Το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης ξεκινά!

Ένα ακόμη καλοκαίρι που λέμε «Ναι» στη φιλαναγνωσία.

Το 42ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2023, μας υποδέχεται στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη, στην Παραλία του Λευκού Πύργου και το καλοκαίρι του 2023, για να κάνουμε τις βόλτες μας με ένα βιβλίο στο χέρι!

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2023 είναι αφιερωμένο σε δύο πολύ σημαντικούς ποιητές:

Στον Ποιητή και ευεργέτη της Θεσσαλονίκης Γιώργο Βαφόπουλο (120 χρόνια από τη γέννησή του, 1903-2023) για την προσφορά του στα Γράμματα και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης

Στον Ποιητή Κωστή Παλαμά (80 χρόνια από το θάνατό του, 1943-2023) για την προσφορά και το μεγαλείο του στα ελληνικά γράμματα.

Info!

Πότε; Καθημερινά από Παρασκευή 23 Ιουνίου έως Κυριακή 9 Ιουλίου, 19:00-23:00

Πού; Παραλία Λευκού Πύργου

Θα μας βρείτε στα περίπτερα 63-66.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Παραλία, ενώ όπως κάθε χρόνο το πρόγραμμα του φεστιβάλ Βιβλίου, θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων.

Για 17 ημέρες τα λευκά κιόσκια, που τόσο αγαπούν οι βιβλιόφιλοι της πόλης, αλλά και όλης της Βορείου Ελλάδας, θα ομορφύνουν τους καλοκαιρινούς μας περιπάτους, με όλα τα βιβλία της σύγχρονης Ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.

Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, θα μας περιμένουν, στοιβαγμένοι με τη σειρά στους πάγκους των εκδοτικών οίκων προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους να τα αποκτήσουν και να μοιραστούν μαζί τους πανέμορφα ταξίδια, στον ατελείωτο κόσμο της γνώσης.

Το  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2023 συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού – Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης).

Σας περιμένουμε για την πιο όμορφη βιβλιοβόλτα!

Από 16 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού και στο Πασαλιμάνι:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *