Τι σχέση έχει ένας ιπποπόκαμπος, ένα κοτοπουλάκι και μια γιαγιά;

Ένας ιπποπόκαμπος που αγαπάει τον εαυτό του, ένα κοτοπουλάκι το πιο μικρό αλλά το πιο δυνατό από όλα και μια γιαγιά με την πιο μεγάλη καρδιά… Τι κοινό μπορεί να έχουν μεταξύ τους;

Είναι οι ήρωες στα νέα παιδικά βιβλία της Κατρίνας Τσάνταλη «Συλλογή Μικρά Αστέρια»: Ο Ιπποπόκαμπος, Το μικρό κοτοπουλάκι, Καληνύχτα σ’αγαπώ. Τρία βιβλία που μοιράζονται ένα κοινό, την αγάπη, και δίνουν σπουδαία μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους, μέσα κι από την υπέροχη εικονογράφηση της Μαρίας Παγκάλου.

Ο Ιπποπόκαμπος

Ο Ιπποπόκαμπος είναι ένα «μυστήριο» πλάσμα, το οποίο εμφανίζεται σε έναν ποταμό για να χτίσει τη φωλιά του κοντά σε άλλα ζωάκια. Πολλά το αντιμετωπίζουν καχύποπτα, άλλα προσφέρουν αμέσως τη βοήθειά τους ανιδιοτελώς και μερικά θυμώνουν με την παρουσία του. Μέχρι που ο ιπποπόκαμπος τους εξηγεί πως είναι μοναδικός, ξεχωρίζει από όλους, αγαπάει τον εαυτό του κι ό,τι κι αν επιθυμεί μπορεί να το πετύχει. Τίποτα δεν τον σταματά!

Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία για την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση στα παιδιά (ή και στους μεγάλους!). Μια ιστορία για την αγάπη στον εαυτό μας.

Για ηλικίες 2+

 

Το μικρό κοτοπουλάκι

Η ιστορία με το μικρό κοτοπουλάκι είναι μια πολύ τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης στα πιο μικρά μωρά. Το μικρό κοτοπουλάκι ανυπομονούσε για αγκαλιές και φιλιά και ήρθε στον κόσμο λίγο νωρίτερα. Μιας και δεν ήταν τόσο δυνατό, του ετοίμασαν μια ζεστή φωλιά για να δυναμώσει πριν τον κόσμο ανταμώσει. Οι γονείς του ενωμένοι σαν γροθιά το κοιτούσαν από μακριά μέχρι να περάσει λίγο ο καιρός για να μπορούν να το υποδεχτούν με ασφάλεια στο σπίτι. Το μικρό κοτοπουλάκι είναι ένας ήρωας, όπως είναι όλα τα πρόωρα μωρά.

 

Για ηλικίες 2+

 

Καληνύχτα σ’αγαπώ

Σε έναν κόσμο γεμάτο πληροφορίες και ερωτηματικά, τελικά τι έχει σημασία; Από γενιά σε γενιά, βρίσκει οχήματα για την αιωνιότητα η αγάπη… μέσα από συνταγές, ζωγραφιές, τραγούδια, ποιηματάκια… Το μυαλό μπορεί να ξεχνάει όσο τα χρόνια γίνονται πολλά, μα η καρδιά δεν ξεχνάει ποτέ. Ολοένα και μεγαλώνει.

Ένα βιβλίο για την αγάπη που τρυπώνει στις καρδιές από γενιά σε γενιά.

Για ηλικίες 2+

Υ.Γ. Ανακαλύψτε όλα τα παιδικά βιβλία από την Κατρίνα Τσάνταλη!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *