Βιβλία σαν της Αγκάθα Κρίστι

Τη στιγμή που κάποιος γνωστός με ρωτάει τι αστυνομικό να διαβάσει, προσπαθώ να μάθω μερικές πληροφορίες παραπάνω, πριν του προτείνω.

Όπως τι του αρέσει να διαβάζει, τι στιλ συγγραφέα, σειρές που ίσως βλέπει στο Netflix κλπ.
Φυσικά, η πιο συχνή απάντηση είναι «ξέρεις, θέλω βιβλία σαν Αγκάθα Κρίστι».
Ολοφάνερα, δεν είναι τυχαία η επίδραση που είχε και εξακολουθεί να έχει η Βασίλισσα του αστυνομικού σε αναγνώστες, θεατές, ερασιτέχνες ντετέκτιβ και συγγραφείς τα τελευταία 100 χρόνια.
Να θυμηθούμε ότι όταν πρωτοδημοσιεύτηκε το πρώτο της βιβλίο το 1920 άλλαξε τους κανόνες και ξεκίνησε ένα ανεξάντλητο ρεύμα ιστοριών με μυστήριο, κλειδωμένα δωμάτια όπου μέσα τους γίνεται μια αδιανόητη δολοφονία και ντετέκτιβ που βάζουν τα μικρά γκρι κύτταρα του εγκεφάλου τους να δουλέψουν.
Ουσιαστικά, έφερε στο προσκήνιο τη μεγάλη ερώτηση που μας βασανίζει ηδονικά από την πρώτη σελίδα ενός καλού αστυνομικού: Ποιος διάολο έκανε το φόνο; (whodunit).

Εάν έχετε εξαντλήσει τα βιβλία της Αγκάθα και ψάχνετε κάτι ωραίο με την ίδια ατμόσφαιρα και στο ίδιο στιλ, η πρότασή μου ήταν και είναι ο Anthony Horowitz.
Καταγωγή από τη συνοικία Stanmore του δήμου Harrow και με πολλές μεγάλες συγγραφικές επιτυχίες στο βιογραφικό του, αποφάσισε να γράψει δύο βιβλία που είναι φόρος τιμής στη βασίλισσα του εγκλήματος, και, ταυτόχρονα, από τα πιο ατμοσφαιρικά και συναρπαστικά βιβλία που θα τύχει να διαβάσετε.
Αινίγματα, γρίφοι, τρικ, μαγικές εικόνες, οφθαλμαπάτες, συνήθεις ύποπτοι, μυστικά περάσματα που χάνονται και εμφανίζονται, φλεγματικοί ντετέκτιβ, ό,τι έχετε φανταστεί και ποθήσει σε ένα καλό αγκαθοκριστικό βιβλίο είναι εδώ, είναι μέσα στα βιβλία του Horowitz και μέσα στα βιβλία που βρίσκονται μέσα στα βιβλία του Horowitz (θα καταλάβετε όταν τα διαβάσετε).

Ναι λοιπόν, με μια ελαφριά υπόκλιση, σας παρουσιάζω τους Φόνους της Κίσσας και τους Φόνους του Νυχτολούλουδου.

βιβλίο σαν αγκάθα κρίστι

Ένα αυγουστιάτικο βράδυ η υπεύθυνη έκδοσης Σούζαν Ράιλαντ άρχιζε να διαβάζει το χειρόγραφο ενός αστυνομικού μυθιστορήματος, με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Άττικους Πυντ.
Ο συγγραφέας Άλαν Κόνγουεϊ ήταν το μεγαλύτερο όνομα στον εκδοτικό οίκο και όλοι στηρίζονταν στην επιτυχία του νέου βιβλίου του.
Μόλις έφτασε στον επίλογο, όμως, η Σούζαν διαπίστωσε ότι έλειπαν οι τελευταίες σελίδες με τη λύση του μυστηρίου!
Πώς είναι δυνατόν αυτό και γιατί ο συγγραφέας δεν θα απαντήσει ποτέ στις κλήσεις της;

βιβλίο σαν αγκάθα κρίστι
Αρκετά χρόνια μετά η Σούζαν Ράιλαντ έχει πλέον εγκαταλείψει τον χώρο των εκδόσεων και διαχειρίζεται ένα μικρό ξενοδοχείο σε ένα ελληνικό νησί.
Τυχαία της αφηγούνται μια ιστορία σχετικά με έναν παράξενο φόνο και στη Σούζαν ξυπνάει το εκδοτικό της ένστικτο.
Λοιπόν, φαίνεται ότι ένας από τους συγγραφείς με τους οποίους συνεργαζόταν, ο Άλαν Κόνγουεϊ, είχε βασίσει ένα βιβλίο του σε ακριβώς αυτό το έγκλημα.
Εκείνη τη στιγμή τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους και ξεκινάει ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο.

Ρωτάτε κι εσείς ποιος διάολο έκανε τον φόνο; (η απάντηση μερικές φορές βρίσκεται σε κοινή θέα)

ΥΓ: Ανακαλύψτε όλα τα αστυνομικά βιβλία του Anthony Horowitz.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *