Πόσα βιβλία χωράνε σε ένα σπίτι;

Στο σπίτι ενός βιβλιόφιλου θα βρεις παντού βιβλία, ίσως σε κάθε χώρο του σπιτιού. Από μια μεγάλη βιβλιοθήκη μέχρι το πάτωμα. Από το σαλόνι μέχρι το μπάνιο. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσα βιβλία χωράνε σε ένα σπίτι;

Βρέθηκε η μεγαλύτερη, κρυφή, ιδιωτική βιβλιοθήκη σε ένα σπίτι στη Γερμανία: 70.000 βιβλία. Όχι, δεν έχουμε κάνει κάποιο λάθος. 70.000 βιβλία βρέθηκαν σε ένα σπίτι στη Γερμανία, όπου ο ιδιοκτήτης του έκανε το όνειρό μας πραγματικότητα.

Στη μικρή πόλη Mettingen, ένας Γερμανός άνδρας, μηχανικός στο επάγγελμα είχε χτίσει έναν λαβύρινθο από βιβλία: 70.000 μυθιστορήματα, non fiction, χαρτόδετα βιβλία, περισσότερα από 10.000 θρίλερ και όλα χωρισμένα ανά εκδότη!

Και πολύ σωστά θα αναρωτηθείς πώς είναι δυνατόν να χωράνε 70.000 βιβλία σε ένα σπίτι. Ως μηχανικός, όμως, ο Bruno είχε τη γνώση να το κάνει και να καλύψει κάθε τετραγωνικό του σπιτιού του με βιβλία. Κάθε ένα τετραγωνικό μέτρο για να φτιάξει αυτήν την τεράστια μυστική βιβλιοθήκη.

Και ακριβώς όπως συμβαίνει σε μια δημόσια βιβλιοθήκη, ο Bruno είχε κατηγοριοποιήσει και καταχωρίσει ηλεκτρονικά τη συλλογή του μαζί με ορισμένες σημειώσεις και reviews.

Ο άνδρας έφυγε από τη ζωή στις αρχές Ιουνίου του 2022. Ωστόσο, πέρασε τις τελευταίες του μέρες με τα βιβλία του, χωρίς  να αφήσει -ούτε την τελευταία στιγμή- το μεγαλύτερο πάθος της ζωής του.

Μέχρι και σήμερα κανείς δεν έχει κληρονομήσει αυτήν την αμύθητη περιουσία και εμάς ένα ερώτημα τριγυρνά στο μυαλό μας και θα θέλαμε να είχαμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε: «Τα έχετε διαβάσει όλα αυτά;».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *