Ένα από τα καλύτερα ιστορικά θρίλερ που αξίζει να δεις!

Αν είσαι στο Netflix κι έχεις δει σχεδόν ό,τι υπάρχει από σειρές και ταινίες, αν ψάχνεις διαρκώς κάποια καλή σειρά και ρωτάς φίλους και γνωστούς και κυρίως αν σου αρέσουν οι αστυνομικές σειρές, τότε έχουμε την καλύτερη πρόταση!

Ξεκίνα τη σειρά Babylon Berlin! Πού; Στο Ertflix, εκεί εντοπίσαμε τη σειρά που αναζητούσαμε για καιρό. (Και θα βρεις εκεί δωρεάν πάρα πολλές καλές σειρές και ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.)

Το Babylon Berlin είναι μια γερμανική σειρά μυστηρίου, η οποία μας καλεί να βυθιστούμε σε ένα πραγματικά ατμοσφαιρικό σύμπαν μέσα στο οποίο ζει και αναπνέει μια πολύ καίρια και ταραγμένη περίοδος της Ιστορίας.

Βασισμένη στα έξοχα ιστορικά αστυνομικά μυθιστορήματα του Volker Kutscher, η σειρά ακολουθεί τα βήματα του επιθεωρητή της αστυνομίας Γκέρεον Ρατ στο ταραγμένο Βερολίνο, στην εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Η τεράστια παραγωγή που μας μεταφέρει στον Μεσοπόλεμο είναι του γερμανικού καναλιού SKY 1, βρίσκεται ήδη στην τρίτη σεζόν.

σειρά babylon berlin

Η σειρά μας μεταφέρει στην Πρωτομαγιά το 1929. Ο αρχηγός της αστυνομίας Τσέργκιμπελ είχε ήδη απαγορεύσει όλες τις διαδηλώσεις στο Βερολίνο, ενώ οι κομμουνιστές ήθελαν, παρά την απαγόρευση, να διαδηλώσουν. Το κλίμα είχε ήδη μετατραπεί σε εμφυλιοπολεμικό και όλος ο μηχανισμός της Αστυνομίας ήταν σε υψίστη επιφυλακή.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία εντοπίζει ένα πτώμα. Ένας νεκρός που δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί και φέρει ίχνη απάνθρωπων βασανιστηρίων…Ήταν Πρωτομαγιά του 1929. Χιλιάδες κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην Αλεξάντερπλατς. Μέσα στο πλήθος διέκρινες πανό «Ζήτω η παγκόσμια επανάσταση», «Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων», «Ελεύθεροι δρόμοι την Πρωτομαγιά».  Ξαφνικά, τα συνθήματα έχασαν τον ρυθμό τους και η απροκάλυπτη επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές έσπειρε τον πανικό. Την ίδια στιγμή ο επιθεωρητής Γκέρεον Ρατ ζαλισμένος από τους ρυθμούς της υπόθεσης, εισέρχεται σε κύκλους παραστρατιωτικών και παρασύρεται στη δίνη δολοπλοκιών.

σειρά babylon berlinΗ πλοκή, το καστ, η πολύ ακριβή παραγωγή την καθιστούν ένα γερμανικό επίτευγμα, το οποίο αυτή τη στιγμή παίζει σε 100 χώρες. Ένα ιστορικό θρίλερ σε ένα Βερολίνο ζωντανό και ασταθές με τη χλιδή και την ακραία φτώχεια, τον σουρεαλισμό και τις καινοτομίες.

Πρωταγωνιστής είναι ο ντετέκτιβ Γκέρεον Ρατ, ο οποίος από την Κολονία παίρνει μετάθεση στο Βερολίνο και εκεί αναλαμβάνει ένα «βρεγμένο ψάρι», μια δηλαδή ανεξιχνίαστη υπόθεση. Είναι ταλαντούχος, έχει ένα παρελθόν που τον στοιχειώνει, ενίοτε είναι αφελής αλλά εξαιρετικά ικανός.

σειρά babylon berlin

Σε αυτή τη σειρά, τα νήματα αλληλοσυνδέονται και αλλάζουν. Υπάρχουν ιστορίες για μυστικές στρατιωτικές βάσεις και μια συνωμοσία, η οποία εμπεριέχει εθνικιστικά στοιχεία για την κατάρρευση ενός ισχυρού δημοκράτη. Υπάρχουν κρυφές ιστορίες και το θαμμένο τραύμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Υπάρχουν αποκαλύψεις σχετικά με μυστικές ταυτότητες, δολοπλοκίες, τόσο δραματικές ανατροπές που ανεβάζουν την αδρεναλίνη σου στα ύψη.

Πρόκειται για μια εκπληκτική σειρά με έντονα τα πολιτικά και ιστορικά στοιχεία, που σε απορροφά. Και είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν στο Ertflix, στην εξαιρετική πλατφόρμα ΕΡΤ, όπου θα βρεις από αξιόλογες ταινίες και σειρές μέχρι ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ και ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά.

Θα είναι διαθέσιμη έως τις 28 Μαρτίου!

Υ.Γ. Το μυθιστόρημα του Volker Kutscher πάνω στο οποίο είναι βασισμένη η σειρά:

σειρά babylon berlin

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *