια και περιγράφει τα πάντα στο μυστικό τετράδιό της!

Με έξυπνο τρόπο, κάθε βιβλίο προάγει τις ανθρώπινες αξίες, όπως η φιλία, μέσα από το χιούμορ και οξύνει τη φαντασία των μικρών αναγνωστών.

Ηλικίες: 6+

Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς

Ανακαλύψτε την απολαυστική και έξυπνη σειρά μυστηρίου όπου 2 παιδιά και ένα πανέξυπνο σκυλάκι μεταμορφώνονται σε ατρόμητους ντετέκτιβ, έτοιμοι να ξεδιαλύνουν μυστήρια.  

Ηλικίες: 7+

ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ…ΜΥΣΤΗΡΙΟ!

Κατάσκοποι Γεωγραφίας

Οι κατάσκοποι της γεωγραφίας ταξιδεύουν στον κόσμο και με την εφαρμογή «Πορτολάνος» λύνουν παράξενα μυστήρια!

Ηλικίες: 8+

Ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, τη Νέα Υόρκη, τη Ρουμανία, το Όσλο και σε πολλά ακόμη μέρη τα οποία ανακαλύπτουν τα παιδιά μαζί με στοιχεία για το κάθε μέρος!

Δράση, ένταση, αγωνία. Συναρπαστικές περιπέτειες γεμάτες παράλληλα με γεωγραφικές και ιστορικές γνώσεις.

Τα παιδιά διαβάζουν κλασικά

«100 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις πριν πεθάνεις», «10 κλασικά μυθιστορήματα που επιβάλλεται να διαβάσεις», «Τα top 5 βιβλία όλων των εποχών»: Σίγουρα θα έχεις πέσει πάνω σε έναν από αυτούς τους τίτλους και θα έχεις διαβάσει και εσύ μια από αυτές τις περίφημες λίστες.

Η αλήθεια είναι πως ευτυχώς υπάρχουν πολλά κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που αξίζει να διαβαστούν. Βιβλία στα οποία ανατρέχουμε ξανά και ξανά καθώς περνούν οι δεκαετίες.

Σε ορισμένα από αυτά τα μυθιστορήματα -όχι και τόσο ευανάγνωστα, ούτε μικρά σε έκταση- έχουν γίνει υπέροχες διασκευές για παιδιά.

Όλιβερ Τουίστ

Ηλικίες: 8+

Η ιστορία του Όλιβερ, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Charles Dickens μέχρι σήμερα. Ένα βιβλίο που καυτηριάζει τις κοινωνικές ανισότητες Βικτωριανής Αγγλίας από τη ματιά ενός μικρού ορφανού αγοριού…

Μικρές κυρίες

Ηλικίες: 8+

Τέσσερις αδερφές, τόσο διαφορετικές αλλά πολύ αγαπημένες προσπαθούν να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που αλλάζει. Το κλασικό αριστούργημα της Louisa May Alcott, σε διασκευή για παιδιά και νέους από την Αργυρώ Πιπίνη.

Ανακαλύψτε περισσότερα κλασικά βιβλία για παιδιά!

Μια στάλα μαγεία

Ηλικίες: 9+

Μαγεία, μάγισσες και ξόρκια. Περιπέτεια, ατμόσφαιρα και ένας μαγικός κόσμος.

Όταν εμείς ήμασταν σε μικρότερη ηλικία γοητευόμασταν από ιστορίες που είχαν και λίγη μαγεία. Ιστορίες που είχαν κάποιον γρίφο ή κάποιο μυστήριο που έπρεπε να ξεδιαλύνουμε. Η αδρεναλίνη χτυπούσε κόκκινο και με ένα μαγικό ραβδί θα μπορούσαμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Πιστεύαμε σε κρυφές δυνάμεις και κάναμε ταξίδια με τη φαντασία μας. Τα πιο όμορφα ταξίδια ακόμη και σε μέρη που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Η τριλογία Μια στάλα μαγεία προσφέρει ακριβώς αυτήν την ατμόσφαιρα στα παιδιά. Συνδυάζει την περιπέτεια με το μυστήριο με τον καλύτερο τρόπο. Ήρωες πρωταγωνιστές με τους οποίους τα παιδιά γίνονται φίλοι και προσωπικότητες με τις οποίες βρίσκουν κοινά σημεία με τη δική τους.

Πρόκειται για παιδικά μυθιστορήματα με πλοκή, ρυθμό και ανατροπές. Και τρεις αδερφές που θα υπερβούν τον εαυτό τους και την μοίρα, θα αγωνιστούν για την ελευθερία και την επιβίωση έχοντας πάντα την αφοσίωση και την αγάπη μέσα στην καρδιά τους η μια για την άλλη.

Λότι Μπρουκς

Ηλικίες: 10+

Η Λότι Μπρουκς έχει μπει για τα καλά στην εφηβεία… ζόρικη φάση! Στο ΜΥΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ της, συντροφιά με μπόλικες Κιτ Κατ, περιγράφει απίθανες ξεκαρδιστικές ιστορίες από την ζωή της.

Οι Σουίφτ

Οι Σουίφτ είναι μια αρκετά παράξενη οικογένεια. Κάθε μέλος της παίρνει το όνομά του από το Οικογενειακό Λεξικό.
Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό όνομα, αλλά για έναν ορισμό που τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.
Η μικρή Ατίθαση Σουίφτ δεν πιστεύει στο πεπρωμένο και δεν τη νοιάζει αν οι συγγενείς της θεωρούν ότι είναι γεννημένη για να κάνει σκανταλιές.

Η ίδια, αν θέλει, μπορεί να είναι πειρατής, εξερευνήτρια, ή ακόμα και… ντετέκτιβ.
Όταν ένας συγγενής προσπαθεί να δολοφονήσει την αγαπημένη της θεία, η Ατίθαση μαζί με τις αδερφές της και το ξαδερφάκι τους προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο…

Ένας κρυμμένος θησαυρός…
…και άλλοι ύποπτοι…
…περιπλέκουν τα πράγματα!

Ηλικίες: 10+

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *