Τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι γατάνθρωπος!

Αγαπημένοι και συνάμα ανόητοι χουμανιστικοί ακόλουθοι, σας ομιλεί ο Τσίτσος, η γάτα πριγκίπισσα και οσονούπω βασίλισσα και λίαν συντόμως συμπαντοκράτειρα!

Θέλω να θίξω ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Είναι πολλοί οι χούμανς που θεωρούν ότι είναι απλή υπόθεση να κερδίσουν τον τιμητικό τίτλο του Γατάνθρωπου! Πολλοί φωνάζετε με περηφάνια ότι σε μια προηγούμενη ζωή ήσασταν γάτα! Θεωρείτε ότι αναμφίβολα είστε πλασμένοι για να ζείτε μαζί με μία ή περισσότερες γάτες! Με λίγα λόγια, πιστεύετε ότι είστε ένας πραγματικός γατάνθρωπος! Αλλά, είστε όντως;

Αυτά είναι τα επτά σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιος είναι αληθινός γατάνθρωπος. Μόνο αν πληροίς και τα επτά, μπορείς να θεωρήσεις με ασφάλεια ότι ανήκεις σε αυτή την εκλεκτή, ολιγομελή, ωστόσο δοξασμένη, συνομοταξία!

1. Βάζεις ένα τέλος σε κάθε συμπεριφορά που θα ενοχλούσε μια γάτα

Ακόμη και αν κάποτε, στο μακρινό παρελθόν, σκεφτόσουν σαν άνθρωπος, πλέον αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ναι, ναι, πλέον μπαίνεις στο σπίτι και δεν ανοίγεις όλα τα φώτα, γιατί και το πολύ φως το βράδυ είναι ενοχλητικό! Μιλάς χαμηλόφωνα, γιατί ξέρεις ότι οι υψηλές εντάσεις τρυπούν τα ευαίσθητα αυτιά της γάτας σου! Ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου τρυφερά καθώς μας κοιτάζεις, στέλνοντας τα φιλιά σου. Ναι, ναι, αυτά τα φιλιά πλέον τα προτιμάς και εσύ από τα ανθρώπινα φιλιά. Πλένεις τα πιάτα με πολλή προσοχή, γιατί δεν θες να κάνεις θόρυβο.

Όταν καλείς κόσμο, φροντίζεις να τους δώσεις να καταλάβουν ότι υπάρχει ακόμη ένα πλάσμα μέσα στο σπίτι με διαφορετικές ιδιαιτερότητες. Πρέπει να είναι ευγενικοί, διακριτικοί μαζί του, χωρίς απότομες κινήσεις και αγαρμποσύνες. Τους μυείς και αυτούς σιγά σιγά στη μαγεία τού να έχεις για συντροφιά μια γάτα.

2. Περνάς πολύ καιρό στο σπίτι παρέα με τη γάτα σου

Ω, ναι, το σπίτι με μια γάτα έχει όλα εκείνα τα συστατικά που σου προσφέρουν ό,τι χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος. Μοιραία, λοιπόν, περνάς πολλή ώρα στο σπίτι μαζί της, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί το θες!

Και όταν τελικά αποφασίζεις να βγεις για έναν καφέ ή για ένα γεύμα, γρήγορα το μάτι σου πέφτει στο ρολόι! Ουπς, είναι 20.00μ.μ., έχεις να τη δεις από τις 18.00μ.μ. και αυτή είναι μόνη της στο σπίτι. Αμέσως σε πιάνει μια αγωνία, μια αίσθηση τύπου «Πρέπει να πάω σπίτι, την έχω αφήσει μόνη τόσες ώρες». Το παλεύεις για είκοσι λεπτά ακόμη, αλλά είναι ένας εξαρχής χαμένος αγώνας! Τελικά, φεύγεις βιαστικά, γιατί δεν αντέχεις να τη νιώθεις άλλο μόνη και, πιθανώς, παραμελημένη – άσχετα που η γάτα σου μπορεί να απολαμβάνει γεμάτη μακαριότητα την ησυχία της.

3.Έχεις τουλάχιστον μία γάτα… ή επτά!

Εδώ υπάρχουν και εξαιρέσεις. Υπάρχουν παθιασμένοι γατάνθρωποι που οι συνθήκες το έφεραν έτσι ώστε να είναι σχεδόν αδύνατο να έχουν μια γάτα στο σπίτι τους (δεν θέλουν οι γονείς τους ή οι σύντροφοί τους, εμφανίζουν αλλεργίες, έχασαν την αγαπημένη τους γάτα και δυσκολεύονται/φοβούνται να συνδεθούν στενά με μια άλλη κ.λπ.). Αυτούς θα τους βρεις συχνά να φροντίζουν ολόκληρες γατοαποικίες στη φύση και να χαριεντίζονται αναίσχυντα μαζί τους!

Όμως, η συντριπτική πλειονότητα του είδους των γατανθρώπων θα έχουν στο σπίτι τους τουλάχιστον μία γάτα. Και είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να έχουν εκεί και άλλα ζώα, όπως σκύλους. Το πιο πιθανό, βέβαια, είναι να μην έχουν μόνο μία γάτα αλλά επτά! Γιατί ποιο είναι το μόνο καλύτερο από την αγάπη μιας γάτας; Μα η αγάπη δύο γατών! Και ποιο είναι το μόνο καλύτερο από τη λατρεία έξι γατών; Μα η λατρεία επτά γατών.

Καμιά φορά είσαι τόσο γατάνθρωπος, που ούτε η γάτα σου δεν σε αντέχει!

4. Είσαι φύσει περίεργος

Ένας πραγματικός γατάνθρωπος δεν μπορεί παρά να είναι ένα πλάσμα γεμάτο περιέργεια, όπως ακριβώς και οι αγαπημένες του γάτες. Θες να μαθαίνεις καινούρια πράγματα, όταν κάτι υποπίπτει στο ενδιαφέρον σου, θες να το εξερευνήσεις κ.λπ. Όντας περίεργος μάλιστα, γίνεσαι ιδιαίτερα παρατηρητικός και αρχίζεις κι εσύ, σιγά σιγά, σαν τη γάτα σου, να κάθεσαι με τις ώρες παρατηρώντας απλώς ό,τι υπάρχει για να παρατηρηθεί!

5.Το σπίτι σου φωνάζει «γάτα»

Ένας αληθινός γατάνθρωπος σίγουρα θα έχει γεμίσει το σπίτι του με διάφορα χαρτονένια κουτάκια, παρακουτάκια, διάφορων μεγεθών, σε στρατηγικά σημεία, γιατί ξέρει πόσο τα εκτιμάει η γάτα του. Επίσης, θα βρείτε διάφορες πλαστικές σακούλες στο πάτωμα καθώς και διάφορα μπιχλιμπίδια – τα αγαπημένα της παιχνίδια (σχοινάκια, καλαμάκια, διάφορων ειδών μπαλάκια). Με αυτά και με αυτά, το σπίτι συνήθως μοιάζει σαν βομβαρδισμένο, αλλά εσείς είστε απόλυτα εντάξει με αυτό.

Στους τοίχους είναι πιθανό να βρίσκονται φωτογραφίες από τη γάτα σας σε διάφορα στάδια της ζωής της, ενώ στο ψυγείο ποντάρω ότι όλο και κάποιο μαγνητάκι με θέμα τη γάτα υπάρχει. Α, ναι, μην το ξεχάσω. Στο σπίτι είναι πιθανό τον χειμώνα να βρείτε τέσσερις διαφορετικές κουβέρτες τοποθετημένες έτσι ώστε να σχηματίζουν κάτι σαν φωλιά, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία!

6. Εσύ ο ίδιος φωνάζεις από μακριά «γάτα»

Χμμμ… για να δω τα χέρια σου; Ωραία, είναι αρκούντως σημαδεμένα από δεκάδες νυχιές που οφείλει να έχει κάθε γατάνθρωπος που παίζει στ’ αλήθεια με τη γατούλα του! Οι αμυχές είναι μετάλλιο, μην το ξεχνάτε. Όπ, και απ’ ό,τι βλέπω, το φούτερ σας έχει μερικές κλωστίτσες να κρέμονται – βλέπετε ποτέ δεν θα σταματούσατε τη γάτα σας από το να ζυμώσει μπισκοτάκια πάνω του!

Και τα ρούχα σου είτε θα έχουν πάνω τους στάμπες που να σχετίζονται με τη γάτα (διάφορα αποφθέγματα που σχετίζονται με αυτήν ή αστείες εικόνες με γάτα) είτε, αν είναι σκουρόχρωμα, θα είναι στολισμένα με γυαλιστερές λευκές τριχούλες από την αγαπημένη σου. Έτσι, την έχεις ανά πάσα στιγμή… πάνω σου!

7. Προσελκύεις τις γάτες σαν μαγνήτης

Όσοι νομίζετε ότι οι γάτες δεν μπορούν να καταλάβουν αν οι προθέσεις σας είναι φιλικές και τρυφερές πλανάστε πλάνην οικτράν. Ο άνθρωπος που δεν νιώθει άνετα με τις γάτες έχει αυτή τη διάθεση που οι γάτες τη… μυρίζουν και δεν πολυπλησιάζουν. Η γάτα θα το καταλάβει αν φοβάσαι μήπως… σε αγγίξει ή μήπως σε νυχώσει, ή ότι δεν νιώθεις άνετα μήπως και λερωθούν με τρίχες τα ρούχα σου!

Αντίθετα, ένας αληθινός γατάνθρωπος θα ψοφάει για αλληλεπίδραση που ξεκινάει με ένα απλό φευγαλέο άγγιγμα και μπορεί να καταλήξει στο να στρογγυλοκαθίσει μια άγνωστη γάτα στην αγκαλιά του για δύο ώρες, απολαμβάνοντας τα χάδια του!

Ουφ! Τα είπα και ησύχασα! Πλέον, μπορείτε κι εσείς οι ίδιοι να καταλάβετε με ασφάλεια αν είστε γατάνθρωποι ή ου! Και προσέξτε: γατάνθρωπος δεν μπορείς να γίνεις επιλέγοντάς το. Δεν μπορείς να προσπαθήσεις να είσαι γατάνθρωπος. Γατάνθρωπος είσαι έτσι ξαφνικά, χωρίς αυτό να εξαρτάται διόλου από τη βούλησή σου. Απλώς λατρεύεις τη γάτα και, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό, τώρα πια είσαι ένας πραγματικός γατάνθρωπος!

Ο Τσίτσος, η διάσημη γάτα των social media, έχει το δικό της βιβλίο και με τον δικό της χούμαν συζητούν φιλοσοφικά ζητήματα, ίσως και άλυτα από την εποχή που η γάτα πάτησε το πόδι της σε αυτόν εδώ τον πλανήτη.

*Ακολουθήστε τον Τσίτσο στα social media και στο site του για περισσότερα νέα από τον υπέροχο κόσμο της γάτας.

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *