Πώς να μειώσετε το στρες με 4 βήματα

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε αγχωτικές καταστάσεις στον επαγγελματικό μας χώρο. Βρήκαμε τέσσερις απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε αυτό το στρες και θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας:

Χιούμορ. Το γέλιο αλλάζει κυριολεκτικά τη βιοχημεία του εγκεφάλου. Αλλάζει επίσης τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας.

Άσκηση. Αντίθετα με το τι μπορεί να πιστεύετε, το αντίθετο της κατάθλιψης δεν είναι η ευτυχία. Είναι η ενεργητικότητα. Το στρες, ως πρόδρομος της κατάθλιψης, μπορεί να απομυζήσει την ενέργειά σας. Μην υποκύψετε στην αρνητική επιρροή του!

Να πίνετε αρκετό νερό. Η αφυδάτωση είναι η υποβόσκουσα αιτία πολλών σωματικών και συναισθηματικών προβλημάτων, από τις νεφροπάθειες μέχρι την άνοια. Πολύ απλά, το ανθρώπινο σώμα εξαρτάται από το νερό για να λειτουργήσει σωστά. Αν εξαντλήσετε τα αποθέματα του οργανισμού, θα βιώσετε στρες και δεν θα μπορείτε να λειτουργήσετε.

Κοιμηθείτε καλά το βράδυ (ή κοιμηθείτε για λίγο τώρα). Ο καλός νυχτερινός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη νοητική και σωματική υγεία, αλλά και ο ύπνος κατά τη διάρκεια της μέρας μπορεί να είναι ωφέλιμος.

*Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο Ξεχωρίστε από το πλήθος, ένα βιβλίο του Ινστιτούτου Dale Carnegie που απαντά σε ερωτήματα όπως πώς θα μπορέσετε να διαφοροποιηθείτε από το πλήθος και να γίνετε επιτυχημένοι ηγέτες.

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο Dale Carnegie: Συνεργάζεται με μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ηγετών στον χώρο των επιχειρήσεων. Τα προγράμματα του Ινστιτούτου, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από τη Wall Street Journal ως ένα από τα κορυφαία 25 Franchises με υψηλή απόδοση, είναι διαθέσιμα σε πάνω από 80 χώρες.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *