Παιδιά και ψυχική ενδυνάμωση: Ένα webinar με τη Μαρίνα Γιώτη

Ένα ενδιαφέρον webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς με τη Μαρίνα Γιώτη!

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Τaλκ διοργανώνουν webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς με αφορμή τα βιβλία της Μαρίνας Γιώτη Γέτι – Η δύναμη του ακόμη, Τα Φλαφ της ευτυχίας και Το νησί του Ποτέ-Ποτέ

Η συγγραφέας συζητά με την αρχισυντάκτρια του Τaλκ Πελιώ Παπαδιά για τους πολλούς και απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενδυναμώσουμε ψυχικά τα παιδιά μας μέσα από τη λογοτεχνία, προκειμένου να μεγαλώσουν με αυτοπεποίθηση και να γίνουν ευτυχισμένοι ενήλικες.

Λέξεις κλειδιά: Το «Ακόμη», η «Ευγνωμοσύνη» και το «Πότε»…

ΠΟΤΕ: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19:00
ΠΟΥ: Το Webinar θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM & Facebook LIVE στη σελίδα του Τaλκ

Η ψυχική ενδυνάμωση, που οδηγεί στην ψυχική ανθεκτικότητα, είναι ίσως το μεγαλύτερο δώρο που οι  γονείς μπορούμε να παράσχουμε στο παιδί μας εξ απαλών ονύχων, προκειμένου να το θωρακίσουμε απέναντι στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της ζωής. 

Ο γονέας του 21ου αιώνα καλείται να ξεπεράσει τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε ο ίδιος. Πλέον, ο γονέας καλείται να είναι κυρίως τρυφερός και υποστηρικτικός. Ναι μεν μπορεί να έχει απαιτήσεις και προσδοκίες από το παιδί του, αλλά αυτές οφείλουν να είναι ανάλογες με τις ικανότητες του παιδιού του. Επίσης, καλείται να καλλιεργεί την επικοινωνία χωρίς επικρίσεις, σεβόμενος την προσωπικότητα και τις δυνατότητες του παιδιού.

Με τον τρόπο αυτό, θα μεγαλώσει έναν μελλοντικό ενήλικο ανεξάρτητο, που θα μπορεί να πραγματοποιεί τα όνειρά του, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται οποιαδήποτε δυσκολία στην καθημερινότητά του.

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *