5 βιβλία για τα παιδιά που θα αλλάξουν τον κόσμο!

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές και πιστεύουμε ακράδαντα, τα παιδικά βιβλία αποτελούν μικρούς θησαυρούς.

Τα οφέλη του να διαβάζεις μαζί με τα παιδιά σου ένα βιβλίο είναι αναρίθμητα. Μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους μέσα από τα μηνύματά τους και αποκτάμε γνώσεις πάνω σε σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν σε όλη μας τη ζωή. Γνώσεις για τη Γη, το περιβάλλον, τους ανθρώπους, τις ανισότητες, τα δικαιώματα.

Σε έναν κόσμο που τα παιδιά δέχονται ερεθίσματα από παντού είναι σημαντικό να προσπαθούμε να δέχονται αυτά που εμείς θεωρούμε σωστά, ώστε να αφομοιώνουν και τις αντίστοιχες συμπεριφορές και τρόπους ζωής.

Οι παιδικές ιστορίες από τους συγγραφείς ζωντανεύουν μέσα από τις εντυπωσιακές εικόνες των εικονογράφων και δημιουργούν μια εμπειρία ανεκτίμητη. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 5 παιδικά βιβλία με σημαντικά μηνύματα, βιβλία που θα σας δώσουν έμπνευση και θα σας βοηθήσουν να δουλέψετε μαζί με τα παιδιά σας είτε είστε γονέας, είτε είστε εκπαιδευτικός.

Αν ερχόσουν στη γη 

Αν ερχόσουν στη Γη
Για ηλικίες 5+

Αυτό το βιβλίο είναι στην ουσία ένα γράμμα ενός παιδιού προς έναν φίλο του εξωγήινο. Σε αυτό το γράμμα, του εξηγεί τι θα συναντήσει αν επισκεφτεί τη γη και πιάνει τα πράγματα από την αρχή: που βρίσκεται ο πλανήτης, τι υπάρχει πάνω του, πως ζούνε οι άνθρωποι, τι υπάρχει στη θάλασσα και τι στη ξηρά και πολλά, πολλά ακόμη.

Η εικονογράφηση είναι απλά μαγική και θέλεις απλώς να τη χαζεύεις για να δεις όλες τις λεπτομέρειες!

Γαλάζιος Πλανήτης 

Γαλάζιος πλανήτης
Για ηλικίες 7+

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον Γαλάζιο Πλανήτη, βασισμένο στο ντοκιμαντέρ του BBC. Μια εντυπωσιακή κατάδυση στην άγρια φύση του βυθού! Αν έχετε δει το ομώνυμο ντοκιμαντέρ, αυτό το βιβλίο είναι το «ζουμί» του, προσαρμοσμένο για παιδιά. Μέσα από μια καταπληκτική εικονογράφηση, μαθαίνουμε για τους ωκεανούς και για τις μορφές ζωής τους, καθώς και για την σημασία τους στην ανθρωπότητα.

Μαθαίνουμε στα παιδιά μας πώς συνδέονται όλα στον πλανήτη μας, πώς μας αφορούν και πώς πρέπει να τα φροντίζουμε!

Πώς θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο

Πώς θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο
Για ηλικίες 7+

Αυτό το βιβλίο είναι για όλα τα παιδιά που θέλουν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο! Χωρίζεται σε 4 ενότητες: Εσύ, Κοινότητα, Ανθρωπότητα και Περιβάλλον.

Ένα βιβλίο το οποίο καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και εμπνέει μικρούς και μεγάλους. Ο ακτιβισμός για το περιβάλλον, οι πορείες για τον ρατσισμό, οι ενέργειες κατά του μπούλινγκ, η προστασία της άγριας ζωής είναι θέματα που απασχολούν καθημερινά όλα τα παιδιά της Γης. Από σήμερα, μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μέλος μιας κοινωνίας όπου υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη!

Μεγάλες ιδέες για νέους στοχαστές

Για ηλικίες 10+

Τι είναι η δικαιοσύνη; Τι είναι η ελευθερία; Γιατί υπάρχουμε; Τι είναι η ψυχή;

Σ’ αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψουμε ότι οι μεγάλες ιδέες έχουν δύναμη. Μέσα από το διάβασμα, τη συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών θα αναζητήσουμε τη βαθύτερη γνώση και την αλήθεια· θα ανακαλύψουμε τη φιλοσοφία! Και κατανοώντας τη δύναμη της φιλοσοφίας, θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και του σύμπαντος.

Ένα βιβλίο που δίνει σημαντικό υλικό για συζήτηση!

Eπιστήμη – Το βιβλίο με τις μεγάλες ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο

παιδικά βιβλία
Για ηλικίες 10+

Μια μεγάλη ιδέα μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές, να ξεκινήσει έναν πόλεμο, να ανακαλύψει έναν πλανήτη ή απλώς να κάνει κάποιον να γελάσει!
Μπορεί να την πιστεύουν πολλοί, αλλά να είναι πέρα για πέρα λανθασμένη ή να είναι σωστή και να την αγνοούν όλοι…

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει 15 μεγάλες επιστημονικές ιδέες μέσα από τη ζωή και το έργο 50 και πλέον ξεχωριστών ανθρώπων που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε το σύμπαν. Αυτά τα σπουδαία μυαλά απέδειξαν ότι οι ιδέες έχουν μεγάλη δύναμη και ίσως κάποια μέρα να σας δώσουν έμπνευση να αλλάξετε τον κόσμο!

Υ.Γ. Ανακαλύψτε εδώ περισσότερα παιδικά βιβλία για όλες τις ηλικίες!

2 Comments

  1. Pingback: Ένα σπουδαίο βραβείο για το «Αν ερχόσουν στη Γη»! – Dioptra Blog

  2. Pingback: 5 βιβλία που μας βοήθησαν στον ρόλο μας ως γονείς – Dioptra Blog

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *