Μεταμορφώστε τη ζωή σας με τη δύναμη των λέξεων!

Γράφει η Βίκυ Χαντζή – Δημοσιογράφος & NLP Master Practitioner

Μπορεί να μην το είχες συνειδητοποιήσει έως τώρα αγαπητέ μου αναγνώστη, ωστόσο μην έχεις καμία αμφιβολία. Οι σκέψεις σου και οι λέξεις σου χτίζουν την πραγματικότητά σου. Με απλά λόγια, ζεις ό,τι σκέφτεσαι και λες!

Οι λέξεις έχουν ενέργεια. Οι λέξεις έχουν δόνηση. Δίνουν σχήμα και μορφή στις σκέψεις σου και τις υλοποιούν ως γεγονότα στον ορατό κόσμο. Χωρίς να το καταλαβαίνεις, κάθε μέρα, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, ενεργοποιείς τον νόμο της έλξης με τις λέξεις που χρησιμοποιείς για να περιγράψεις την καθημερινότητά σου και με το συναίσθημα που τις φορτίζεις.

Κάθε φορά που σε ρωτούν φίλοι και συνεργάτες «τι κάνεις;» και εσύ απαντάς: «χάλια», «αγώνας», «από το κακό στο χειρότερο», «δεν την παλεύω», «αρρώστια», το GPS του μυαλού σου το δέχεται ως οδηγία. Συντονίζεται στη δόνηση που εκπέμπεις και προσελκύει στην καθημερινότητά σου, αντίστοιχης δόνησης καταστάσεις και γεγονότα, που θα σου επιβεβαιώσουν αυτό ακριβώς που λες και νιώθεις.

Κατανοώ πως όταν λες «χάλια» ή «αγώνας» δεν το εννοείς κυριολεκτικά. Κατανοώ πως εκφράζεσαι με μια μικρή συναισθηματική υπερβολή, παρασυρόμενος από τις υπαρκτές προκλήσεις και τα θέματα που αντιμετωπίζεις.

Ωστόσο, ο εγκέφαλος δεν αναγνωρίζει αν αυτό που του λες είναι:
✓ Αλήθεια ή ψέμα
✓ Πραγματικό ή φανταστικό
✓ Παρελθόν ή μέλλον
✓ Δεν αναγνωρίζει τις λέξεις: «ΔΕΝ», «ΟΧΙ», «ΜΗΝ»

Για το μυαλό, κάθε φράση σου, κάθε δήλωσή σου, είναι μια εντολή που θα τρέξει να σ’ την υλοποιήσει ως αυτοεκπληρούμενο γεγονός. Ό,τι ενέργεια εκπέμπεις προς τα έξω, λοιπόν, αυτή θα προσελκύσεις. Κατά τον Ηράκλειτο, κάθε όμοιό του έλκει το όμοιό του, ποτέ το αντίθετο.

Σε συμφέρει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός και επιλεκτικός στις λέξεις και στα ρήματα που χρησιμοποιείς καθημερινά. Κάνε DELETE στις αρνητικές λέξεις. Χρησιμοποίησε λέξεις με υψηλή δόνηση που βοηθούν το μυαλό να βρίσκει λύσεις. Για παράδειγμα:

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον νόμο της έλξης με τη δύναμη των λέξεων, δηλώστε συμμετοχή στο Βιωματικό σεμινάριο της Βίκυς Χαντζή «Η στρατηγική της επιτυχίας» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. To σεμινάριο είναι βασισμένο στο best seller «Η επιτυχία Βήμα – Βήμα», του Jack Canfield.

Μάθετε περισσότερα για το σεμινάριο στο σχετικό event στο Facebook.

Video: H Βίκυ Χαντζή μιλά για τη δύναμη των λέξεων στην Ελένη Μενεγάκη. 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *