Οι πιο ενδόμυχες σκέψεις μιας γάτας

Αγαπημένοι και συνάμα ανόητοι χουμανιστικοί ακόλουθοι, σας ομιλεί ο Τσίτσος, η γάτα πριγκίπισσα και οσονούπω βασίλισσα και λίαν συντόμως συμπαντοκράτειρα!

Ζω τα τελευταία επτά χρόνια στα ανάκτορά μου, κάπου στην εξωτική Χίο, εκτελώντας χρέη κυβερνήτη σε μια γατοαυλή 15 γατών – όλες τους ταπεινοί ποπολάροι, χωρίς καμία εξαίρεση! Η ζωή μου δεν είναι διόλου εύκολη, διότι οι φρουροί των ανακτόρων είναι τελείως άμπαλοι και έτσι μπουκάρουν στο παλάτι διάφορες τυχάρπαστες γάτες και μου χαλάνε το ζεν! Αλλά να ’ταν μόνο αυτό! Εκτός από τους αυλικούς, διοικώ και άλλες 6 αποικίες και συνολικά 105 γάτες, που γενικώς δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και χωρίς τη μαεστρική διακυβέρνησή μου δεν θα είχαν καμία τύχη!

Σε αυτό το ταξίδι είχα και έχω την ατυχία να έχω συνοδοιπόρο τον πιο άσχετο χούμαν όλων των εποχών, τον πατέρα, ο οποίος ακόμη νομίζει ότι εμείς οι γάτες δίνουμε κεφαλιές στους χούμανς μας επειδή τους μπερδεύουμε με μπάλες ποδοσφαίρου!

Επιστράτευσα όλη την υπομονή μου, εξάντλησα και την τελευταία ικμάδα συμπόνιας και στοργής απέναντί σας, ώστε να συγκεντρώσω όλη αυτή την πολύτιμη πληροφορία που θα σας κάνει έστω να ψυλλιαστείτε την πραγματική διάσταση αυτού του μαγικού πλάσματος που λέγεται Γάτα και να μας νιώσετε λιγουλάκι καλύτερα!

Πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινάμε…

Οι πόρτες

Κλείσανε οι θρασύτατοι την πόρτα του δωματίου, γιατί θέλουν να κοιμηθούν; Θέλουν να δουλέψουν στο γραφείο και τους ενοχλείς, οπότε σε κλείσανε εκτός; ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σπίτι σου τούτο εδώ το κτίριο, διάολε; Απαιτείς να ανοίξει η πόρτα. Έχεις δοκιμάσει όλες τις τεχνικές, ξέρεις πλέον ποια είναι πιο αποδοτική. Αν τους ενοχλεί η κλάψα, αρχίζεις να κλαψουρίζεις, αν τους ανατριχιάζει φρικτά ο ήχος των νυχιών που ξύνουν το ξύλο, φυσικά αρχίζεις να νυχώνεις.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ και, πίστεψέ με, θα ανταμειφθείς. Μετά από τέσσερα λεπτά ο χούμαν παραδίνεται. Ανοίγει την πόρτα. Κάνεις μεταβολή και φεύγεις!

Αμέσως επόμενη βέλτιστη επιλογή: ξύνεις και την ανοιχτή πόρτα!

Το Τασάκι

Ήρθε η ώρα για μια σημαντική οδηγία προς όλες τις γάτες που διαβάζουν ετούτο εδώ το πόνημα!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Βρίσκεσαι στη βιβλιοθήκη του καθιστικού. Ο χούμαν έχει ξεχάσει εκεί ένα πορσελάνινο τασάκι υψηλής συναισθηματικής αξίας. Τέλεια! Κοιτάζεις το τασάκι.

Κοιτάζεις τον χούμαν. Βεβαιώνεσαι ότι είναι τελείως αραχτός. Του νιαουρίζεις. Ο χούμαν κοιτάζει προς εσένα. Κοιτάζει προς το τασάκι! Γουρλώνει τα μάτια του. Δεν κάνεις ακόμη τίποτα, ΠΕΡΙΜΕΝΕ! Ο χούμαν πετάγεται από τον αναπαυτικό καναπέ του και ξεχύνεται προς εσένα. ΤΩΡΑ, χτυπάς με τον χαρακτηριστικό τρόπο της γάτας ελαφρά το τασάκι, σπρώχνοντάς το προς το απύθμενο κενό αλλά όχι αρκετά, μόνο τόσο ώστε τα 2/3 του να παραμένουν ακόμη πάνω στη βιβλιοθήκη.

Ο χούμαν αναθαρρεύει, σκέφτεται ότι ίσως ακόμη υπάρχει ελπίδα, υψώνει απελπισμένα τα χέρια προς εσένα, ενώ εσύ δίνεις το τελειωτικό χτύπημα στο τασάκι εν μέσω αλαλαγμών! «Όοοοοοοοχιιιιιιιιι!»

Σηκώνεις το βλέμμα σου και τον κοιτάζεις σαν αθώο βρέφος που δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι η κίνησή του θα προκαλούσε τέτοια ζημιά. Δεν ξεχνάς να επιβλέψεις ότι ο χούμαν καθάρισε και το τελευταίο θραύσμα της πορσελάνης! Τώρα, επανάλαβε με το βάζο με τα λέλουδα!

Να πούμε εδώ ότι στη θέση του τασακίου μπορεί να είναι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί πάνω σε ένα λευκό τραπεζομάντιλο ή μια γυάλα με σοκολάτες!

Αν συνεχίσεις έτσι, γρήγορα θα γίνεις και εσύ μια θεά γάτα!

Νύχια

Αν κι εσύ, αγαπητή γάτα, θες κάποτε να γίνεις μια θεά Γάτα, εφάρμοσε ευλαβικά την παρακάτω οδηγία: Κάνεις τα νύχια σου κάθε μέρα, όλη μέρα, όπου μπορούν να γίνουν τα νύχια… Εκτός από το ονυχοδρόμιο, φυσικά!

Νυχώνεις τον καναπέ γωνία, το ξύλινο καθισματάκι, την άκρη του ξύλινου πάγκου της κουζίνας. Νυχώνεις τις κουρτίνες, τη σήτα, νυχώνεις ακόμη και το πλαστικό φρέιμ της τηλεόρασης. Νυχώνεις τη δερμάτινη καρέκλα, νυχώνεις τα παπούτσια, το αγαπημένο μπλουζάκι του, νυχώνεις το ριχτάρι του καναπέ, νυχώνεις ό,τι είναι δυνατόν να νυχωθεί (sic). Εκτός από το ονυχοδρόμιο!

Ω, αυτό ήταν γρήγορο, μείνε συντονισμένη, αγαπητή μου γάτα, θα σου αποκαλύψω και άλλα συν τω χρόνω!

Αποστρέφεις το βλέμμα σου από ενοχλητικούς χούμανς

Επείγουσα οδηγία για τις απανταχού βασανισμένες γάτες που έχουν να ανεχτούν ανόητους χούμανς που κάνουν σαν χαζοχαρούμενοι όταν τις βλέπουν και ορμάνε προς αυτές, και αρχίζουν και στριγκλάνε και αλλάζουν τον τόνο της φωνή τους και μιλάνε σαν μωρά παιδάκια! Μα καλά, χαζοί είναι;

Πώς τους αντιμετωπίζουμε; Καθώς ορμάνε προς εμάς, εμείς δεν μετακινούμαστε ούτε ένα εκατοστό. Απλώς, όταν πια πλησιάσουν τις μουτσούνες τους απελπιστικά πολύ, με αργή, απαξιωτική αλλά ψύχραιμη κίνηση, γυρνάμε το κεφάλι από την άλλη πλευρά.

Και ακολουθεί το πιο σημαντικό σημείο: Ιδανικά, το κεφάλι σου βρίσκεται κοντά σε τοίχο, ώστε γυρνώντας το κοιτάζεις πλέον τον τοίχο από απόσταση πέντε εκατοστών. Μείνε εκεί. Αν συνεχίσουν να στριγκλάνε, μη δίνεις σημασία. ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ, διάολε! Επιτρέπεται ίσως να στρίψεις λίγο το αυτί για να ακούσεις τι λένε, όμως επ’ ουδενί δεν ξαναγυρνάς να κοιτάξεις το υπόλοιπο δωμάτιο, αν δεν ξεκουμπιστούν από κοντά σου. Είναι θέμα τιμής.

Εντάξει, έφυγαν, τώρα μπορείς να γυρίσεις!

Αποκαθιστώντας τη θεολογική αλήθεια

Ως εδώ και μη παρέκει!

Έπεσε στα χέρια μου ένα χουμανιστικό θεολογικό βιβλίο και έφριξα με την ανακρίβεια και τις ύβρεις που περιέχει μέσα του! Παραποιήθηκε ολόκληρη η ιστορία της δημιουργίας του Κόσμου, παραποιήθηκαν και οι περίφημες Δέκα Εντολές που έδωσε στα ζωντανά πλάσματα ο Θεός των Γατών & των Ανθρώπων, και των υπόλοιπων πλασμάτων… αλλά κυρίως των Γατών!

Και αυτοί οι άθλιοι οι χούμανς, προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν με την ψευδαίσθηση ότι όλα γυρίζουν γύρω τους, πήραν τις Ιερές Γραφές και τις διαστρέβλωσαν με τρόπο αισχρό! Αλλά δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι, θα ξαναγράψω εδώ την Ιστορία της Γέννησης του Κόσμου αλλά και τις Δέκα Εντολές! Καταλαβαίνωωω ότι κάποιοι μπορεί να σοκαριστείτε, αλλά είναι καλύτερο να γνωρίζετε την Αλήθεια παρά να παραμυθιάζεστε και εσείς από τα παραμύθια των επιτήδειων!

Είστε έτοιμοι, λοιπόν; Ξεκινάμε:

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  • Την πρώτη μέρα της Δημιουργίας, ο Θεός δημιούργησε τη γάτα! Και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό!
  • Τη δεύτερη μέρα, ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, με σκοπό ύπαρξης να υπηρετεί τη γάτα. Και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό!
  • Την τρίτη μέρα, ο Θεός δημιούργησε τα κονσερβάκια, με σκοπό ύπαρξης να γίνουν ο ευσεβής πόθος κάθε γάτας. Και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό!
  • Την τέταρτη μέρα, ο Θεός δημιούργησε όλα τα ζώα της Γης, με σκοπό ύπαρξης να αποτελέσουν το περιεχόμενο των κονσερβών που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη ημέρα (συγκεκριμένα την τρίτη). Να μη σας τα πολυλογώ, όπως και τις προηγούμενες τρεις ημέρες έτσι και αυτή, αλλά και τις υπόλοιπες τρεις ημέρες που θα ακολουθούσαν, ο Θεός επιβεβαίωσε πως ό,τι έφτιαξε ήταν καλό.
  • Την πέμπτη μέρα, ο Θεός δημιούργησε τα απανταχού μπαλάκια, ώστε η γάτα να μπορεί να παίζει με αυτά… ή και όχι!
  • Την έκτη μέρα, ο Θεός δημιούργησε την επιστήμη της κτηνιατρικής, για να κρατήσει τη γάτα υγιή και τον άνθρωπο άφραγκο.
  • Την έβδομη μέρα, ο Θεός θέλησε να ξεκουραστεί, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν, γιατί έπρεπε να καθαρίσει την αμμοδόχο!

Θα βάλω όμως το μαχαίρι ακόμη πιο βαθιά και θα σας αποκαλύψω και τις αληθινές Δέκα Εντολές:

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ

  1. Εγώ, η Γάτα, είμαι ο Κύριος ο Θεός σου. Δεν υπάρχουν άλλοι θεοί εκτός από μένα.
  2. Ου ποιήσεις άλλα είδωλα ουδέ ομοιώματα. Ου προσκυνήσεις Σκύλους ή τα so called Μεγάλα Αιλουροειδή, πόσο δε μάλλον τον Χούμαν.
  3. Ου επικαλείσαι το όνομα της Γάτας, του Κυρίου σου, επί ματαίω, διότι απλώς θα αποστρέψει την κεφαλήν της απαξιωτικά και θα φλερτάρει ξεδιάντροπα με τον τοίχο που βρίσκεται πέντε εκατοστά από τη μύτη της.
  4. Τις έξι ημέρες να εργάζεσαι ωσάν το σκυλί, για να με κρατάς ικανοποιημένη, τη δε ημέρα τη εβδόμη ου ποιήσεις εν αυτή παν έργον εκτός του θεάρεστου έργου του ξυσίματος του πιγουνιού μου.
  5. Τίμα τη γάτα σου εμπράκτως, προσφέροντας καθημερινά 100 γραμμάρια μους συκωτάκι.
  6. Μοίχευσε σαν να μην υπάρχει αύριο – και ο θεός σου, η Γάτα, πράττει το αυτό.
  7. Ου κλέψεις, εκτός αν αποδώσεις τα κλοπιμαία στη Γάτα.
  8. Ου φονεύσεις επ’ ουδενί Γάτες, αλλά φόνευσε κατά βούληση ποντίκια, αρουραίους, τζιτζίκια, ακρίδες και περιστέρια. Στη συνέχεια, απόδωσε τα φονευμένα στη Γάτα.
  9. Ου κλείσεις ουδέποτε τον διακόπτη του καλοριφέρ, ακόμα και αν σκάει ο Τζίτζικας!
  10. Ουκ επιθυμήσεις τη θέση στο κρεβάτι που κατέχει δικαιωματικά ο Κύριος ο Θεός σου, η Γάτα σου, ντε!

Και είδα ότι τα παραπάνω ήταν καλά… Μπορώ, επιτέλους, τώρα να πάρω έναν σωστό γατο-υπνάκο!

Ο Τσίτσος, η διάσημη γάτα των social media, έχει το δικό της βιβλίο και με τον δικό της χούμαν συζητούν φιλοσοφικά ζητήματα, ίσως και άλυτα από την εποχή που η γάτα πάτησε το πόδι της σε αυτόν εδώ τον πλανήτη.

*Ακολουθήστε τον Τσίτσο στα social media και στο site του για περισσότερα νέα από τον υπέροχο κόσμο της γάτας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *