Μια υπενθύμιση για την πιο τρυφερή σχέση στη ζωή μας

Μαμά, μητέρα, μάνα.

Μια λέξη και τα μάτια μας γεμίζουν με δάκρυα ενώ η καρδιά μας φουσκώνει από ευγνωμοσύνη.

Μαμά, μητέρα, μάνα.

Βιολογική ή μη. Είναι η γυναίκα που σε μεγάλωσε. Εκείνη που πέρασε μερόνυχτα στο προσκεφάλι σου, εκείνη που δεν κοιμόταν μέχρι να ακούσει τα κλειδιά στην πόρτα. Εκείνη που πονούσε μαζί σου και χαιρόταν διπλά με τη χαρά σου. Που ήταν πάντα εκεί.

Κι εσύ… Εσύ χάρη σ’ εκείνη είσαι ο άνθρωπος που είσαι σήμερα. Χάρη σ’ εκείνη έχεις τα αδέρφια σου, χάρη σ’ εκείνη βρίσκεις πάντα τη δύναμη και συνεχίζεις. Και κρατάς πάντα φυλαχτό το φιλί της στο μάγουλο και τις κουβέντες της.

Η σχέση με τη μαμά, τη μητέρα, τη μάνα είναι άφθαρτη στον χρόνο. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ακόμα κι αν τη χάσεις από τη ζωή σου ή φύγεις μακριά, αυτή η σχέση είναι μοναδική.

Στις 8 Μαΐου γιορτάζουμε αυτή τη γυναίκα, στην οποία χρωστάμε την ύπαρξή μας. Κι αυτή η ημέρα αποτελεί μια υπενθύμιση. Μια υπενθύμιση της αγάπης δίχως όρια, της πιο υπέροχης σχέσης στη ζωή μας, του λιμανιού μας. Γιατί μπορεί αυτή η σχέση να δοκιμάζεται, να μην είναι στα καλύτερά της, να περνάει από τσακωμούς, στεναχώριες ή να κρύβει πληγές, αλλά είναι η πιο σημαντική σταθερά μας.

Μια καρδιά

Ένα βιβλίο για τη μοναδική σχέση μητέρας και κόρης. Ένα βιβλίο-φυλακτό για όλες τις γυναίκες. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μεγάλη σειρά των γυναικών που εναλλάσσονται στη θέση της μάνας και της κόρης.
Για όλα όσα θα θέλαμε να πούμε στις κόρες μας και στις μητέρες μας, αλλά συχνά το αφήνουμε για μια άλλη στιγμή, που δεν έρχεται ποτέ…

Μια στιγμή

Βραβεία Βιβλίου Public

Από τη στιγμή που γεννιούνται, τους χαρίζουμε την καρδιά µας χωρίς δεύτερη κουβέντα για να τους προστατεύει από κάθε αναποδιά.  Στα πέντε, µας κοιτάνε στα µάτια και στην εφηβεία οποιαδήποτε τρυφερότητα είναι αιτία πολέμου, αλλά στα τριάντα ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι «μάνα είναι µόνο μία». Έτσι, σε μια μόνο στιγμή, χωρίς να το καταλάβουμε, οι ρόλοι αντιστρέφονται και είμαστε εμείς πια υπό την προστασία τους.

Αυτό είναι ένα βιβλίο για να πούμε όλα όσα θα θέλαμε στην πιο αδιαπραγμάτευτη αγάπη της ζωής µας, τους γιους μας.

Γυναίκα ψάχνει…

παρουσίαση Μελέτη

Η Ελεονώρα Μελέτη ορμώμενη από τις προσωπικές της εμπειρίες, μιλά με τον πιο εύστοχο τρόπο για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη γυναίκα. Ειδική όταν εκείνη, δεν ακολουθεί τα στερότυπα.

Μιλά για την ψυχολογική πίεση που μπορεί να δέχεται ως τίμημα για τις επιλογές της όταν αυτές πάνε κόντρα στο κατεστημένο, τις τύψεις και τις ενοχές που την κυριεύουν όταν δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ξεσκεπάζει το προσωπείο της τέλειας μητρότητας και καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να ολοκληρώνονται μέσα από τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας. Μπορεί ως άνθρωποι να μην αλλάζουμε ριζικά, ωστόσο καλούμαστε λόγω των συνθηκών να μάθουμε να ερμηνεύουμε τους εαυτούς μας και τις καταστάσεις μέσα από ένα νέο πρίσμα.

«Ανύπαντρες ή μη, με παιδί ή χωρίς, εργαζόμενες ή αραχτές, με κιλά ή αδύνατες, είμαστε πάνω από όλα γυναίκες. Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες, δεν χρειάζεται να κρίνουμε αυστηρά η μία την άλλη. Είναι αποδεκτά όλα τα συναισθήματα και είμαστε καλές στον πυρήνα μας, όπως και αν βιώνουμε την κάθε αλλαγή. Αρκεί να προετοιμαστούμε για αυτή, να την αγκαλιάσουμε και να τη ζήσουμε όπως ξέρει και μπορεί η καθεμία από εμάς».

Μεγαλώνοντας Κορίτσια που Αγαπούν τον Εαυτό τους

μεγαλώνοντας κορίτσια

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: Ο κόσμος μας είναι αρκετά τοξικός για τα κορίτσια. Τα κορίτσια μεγαλώνουν ακούγοντας ότι μπορούν να γίνουν ό,τι θέλουν, όμως πολύ συχνά νιώθουν ότι πρέπει να το κάνουν τέλεια. Δεν υπάρχει χώρος για λάθη ή ατέλειες, δεν υπάρχει ανοχή στα ελαττώματα. Ο φόβος του να ντροπιαστούν ή να κριθούν μπορεί να υποσκάψει τις δυνατότητές τους και να τους στερήσει την ευτυχία.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και η πρόοδος αργή. Θα διανύσουμε, όμως, όση απόσταση κι αν χρειαστεί για να σπάσουμε τα κοινωνικά καλούπια. Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του βιβλίου. Δεν πρόκειται για ένα εξειδικευμένο εγχειρίδιο ανατροφής παιδιών που υπαγορεύει μια σειρά από υπέροχους-στη-θεωρία-αλλά-απίθανους-να-συμβούν-ποτέ κανόνες για γονείς που προκαλούν ενοχές. Είναι περισσότερο η οπτική γωνία τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε κι εσείς αυτή τη στιγμή. Είναι αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε τον περισσότερο καιρό, μέσα από τους περιορισμούς της ζωής και των ατελών εαυτών μας, να μεγαλώσουμε κόρες που αγαπούν τους εαυτούς τους.

Ασφαλώς σε αυτές τις σελίδες θα βρείτε συμβουλές που μπορεί να μη λειτουργήσουν για τη δική σας οικογένεια. Ίσως θα αποτελέσουν έμπνευση για να σκεφτείτε μια διαφορετική, αλλά το ίδιο αποτελεσματική, προσέγγιση που θα ταιριάζει στη δική σας μοναδική κατάσταση. Ή ίσως και όχι. Ας συμφωνήσουμε απλώς από την αρχή ότι στοχεύουμε στο να είμαστε «αρκετά καλοί γονείς».

Διαβάστε επίσης: 5 βιβλία για να μεγαλώσεις παιδιά που αγαπούν τον εαυτό τους

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *