Όλα τα σώματα είναι υπέροχα: Ένα παιδικό βιβλίο για την αποδοχή και τη συμπερίληψη

Πώς αναπτύσσεται το ανθρώπινο σώμα; Τι είναι τα κύτταρα και γιατί δημιουργούν τις διαφορές μεταξύ μας; Ένα βιβλίο που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά που αισθάνονται λίγο διαφορετικά και τους υπενθυμίζει ότι οι διαφορές αυτές μάς κάνουν μοναδικούς!

Είσαι το σώμα σου και το σώμα σου είναι εσύ. Είναι το μοναδικό εργαλείο που έχεις για να ζεις τη ζωή σου. Όλα τα σώματα έχουν περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Μερικές φορές μπορεί να νιώθεις ότι θες να εξαφανίσεις όλες τις διαφορές σου για να είσαι ίδιος με τους φίλους σου, αλλά τότε δεν θα ήσουν εσύ.

«Δεν είμαι τόσο ψηλή όσο οι φίλοι μου». «Είμαι πολύ πιο ψηλός από τους φίλους μου». «Τα δάχτυλά μου είναι στραβά». «Τα αφτιά μου είναι πεταχτά». Τα παραπάνω είναι μερικές σκέψεις σου και κουβέντες που λες στον εαυτό σου.

Τι θα γινόταν όμως αν σκεφτόσουν ανάποδα;

«Όλοι οι φίλοι μου έχουν διαφορετικό ύψος». «Τα στραβά μου δάχτυλα έχουν πλάκα». «Τα αφτιά μου είναι αυτό που με κάνει να ξεχωρίζω!».

Αν μπορέσεις να αποδεχτείς τις μοναδικές σου τελειότητες, θα βοηθήσεις και τους άλλους να δεχτούν τις δικές τους.

Το θαυμαστό σώμα σου

Τα σώματα έχουν διάφορες μορφές, σχήματα και μεγέθη. Κάθε σώμα είναι το ίδιο καλό με οποιοδήποτε άλλο. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος με τον οποίο πρέπει να δείχνει ένα σώμα.

Ανεξάρτητα με το ποιος είσαι, τι εμφάνιση έχεις, αν είσαι μειονότητα ή πλειονότητα στον τόπο που ζεις, το σώμα σου είναι διαφορετικό. Είναι διαφορετικό από κάθε άλλο σώμα στον πλανήτη. Αυτό είναι καταπληκτικό.

Αν ξεκολλήσουμε από την ιδέα πως υπάρχει «φυσιολογικό», η ζωή θα είναι καλύτερη για όλους!

Έχεις μόνο ένα σώμα, γι’ αυτό πρέπει να το αγαπάς και να το φροντίζεις.

Πώς;

  • Να ακούς το σώμα σου

Το σώμα σου σου λέει πότε πεινάς, πότε πρέπει να πας τουαλέτα, πότε είσαι κουρασμένος, πότε φοβάσαι και πολλά άλλα… Είναι σημαντικό να ακούς αυτό που σου λέει το σώμα σου ώστε να μπορείς να το φροντίζεις.

  • Να κινείσαι

Η κίνηση εκκρίνει ορμόνες χαράς, προστατεύει το σώμα σου, διατηρεί την καρδιά σου υγιή και σε βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα! Ο τρόπος που κινείται ο καθένας είναι διαφορετικός.

Μπορείς να πηγαίνεις σχολείο με τα πόδια.

Ή να χορεύεις!

Η κοιλιά μου γουργουρίζει όταν πεινάω.

  • Να θρέφεις το σώμα σου

Δεν υπάρχουν «καλές» ή «κακές» τροφές, αλλά κάποιες είναι καλύτερες για το σώμα σου από άλλες. Τροφές που δεν βοηθούν το σώμα σου είναι καλύτερο να τις τρως «μερικές φορές» και αυτές που θρέφουν το σώμα σου πρέπει να τις τρως «κάθε μέρα».

  • Να ξεκουράζεις το σώμα σου

Ο ύπνος είναι η ώρα που το σώμα σου θεραπεύεται και ο εγκέφαλός σου επεξεργάζεται όσα δέχτηκε μέσα στη μέρα.

Από το βιβλίο Όλα τα σώματα είναι υπέροχα

Από την αστερόσκονη και τα άτομα με τα οποία δημιουργήθηκαν τα σώματά μας μέχρι τα απίστευτα πράγματα που μπορεί να κάνει το σώμα μας, ΟΛΑ τα σώματα είναι υπέροχα.

Μερικές φορές δυσκολευόμαστε να το «ακούσουμε», να το αποδεχθούμε ή να νιώσουμε άνετα μαζί του. Ωστόσο, όσο κι αν διαφέρουμε, δεν σημαίνει πως δεν μοιάζουμε κιόλας. Είμαστε ίδιοι μέσα στη διαφορετικότητά μας ….όλα είναι Επιστήμη!

Αυτό το βιβλίο θα σου προσφέρει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «ανήκω;», «διαφέρω;», «γιατί;».

Μάντεψε! Και «διαφέρεις» και «ανήκεις», όπως όλοι οι άνθρωποι!

*Ετοιμάσου να ανακαλύψεις πώς πλάστηκε το σώμα σου.

*Εντόπισε τα στερεότυπα και τις συνέπειες που επιφέρουν.

*Πάλεψε για να νιώσουν όλοι οι άνθρωποι άνετα με τον εαυτό τους.

Ας μάθουμε, λοιπόν, γιατί όλα τα σώματα είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *