Νέα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Η χαρά μας για τα νέα παιδικά βιβλία είναι Α-Π-Ε-Ρ-Ι-Γ-Ρ-Α-Π-Τ-Η! Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένες από τις νέες μας ιστορίες με τα πολύ αγαπημένα μας εξώφυλλα!

Έρχονται νέες περιπέτειες, το αγαπημένο μας Γέτι μας παίρνει από το χέρι και μας καθοδηγεί, παίρνουμε ιδέες για το πώς να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, ταξιδεύουμε μέχρι την Αφρικανική Σαβάνα, γινόμαστε φιλόσοφοι και πολλά, πολλά ακόμη… Νέες φανταστικές ιστορίες και βιβλία γεμάτα νοήματα για παιδιά όλων των ηλικιών. Έρχονται το Φθινόπωρο, ξεκινώντας από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά;

Γέτι – Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης (22 Σεπτεμβρίου)

Ηλικίες: 7+

To Γέτι, ο φανταστικός φίλος του Αγοριού, που τόσο αγαπήσαμε μικροί και μεγάλοι, έρχεται να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν στην πράξη τη νοοτροπία ανάπτυξης μέσα από ένα ημερολόγιο θετικής σκέψης. Συγγραφέας και εικονογράφος η Μαρίνα Γιώτη!

Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα (22 Σεπτεμβρίου)

Ηλικίες: 7+

Η Τζούμπα, ένα τραυματισμένο θηλυκό τσιτάχ, αναγκάζεται να αναζητήσει ένα νέο μέρος για να ζήσει, καθώς η σαβάνα, το σπίτι της, απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Στο δρόμο της γνωρίζει έναν βουφάγο, ένα ρινόκερο και ένα κοπάδι ελεφάντων, που γίνονται σύμμαχοι στις προκλήσεις του ταξιδιού.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και τη φιλία που δημιουργείται μέσα από την περιπέτεια και τις προκλήσεις της ζωής. Μια επίκαιρη ιστορία, μια ιστορία δημιουργημένη από τη συνεργασία Περι­βαλλοντολόγου και Ψυχολόγου που μας μιλά με ειλικρίνεια για τις αλλαγές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα ζώα στην άγρια φύση. Σε εικονογράφηση του Γιάννη Σκουλούδη.

Πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι – Δεξιότητες ζωής (22 Σεπτεμβρίου)

Ηλικίες: 8+

Βοηθήστε τα παιδιά να αποκτήσουν δημιουργική και κριτική σκέψη, να λαμβάνουν αποφάσεις και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Δημιουργικότητα, επίλυση προβλημάτων, ενσυνειδητότητα, ενσυναίσθηση, ομαδικότητα!

Τι συνέβαινε στον κόσμο ταυτόχρονα (6 Οκτωβρίου)

Ηλικίες: 9+

Γνωρίζετε ότι την ίδια εποχή που χτίζονταν οι πυραμίδες της Αιγύπτου σε κάποια γωνιά της Γης ζούσαν ακόμη μαμούθ; Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η ανακάλυψη της τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο έγινε την ίδια περίοδο με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς;

Περιπλανηθείτε στον χρόνο και ανακαλύψτε τι συνέβαινε την ίδια εποχή σε κάθε γωνιά του κόσμου!

Και η αγάπη… σε ποιο σπίτι μένει; (6 Οκτωβρίου)

Ηλικίες: 4+

Μια τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης αλλά και τα δύσκολα συναισθήματα και τους βαθύτερους συμβολισμούς ενός διαζυγίου. Συγγραφέας η Φρόσω Φωτεινάκη και εικονογράφος η Little Miss Grumpy.

Τις Κυριακές στο Πάρκο (6 Οκτωβρίου)

Ηλικίες: 6+

Ο Φραγκίσκος και η Άννα μίλαγαν για τα πράγματα που τους άρεσαν και ονειρεύονταν πώς θα ήταν όταν μεγαλώσουν. Μια τρυφερή ιστορία για την πρώτη αγάπη των παιδικών μας χρόνων.

Μεγάλες Ιδέες για μικρούς φιλόσοφους! (20 Οκτωβρίου)

Ηλικίες: 5+

Η αγαπημένη μας σειρά εμπλουτίζεται με δύο νέα βιβλία. Ο Πλάτωνας ήταν ένας αρχαίος φιλόσοφος που πίστευε ότι είναι σημαντικό να αγαπάμε τους ανθρώπους για τον εσωτερικό κόσμο τους και όχι για την εξωτερική εμφάνισή τους ή για τα π ράγματα που έχουν. «Τι σημαίνει καλοσύνη;» Ο Kομφούκιος ήταν ένας Κινέζος φιλόσοφος που πίστευε ότι καλοσύνη σημαίνει να δείχνουμε στους άλλους ότι είναι σημαντικοί.

Ο Κάφκα και η Κούκλα (20 Οκτωβρίου)

Ηλικίες: 5+

Η ιστορία του Κάφκα και της κούκλας έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία των ανθρώπων εδώ και δεκαετίες, καθώς αποκαλύπτει την παιχνιδιάρικη και συμπονετική πλευρά ενός άντρα γνωστού για τις σκοτεινές και ζοφερές ιστορίες του. Το βιβλίο ο Κάφκα και η κούκλα αποτελεί μια μαρτυρία για τη δύναμη που έχουν οι ιστορίες να αλλάζουν ζωές και μας συμβουλεύει να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο.

Mέλη και Μελέκ (17 Νοεμβρίου)

Ηλικίες: 8+

Ήταν νύχτα της 7ης Σεπτεμβρίου 1922, όταν η μικρή Μέλη πήρε αγκαλιά τη Μελέκ κι έφυγε τρέχοντας με την οικογένειά της. Δυστυχώς, πάνω στη βιασύνη η κούκλα της παρέπεσε χωρίς να το προσέξει. Στριμωγμένη σε μια βάρκα με άλλους πολλούς πήγαινε κάπου που δεν είχε ξαναπάει. Για πρώτη φορά ήταν και οι δύο μόνες… Η ιστορία μιας οικογένειας και μιας κούκλας με φόντο τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συγγραφέας η Βάνα Μαυρίδου σε εικονογράφηση Ρένιας Μεταλληνού.

Και μέσα σε όλα αυτά, εννοείται θα έχουμε καινούριες ιστορίες από τον Σέργουφ και την παρέα του αλλά και από την Ολίβια. Α! Και μερικές εκπλήξεις για τα Χριστούγεννα!

Υ.Γ. Βρείτε εδώ όλα τα παιδικά βιβλία!

One Comment

  1. Pingback: Τα νέα μας αστυνομικά μυθιστορήματα για το Φθινόπωρο – Dioptra Blog

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *