Μια γιορτή που μας ενώνει καθημερινά!

Έχουμε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχουμε γνωρίσει διαφορετικούς ανθρώπους, έχουμε υπάρξει κομμάτι συναρπαστικών ιστοριών. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, τα έχουμε πετύχει μέσα από τα βιβλία.

Σε εκείνα ανατρέχουμε για συμβουλές κι έχουμε στο μυαλό μας «κολλημένες» παραγράφους με τις οποίες πορευόμαστε. Σε εκείνα ανατρέχουμε όταν θέλουμε να δραπετεύσουμε από την καθημερινότητά μας. Χάρη σε εκείνα, τα βράδια μας έγιναν καλύτερα και τα πρωινά της Κυριακής αποκτούν διαφορετικό νόημα. Τα κουβαλάμε παντού μαζί μας. Και μέσα μας.

Αγαπημένη συνήθεια; Να τρυπώνουμε μέσα σε βιβλιοπωλεία και να ανακαλύπτουμε το επόμενο. Γιατί πάντα υπάρχει χώρος για ακόμη ένα στη βιβλιοθήκη μας.

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως η Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου, προς τιμήν του Ισπανού συγγραφέα του Δον Κιχώτη, Μιγκέλ ντε Θερβάντες και του Άγγλου δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ που έφυγαν από τη ζωή την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616).

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ –Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει την ίδια μέρα τον μεγαλύτερο ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟΥ στο κέντρο της Αθήνας. Ασφαλώς, η φιλοδοξία είναι τα επόμενα χρόνια να επεκταθεί σε όσες περισσότερες πόλεις της Ελλάδας είναι δυνατόν. Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», σκοπός είναι όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι αναγνώστες, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Φιλοδοξία είναι ο εορτασμός αυτός να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες ενέργειες και ευκαιρίες ανάδειξης της ανάγνωσης, να λειτουργήσει ως ένα μοναδικό όχημα μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου, μέσα από το οποίο θα προωθηθεί η τόσο αναγκαία υπόθεση της παιδείας και του πολιτισμού, που παραγνωρίζονται στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε.

Ημέρα Βιβλίου

Περισσότερες πληροφορίες για τις διάφορες εκδηλώσεις θα βρείτε στο greekbookday.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *