Τα νέα μας αστυνομικά μυθιστορήματα για το Φθινόπωρο

Τα αστυνομικά μυθιστορήματα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στη βιβλιοθήκη μας.

Τι περιμένουμε, λοιπόν, φέτος το Φθινόπωρο; Με ποια αστυνομικά θα χάσουν τον ύπνο μας και ποια θα παίξουν με το μυαλό μας; Το καλοκαίρι μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, διαβάζοντας μεταξύ άλλων Τον Αναλφάβητο και τις Κόρες του Alex Michaelides, αλλά το Φθινόπωρο έρχεται πολλά υποσχόμενο. Τα ονόματα είναι πολλά: Νέος Horst, Verdon, νέα Steven Chevy (επιτέλους) και πολλά, πολλά ακόμη.

Αν άνοιξες το άρθρο για να δεις αν θα έχουμε νέα βιβλία από τον αγαπημένο μας Sebastian Fitzek, τότε να νέα είναι ευχάριστα. Στις 3 Νοεμβρίου θα έχουμε όχι ένα αλλά δύο βιβλία από των μετρ των ψυχολογικών θρίλερ. Ο Συλλέκτης και ο Κυνηγός (ΜΑΤΙΑ Ι- ΜΑΤΙΑ ΙΙ).

Ο Συλλέκτης

Κάθε φορά το ίδιο σενάριο. Ένα γυναικείο πτώμα ανακαλύπτεται να κρατά σφιχτά ένα χρονόμετρο σε αντίστροφη μέτρηση. Ένας απεγνωσμένος πατέρας πρέπει να βρει το παιδί του πριν πεθάνει από ασφυξία και ο δολοφόνος αφαιρέσει το αριστερό του μάτι. Ο Αλεξάντερ Τσόρμπαχ, ένας πρώην αστυνομικός και νυν δημοσιογράφος, έχει κάνει ρεπορτάζ και για τους τρεις φόνους του Συλλέκτη Ματιών. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά…

Το πορτοφόλι του έχει βρεθεί δίπλα στο πτώμα και θεωρείται ύποπτος. Ο Συλλέκτης Ματιών θέλει να παίξει μαζί του. Ο Τσόρμπαχ έχει ακριβώς σαράντα πέντε ώρες και επτά λεπτά για να σώσει τη ζωή ενός μικρού αγοριού. Και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει…

Ο Κυνηγός

Είναι ο καλύτερος χειρουργός-οφθαλμίατρος στον κόσμο. Μια αυθεντία στο χειρουργείο. Κι ένας εφιάλτης εκτός χειρουργείου…
Ο δόκτωρ Ζούκερ είναι ένας ψυχοπαθής με διπλή ζωή. Το πρωί πραγματοποιεί τις πιο σύνθετες οφθαλμολογικές επεμβάσεις. Τη νύχτα, όμως, στρέφεται σε πιο ξεχωριστούς ασθενείς: γυναίκες, που τους ανοίγει τα μάτια, στην κυριολεξία. Τους αφαιρεί τα βλέφαρα, τις βιάζει και τις αφήνει να δραπετεύσουν. Μέχρι στιγμής όλα τα θύματα έχουν αυτοκτονήσει.

Καθώς η αστυνομία δεν έχει αυτόπτες μάρτυρες ή άλλα στοιχεία, ζητάει τη βοήθεια της Αλίνα Γκρεγκόριεφ. Η τυφλή φυσιοθεραπεύτρια, που θεωρείται μέντιουμ μετά τη συνεργασία της στην υπόθεση του Συλλέκτη Ματιών, καλείται να τους δώσει στοιχεία για την επόμενη «ασθενή» του Ζούκερ. Παρά τους ενδοιασμούς της, δέχεται να βοηθήσει, χωρίς να ξέρει ότι θα βρεθεί σε μια δίνη παράνοιας και βίας. Ο φίλος της Αλεξάντερ Τσόρμπαχ είναι ο μόνος που θα μπορούσε να την απελευθερώσει, αλλά έχει πέσει σε απόλυτη απάθεια μετά την απαγωγή του γιου του από τον Συλλέκτη Ματιών.

Και οι δύο δεν θα αργήσουν να καταλάβουν τη μοιραία σύνδεση ανάμεσα στον Συλλέκτη Ματιών και τον Κυνηγό Ματιών – Δόκτωρ Ζούκερ…

Σημείο μηδέν (22 Σεπτεμβρίου)

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και στις 22/9, θα βρείτε τον νέο Horst σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Η υπόθεση;

Όσλο, 2018 Η Σόνια Νόρντστρεμ, πρώην δρομέας μέσων και μεγάλων αποστάσεων, δεν εμφανίζεται στην παρουσίαση της αμφιλεγόμενης αυτοβιογραφίας της με τίτλο Για Πάντα Νούμερο Ένα. Όταν η σελέμπριτι μπλόγκερ Έμα Ραμ επισκέπτεται το σπίτι της Νόρντστρεμ αργότερα την ίδια μέρα, βρίσκει την πόρτα ξεκλείδωτη και σημάδια πάλης στο εσωτερικό του. Στην οθόνη της τηλεόρασης είναι κολλημένος ένας αριθμός συμμετοχής σε αγώνα: το νούμερο 1.

Ο αστυνομικός ερευνητής Αλεξάντερ Μπλιξ αναλαμβάνει την υπόθεση της Νόρντστρεμ, καθώς και άλλων αγνοούμενων διασημοτήτων. Σύντομα, αρχίζουν να εμφανίζονται ίχνη της σε διάφορα μέρη, όμως όλα δείχνουν πως τα στοιχεία αποκαλύπτονται με έναν τρόπο προσεκτικά μελετημένο, σαν κομμάτια ενός παζλ που ο Μπλιξ δεν μπορεί να συνδυάσει. Ο Μπλιξ και η Ραμ ενώνουν τις δυνάμεις τους, αποφασισμένοι να εντοπίσουν και να σταματήσουν έναν αδίστακτο δολοφόνο που διψά για προσοχή.

Το πρόβλημα είναι ότι μόλις άρχισε να την κερδίζει και το απολαμβάνει…

Σε ποιον μίλησες; (20 Οκτωβρίου)


Μετά το «Μην το διαδώσεις» η Lesley Kara επιστρέφει με ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ.

192 ημέρες, 7 ώρες και 15 λεπτά: Τόσος καιρός έχει περάσει από το τελευταίο της ποτό. Τώρα η Άστριντ προσπαθεί να αλλάξει τελείως τη ζωή της. Έχοντας επιστρέψει, χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, στο πατρικό της με τη μητέρα της, σε μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη μακριά από πειρασμούς και τις οδυνηρές αναμνήσεις της παλιάς της ζωής, επικεντρώνεται στην ανάρρωσή της. Πηγαίνει σε συναντήσεις Αλκοολικών Ανώνυμων, παραδέχεται τα λάθη της και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη σχέση της με όσους αδίκησε στο παρελθόν. Γεμίζοντας τις μέρες της ίσως καταφέρει να ξεγελάσει τα «φαντάσματα» που την κυνηγούν. Ίσως καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή.

Κάποιος όμως με βασανίζει. Κάποιος γνωρίζει πού είμαι και τι έχω κάνει. Κάποιος γνωρίζει πολύ καλά από τι προσπαθεί να ξεφύγει η Άστριντ. Και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να της μάθει πως κάποια λάθη δεν διορθώνονται. Για κάποια λάθη πρέπει να πληρώσεις…

Το ερώτημα είναι: Σε ποιον μίλησες;

Ο δολοφόνος είναι νεκρός (6 Οκτωβρίου)

To έβδομο εξαιρετικό μυστήριο του Verdon, με πρωταγωνιστή τον συνταξιούχο ντετέκτιβ του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης Ντέιβ Γκάρνεϊ, φέρνει ένα απίστευτο στοιχείο αδύνατου εγκλήματος.

Επικίνδυνοι δρόμοι (20 Οκτωβρίου)

Η Chevy Stevens επιστρέφει καλύτερη από ποτέ!
Ο αυτοκινητόδρομος του Κόουλντ Κρικ, μήκους περίπου οκτακοσίων χιλιομέτρων, διασχίζει τα βουνά της Βρετανικής Κολομβίας και καταλήγει στη δυτική ακτή. Η περιοχή αυτή, απομονωμένη και αχανής, αποτελεί το ιδανικό πεδίο δράσης «θηρευτών»… Τις τελευταίες δεκαετίες αρκετές νεαρές γυναίκες έχουν εξαφανιστεί, κανένας όμως δεν έχει οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ως υπαίτιος.

Η πόλη του Κόουλντ Κρικ είναι η γενέτειρα της Χέιλι ΜακΜπράιντ. Ο πατέρας της της έχει μάθει να σέβεται τη φύση, να επιβιώνει σε αντίξοες συνθήκες και να μη διασχίζει μόνη τον αυτοκινητόδρομο. Ωστόσο μετά τον θάνατό του την κηδεμονία της Χέιλι αναλαμβάνει η αδελφή της μητέρας της. Ο σύζυγός της, αστυνομικός στο επάγγελμα, εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του για να ελέγχει και να εκφοβίζει την ανιψιά του. Εκείνη, κυριευμένη από τη θλίψη, αφού δεν της επιτρέπεται να εργαστεί, να διασκεδάσει ή να βγει ραντεβού, καταφεύγει στο βουνό, με την ελπίδα ότι όλοι θα πιστέψουν πως έχει εγκαταλείψει την πόλη. Η φήμη ότι ο δολοφόνος του αυτοκινητόδρομου την έχει απαγάγει εξαπλώνεται. Παράλληλα, του χρεώνεται ο φόνος άλλης μιας νεαρής γυναίκας.

Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα η Μπεθ Σεβαλιέ καταφθάνει στο Κόουλντ Κρικ. Εκεί ζούσε η Άμπερ, η νεκρή πλέον αδελφή της. Αποξενωμένη από τους γονείς της, ψάχνει απαντήσεις για τον θάνατό της. Προσλαμβάνεται ως σερβιτόρα στο εστιατόριο όπου εργαζόταν κι εκείνη, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να καταλάβει τι ακριβώς της συνέβη και για ποιο λόγο.
Αυτή όμως η αναζήτηση τη βάζει στο στόχαστρο και απειλεί να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της Χέιλι…

Ο δικηγόρος με τη Λίνκολν (20 Οκτωβρίου)

Ο Mickey Haller έχει περάσει όλη του την επαγγελματική ζωή φοβούμενος πως δεν θα αναγνώριζε την αθωότητα ακόμα κι αν στεκόταν μπροστά του. Αυτό για το οποίο θα έπρεπε να ανησυχεί, ήταν το κακό.

Ο Haller είναι ο δικηγόρος με τη Λίνκολν, ένας δικηγόρος υπεράσπισης ποινικών αδικημάτων που εργάζεται από το πίσω κάθισμα της Λίνκολν του, μετακινούμενος μεταξύ των απομακρυσμένων δικαστικών αιθουσών του Λος Άντζελες και υπερασπιζόμενος κάθε είδους πελάτες. Για εκείνον, ο νόμος σπανίως αφορά την ενοχή ή την αθωότητα – είναι περισσότερο διαπραγμάτευση και χειραγώγηση. Κάποιες φορές αφορά ακόμα και τη δικαιοσύνη. Ένας πλέι μπόι του Μπέβερλι Χιλς συλλαμβάνεται για επίθεση σε μία γυναίκα που που γνώρισε σε ένα μπαρ, επιλέγει τον Haller για να τον υπερασπιστεί και ο Mickey βρίσκει τον πρώτο πελάτη, εδώ και χρόνια, που πληρώνει αδρά. Είναι το όνειρο κάθε συνήγορου υπεράσπισης, η λεγόμενη υπόθεση franchise. Καθώς τα στοιχεία συγκεντρώνονται, ο Haller αρχίζει να πιστεύει ότι πρόκειται για την πιο εύκολη υπόθεση της καριέρας του.

Όταν κάποιο κοντινό του πρόσωπο δολοφονείται, ο Haller ανακαλύπτει ότι η αναζήτησή του για την αθωότητα τον έχει φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με το απόλυτο κακό. Για να ξεφύγει χωρίς να «καεί» θα πρέπει να επιστρατεύσει κάθε τακτική, αντιπερισπασμό και ένστικτο που διαθέτει – αυτή τη φορά για να σώσει τη ζωή του.


Ο Δικηγόρος με την Λίνκολν μεταφέρθηκε στο σινεμά τον Μάρτιο του 2011. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Matthew McConaughey στον ρόλο του Mickey Haller, η Marisa Tomei ως Maggie McPherson και ο Ryan Phillippe ως Louis Roulet.

Εκδίκηση στον θάνατο (6 Οκτωβρίου)

νέα αστυνομικά βιβλία
Mια ιδιοφυΐα με την καρδιά ενός δολοφόνου. Αθόρυβα, γίνεται η σκιά του θηράματος. Τα βήματά του προσεκτικά και καλά μελετημένα. Στοιχειώνει την αστυνομία με γρίφους για τα εγκλήματα που πρόκειται να διαπράξει. Φροντίζει πάντα να είναι πολύ αργά για να σωθεί η τη ζωή των θυμάτων του.

H Ιβ Ντάλας βρήκε το πρώτο θύμα μέσα στο διαμέρισμά του. Μια αποτρόπαια ανθρωποκτονία. Το δεύτερο θύμα δολοφονήθηκε σε ένα άδειο πολυτελές διαμέρισμα. Τα κοινά μεταξύ των δύο ανδρών φαινομενικά ήταν ελάχιστα. Και οι δύο υπέστησαν ανείπωτα βασανιστήρια πριν από τον θάνατό τους. Και οι δύο κρατούσαν καλά φυλαγμένο ένα μυστικό, εδώ και δέκα χρόνια. Ένα μυστικό, το οποίο μοιράστηκε και ο Ρόαρκ, ο σύζυγος της Ιβ.

Ο χρόνος είναι εχθρός και η Ιβ πρέπει να προλάβει πριν προστεθεί ακόμα ένα θύμα στη λίστα. To 6o βιβλίο της σειράς Στον Θάνατο, είναι ανατριχιαστικό!

Καλό Φθινόπωρο είπαμε; Καλό Φθινόπωρο!

Υ.Γ. Βρείτε εδώ τα νέα παιδικά βιβλία του Φθινοπώρου!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *