Βιβλιοφιλική ανασκόπηση 2016

Μέσα στο 2016 κάναμε πάνω από χίλιες αναρτήσεις στα social media, ανεβάσαμε πολλά άρθρα στο blog μας και είχαμε τη χαρά να δούμε πολλά βιβλία μας να μπαίνουν στις λίστες με τα ευπώλητα της χρονιάς. Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό αν δεν είχαμε εσάς, τους αναγνώστες, να μας στηρίζουν σε κάθε μας βήμα, να συμμετέχετε με σχόλια στις συζητήσεις που ανοίγουμε και να μοιράζεστε το περιεχόμενό μας. Μέσα από την καρδιά μας, ένα μεγάλο ευχαριστούμε και ετοιμαζόμαστε για μια νέα χρονιά με πολλή, πολλή, αγάπη για το βιβλίο. Ακολουθεί μια μικρή λίστα με 10 θέματα που ξεχωρίσαμε και ξεχωρίσατε.

1) Μην τελειώνεις κάθε βιβλίο που αρχίζεις.
Παρατάτε βιβλία στη μέση; Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και τα βιβλία που κυκλοφορούν εκατομμύρια. Αφιερώστε 2 λεπτά για να διαβάσετε κάτι που μπορεί να σας αλλάξει τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο που διαβάζετε βιβλία.

%ce%b11

2) Κάθε Τρίτη μιλάγαμε στο Facebook για τα βιβλία που διαβάζουμε κάθε εβδομάδα. Την τελευταία Τρίτη του χρόνου σας ζητήσαμε να προτείνετε τα βιβλία που αγαπήσατε περισσότερο φέτος. Δείτε όσα ξεχώρισαν οι υπόλοιποι αναγνώστες και πάρτε ιδέες για τις μελλοντικές σας επιλογές.

%ce%b12

3) Τι είδους αστυνομικό βιβλίο σου ταιριάζει;
Μέσα στη χρονιά κυκλοφόρησαν πολλά καλά αστυνομικά. Αν ψάχνετε το επόμενο αστυνομικό βιβλίο που θα διαβάσετε, φτιάξαμε ένα Quiz 10 ερωτήσεων που θα σας βοηθήσει και θα σας διασκεδάσει. Οι επιλογές είναι πολλές ανάμεσα σε σκοτεινούς ντετέκτιβ που λύνουν υποθέσεις, κατασκόπους που παλεύουν ενάντια στον χρόνο, ήρωες που προσπαθούν να γλιτώσουν τη ζωή τους, αλλά και βιβλία μυστήριου που προκαλούν το μυαλό να λειτουργήσει στα άκρα.

c6b4a4a4028d987f30f72839f7de4eda

4) Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα βιβλίο που μιλάει για σένα.
Φέτος ανεβάσαμε πολλές φωτογραφίες στο Instagram και αυτή ήταν η φωτογραφία που σας άρεσε περισσότερο:

%ce%b13

5) Η ανάγνωση βιβλίων προσθέτει και χρόνια ζωής.
Φέτος διαβάσαμε πολλές όμορφες ειδήσεις, αλλά σίγουρα μια από τις καλύτερες ήταν ότι η ανάγνωση βιβλίων όχι μόνο κάνει καλό στο μυαλό, απομακρύνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης άνοιας, αλλά συνδέεται και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

%ce%b15

6) Πώς να κάνετε τους φίλους σας να ξεκινήσουν το διάβασμα.
Σίγουρα έχετε πολλούς φίλους οι οποίοι δεν διαβάζουν. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το «δεν έχω χρόνο» χωρίς όμως να συνειδητοποιούν ότι αφιερώνοντας 20 λεπτά κάθε μέρα, μπορούν να διαβάσουν 20 βιβλία τον χρόνο, που είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Σε πολλές περιπτώσεις οι φίλοι μας δεν διαβάζουν επειδή, πολύ απλά, δεν έχουν βρει ακόμα τα κατάλληλα βιβλία. Μην απελπίζεστε. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να τους προσηλυτίσετε.

%ce%b16

7) Αντίο μεγάλε δάσκαλε.
Η χρονιά σημαδεύτηκε από μεγάλες απώλειες και αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες ήταν του μεγάλου δασκάλου Ουμπέρτο Έκο. Θα ζει, όμως, αιώνια μέσα από τα κείμενά του.
«Η απουσία είναι για την αγάπη ό,τι είναι ο άνεμος για τη φωτιά: σβήνει τη μικρή φλόγα, αλλά δυναμώνει τη μεγάλη.»

%ce%b17

8) Τρία πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν έναν βιβλιόφιλο στο έγκλημα.
Ας μιλήσουμε λίγο για βιβλιοφιλικές κρίσεις. Αναγνωρίζουμε ότι εμείς που θεωρούμε τα βιβλία είδος πρώτης ανάγκης, είμαστε παράξενα πλάσματα. Και πολλές φορές θέλουμε τα πράγματα να γίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Σκεφτήκαμε τις τρεις πιο ακραίες καταστάσεις που μπορούν να μας οδηγήσουν στην τρέλα (ή σε κάποιο βίαιο έγκλημα) και σίγουρα τις έχετε συναντήσει στον δρόμο σας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο link θα δείτε σκληρές εικόνες και αυτό είναι το άρθρο στο blog μας που το επισκεφτήκατε τις περισσότερες φορές μέσα στο 2016.

%ce%b18

9) Πρόταση ebook για το Σαββατοκύριακο!
Κάθε Παρασκευή απόγευμα σας προτείναμε στο Facebook και στο Twitter ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για να σας κρατάει συντροφιά το Σαββατοκύριακο. Ήταν μια φανταστική χρονιά γιατί μας ακολουθήσατε σε ένα φανταστικό ταξίδι από τη Νέα Υόρκη του 1890 μέχρι τα φιόρδ της Νορβηγίας και από τη Σαμοθράκη του 1944 μέχρι τη Νότια Κορέα. Σας ευχαριστούμε!
ΥΓ: Ψάχνετε ένα καλό ebook σήμερα; Δείτε όλη τη συλλογή μας.

10) Ό,τι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι.
Κλείνουμε με ένα μήνυμα για το 2017. Είναι και η ανάρτησή μας στο Facebook που αγαπήσατε και μοιραστήκατε περισσότερο φέτος. Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για όλα όσα κάνατε για εμάς. Ευχόμαστε σε όλους και όλες για τη νέα χρονιά υγεία, ευτυχία και πολλά βιβλία!

%ce%b110

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *