Καλώς ήρθατε στο ξενοδοχείο των συναισθημάτων!

Καλώς ήρθατε στο Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων. Είμαι η διευθύντρια του ξενοδοχείου και είμαι εδώ για να εξυπηρετήσω όποιο συναίσθημα έρχεται για να μείνει μαζί μας.

Κάθε μέρα είναι διαφορετική στο Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να μας επισκεφτεί.

Κάποια συναισθήματα που έρχονται στο ξενοδοχείο είναι ευχάριστα και καλά, κάποια άλλα όμως… ας πούμε ότι είναι λίγο πιο απαιτητικά! Να ξέρετε όμως ότι όλοι οι πελάτες είναι καλοδεχούμενοι στο ξενοδοχείο. Φροντίζω να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για κάθε συναίσθημα.

Το Ξενοδοχείο των συναισθημάτων είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο για τα συναισθήματα, το πώς μας επηρεάζουν και πώς τα αντιμετωπίζουμε κι εμείς, με τη σειρά μας.

Μέσα από την προσωποποίησή τους και την ιδιαίτερη αφήγηση, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματα και τη διαχείρισή τους.

Κάθε συναίσθημα έχει το δικό του δωμάτιο και κάθε δωμάτιο ταιριάζει στην προσωπικότητά του (ή και όχι με τις πιθανές συνέπειες). Η πρωταγωνίστρια ξεκαθαρίζει από τη αρχή πως κάθε ένα συναίσθημα είναι ευπρόσδεκτο στο ξενοδοχείο και το καθένα μένει για διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Μέσα από αυτήν την ιδιαίτερη ιστορία, έχουμε ένα καλό εργαλείο στα χέρια μας για να εξηγήσουμε στα παιδιά μας πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα, να τους δίνουμε όνομα, να τα νιώθουμε όλα, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τα ακούσουμε και να μάθουμε τι χρειάζονται και όχι να τα αγνοούμε, να τα κρύβουμε, να τα κλειδώνουμε και να πετάμε το κλειδί.  

Το ξενοδοχείο των συναισθημάτων

Ηλικίες: 5+

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *