Από Ξανθούλη μέχρι και Tim Marshall: Αυτά είναι τα νέα βιβλία του Φθινοπώρου!

Ένας από τους λόγους που κάθε φορά ανυπομονούμε για το Φθινόπωρο, είναι για να μοιραστούμε μαζί σας τα νέα μας βιβλία!

Από τα νέα βιβλία μας είναι πολλά αυτά που έχουμε ξεχωρίσει, όπως το νέο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη, το νέο βιβλίο του Tim Marshall και άλλες ιστορίες από φωνές του εξωτερικού.

Από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους σε όλα τα βιβλιοπωλεία θα βρείτε αγαπημένους τίτλους που θα σας ταξιδέψουν.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά;

20 Σεπτεμβρίου

Η βασίλισσα του τίποτα – Holly Black

Η τριλογία η Γενιά του Ανέμου ολοκληρώθηκε και Η βασίλισσα του τίποτα μας δίνει το πιο συναρπαστικό, καθηλωτικό φινάλε γεμάτο ανατροπές και μαγεία!

Πυρπόλησέ με – Tahereh Mafi

Η σειρά Shatter me της Tahereh Mafi συνεχίζεται! Μετά από μια αδιανόητη καταστροφή η Τζούλιετ είναι συντετριμμένη. Ένας απρόσμενος σύμμαχος θα τη βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της και να τιθασεύσει τις δυνάμεις της. Όμως μπορεί να τον εμπιστευτεί;

4 Οκτωβρίου

Επιβάτης 23 – Sebastian Fitzek

Ένα πλοίο στη μέση της θάλασσας. Tο ιδανικό μέρος για το τέλειο έγκλημα. Ο Sebastian Fitzek για ακόμη μια φορά μας καθηλώνει.

Σκιές του Νότου – Λάζαρος Αλεξάκης

Καλωσορίζουμε τον Λάζαρο Αλεξάκη στις εκδόσεις μας με μια ιστορία που μας μεταφέρει πίσω στο1987, όταν ένα παιδί θα βρεθεί νεκρό και ένας ιδιοκτήτης μπαρ με μια νεαρή δημοσιογράφο θα προσπαθήσουν να αποδώσουν δικαιοσύνη.Μια ιστορία για τη διαφθορά, για τις εξαρτήσεις και για όσους ζούσαν στις σκιές.

Ο Πολωνός – J. M. Coetzee

Το νέο βιβλίο του νομπελίστα J. M. Coetzee είναι ένα δαιδαλώδες αφήγημα για τον θάνατο, τον πόθο και τα γηρατειά με έντονες δόσεις χιούμορ και υπαρξιακές ανησυχίες.

Η Καμπάνα – Iris Murdoch

Μια κλειστή και θρησκευόμενη κοινότητα φιλοξενεί έναν ιστορικό τέχνης και την εν διαστάσει σύζυγό του. Η φιλική και ήρεμη ατμόσφαιρα θα αρχίσει να καταρρέει, όταν με αφορμή τη χαμένη καμπάνα του μοναστηριού αρχίσουν να αποκαλύπτονται ένοχα μυστικά του παρελθόντος. Μια αιχμηρή κριτική στη θρησκεία και στις κλειστές κοινωνίες από μία από τις σπουδαιότερες συγγραφείς του 20ού αιώνα.

Όσο οι λεμονιές ανθίζουν – Zoulfa Katouh

«Κάποτε θα γυρίσουμε πίσω. Θα φυτέψουμε νέες λεμονιές. Θα ξαναχτίσουμε τις πόλεις μας. Και θα είμαστε ελεύθεροι». Μια κατάθεση ψυχής για τον πόλεμο, τα όνειρα και την ανάγκη διατήρησης της ελπίδας, όταν τριγύρω επικρατεί η καταστροφή.

Συγκάτοικοι με ημερομηνία λήξης – Helena Armas

Μετά από το rom-com Από την Ισπανία με απάτη, η Armas μας δίνει άλλη μια απολαυστική ιστορία!

Αναζητώντας την ελπίδα – Colleen Hoover

«Για να σου λείπει κάποιος, πρέπει να είχες εξαρχής το προνόμιο να τον έχεις στη ζωή σου». Πώς γίνεται να σου λείπει κάτι που ποτέ δεν πρόλαβες να ζήσεις; Η ιστορία του Ντιν Χόλντερ στην καθηλωτική συνέχεια του «Χωρίς ελπίδα».

Ευτυχισμένοι Έφηβοι – Iben Dissing Sandahl

Αν διαβάσατε το best seller Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο, θα έχετε ήδη ανακαλύψει το μυστικό τους. Τι γνωρίζει ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο για την ανατροφή εφήβων με αυτοπεποίθηση;

18 Οκτωβρίου

Μαρινέλλα – Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια – Γιάννης Ξανθούλης

Μια μεγάλη ερμηνεύτρια, που διεκδικεί δικαιωματικά το προνόμιο του «θρύλου», γίνεται αφορμή για ένα βιβλίο που εξιστορεί μέσα από πολύμηνες «μεσημεριανές» συζητήσεις όλη της τη ζωή κι ό,τι απόσταγμα προέκυψε σε μια καριέρα που αγγίζει κοντά εβδομήντα χρόνια διαρκούς παρουσίας. Η διαφορά από μια συνεπή βιογραφία είναι πως απέναντί της είχε τον Γιάννη Ξανθούλη σαν αντίστιξη στην αφήγηση της ζωή της.

Η λέσχη του Κακού – Πάνος Αμυράς

Ο Νίκος Αγραφιώτης στην πρώτη του αποστολή: να εξιχνιάσει τη στυγερή δολοφονία ενός πρωταθλητή πυγμαχίας. Σε μια κοσμική Αθήνα που έχει μετατραπεί σε κέντρο διεθνούς κατασκοπείας ενώ οι πολεμικές ιαχές της ναζιστικής Γερμανίας αντηχούν σε όλη την Ευρώπη.

Η φιλοσοφία της τεχνητής νοημοσύνης – Γιώργος Χατζηβασιλείου

Το βιβλίο του Γιώργου Χατζηβασιλείου βυθοσκοπεί την οντολογία και την ηθική της νέας τεχνολογίας κι αφηγείται γλαφυρά με ζωντάνια και διαύγεια για το ευρύ αλλά και επιστημονικό κοινό τις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις, τα οφέλη και τις απειλές που η τεχνολογία φέρει.

Παιχνίδι θανάτου για καλά κορίτσια – Holly Jackson

Μια συναρπαστική τριλογία ολοκληρώνεται με την πρωταγωνίστριά μας Πιπ Φιτζ-Αμόμπι να στοιχειώνεται από την τελευταία της έρεηνα. Αλλά σύντομα παρουσιάζεται μία νέα υπόθεση, η οποία την αφορά… Αρχίζει να λαμβάνει απειλητικά μηνύματα με την ερώτηση: Ποιος θα ψάξει για σένα όταν εξαφανιστείς;

8 Νοεμβρίου

Τα γράμματα της αγάπης – Νικόλας Σμυρνάκης

Αν η αγάπη είναι δώρο, αυτό το βιβλίο είναι το «δώρο της Αγάπης». Για σένα, για εκείνους που αγαπάς, για τον σύντροφο, για τον φίλο, για τον γονιό, για το παιδί σου… Χρησιμοποίησε τα γράμματα της ωραιότερης λέξης στον κόσμο για να δείξεις τα συναισθήματά σου.

Ζορμπάς
Πράσινη πέτρα ωραιοτάτη (Graphic Novel) –  Soloúp

Το πολυδιαβασμένο έργο Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά του Νίκου Καζαντζάκη μεταφέρεται για πρώτη φορά σε graphic novel από τον Soloúp (Αντώνη Νικολόπουλο), σκιτσογράφο, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας κι Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το μέλλον της Γεωγραφίας – Tim Marshall

Όπως η γεωπολιτική της γης, υπάρχουν μέρη και χώροι έξω από την ατμόσφαιρα της γης που είναι πιο στρατηγικοί από άλλους. Στο Μέλλον της γεωγραφίας καταδεικνύεται πώς η πολιτική στη γη θα συνεχίσει να επηρεάζει τον αγώνα για στρατηγική πρόσβαση και εκμετάλλευση στο διάστημα.

Τέταρτη Πτέρυγα – Rebecca Yarros

Ετοιμαστείτε να μπείτε στη Στρατιωτική Σχολή Μπάσγκιαθ… Η Τέταρτη Πτέρυγα είναι μια περιπέτεια φαντασίας γεμάτη αγωνία μέσα στον βάρβαρο και ανταγωνιστικό κόσμο μιας στρατιωτικής σχολής για ιππείς δράκων, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με πόλεμο, συγκρούσεις, σώμα με σώμα μάχες, επικίνδυνες καταστάσεις, αιματοχυσία, έρωτα και θάνατο.

Αυτός και ο σκύλος του – Κυριάκος Αθανασιάδης

Ένας συνταξιούχος ζαχαροπλάστης ζει μόνος μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Μια μέρα συναντά έναν ηλικιωμένο αδέσποτο σκύλο, τον λυπάται και τον υιοθετεί. Μαθαίνει ότι ο σκύλος προέρχεται από μια μικρή πόλη αρκετά χιλιόμετρα μακριά και αποφασίζει να τον επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του. Ξεκινά λοιπόν ένα περιπετειώδες ταξίδι, κατά το οποίο θα συναντήσει ανθρώπους που θα δώσουν στέγη και αγάπη σε αυτόν και στον σκύλο του. Οι άνθρωποι αυτοί θα θεραπεύσουν τη μοναξιά και τον πόνο της απώλειας που έχει βιώσει δύο φορές στη ζωή του,
αλλά θα θεραπευτούν κι οι ίδιοι και όλοι μαζί θα δημιουργήσουν μια νέα οικογένεια.

Ζωές Απέναντι – Άννα Γαλανού

Στόχος ζωής για τη Βέρα ήταν να γίνει γιατρός κι έτσι η επιτυχία της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών την έκανε να πετάει στα ουράνια. Η αγάπη περίσσευε στη ζωή της, το ίδιο η πίστη και η υποστήριξη από την κυρα-Βαρβάρα, που καμάρωνε για την εγγόνα της. Κάποια στιγμή όμως όλα γύρισαν ανάποδα αφήνοντας τη Βέρα μετέωρη στη μέση του πουθενά.

Έξι γυναίκες, μια ιστορία με κοινό τον συνδετικό κρίκο που ενώνει μεταξύ τους όλα τα κομμάτια μιας μακριάς αλυσίδας.

Κορεατικό βιβλίο της ευτυχίας – Barbara J. Zitwer

Ένα έργο που παρουσιάζει την κουλτούρα της χώρας και στη συνέχεια καταλήγει σε συμπεράσματα η εφαρμογή των οποίων θα βοηθήσει στην επίτευξη ισορροπίας, αρμονίας, ευτυχίας.

22 Νοεμβρίου

Καρδερίνα – Donna Tartt

Ένας ύμνος στην ανθρώπινη ψυχή, ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης και επιβίωσης, μια σύγχρονη Οδύσσεια σε μια άγνωστη Αμερική. Το μυθιστόρημα αυτό συνδυάζει ρεαλιστικούς και βαθιά χαραγμένους χαρακτήρες με ανατρεπτικά στοιχεία σασπένς. Μια ιστορία που διερευνά την απώλεια, την αγάπη, την ταυτότητα και το πεπρωμένο και προβάλλει τα βαθύτερα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο καπετάν Μιχάλης (Graphic Novel) – Pan Pan

Tο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Ο καπετάν Μιχάλης έρχεται σε  graphic novel από τον σκιτσογράφο και μουσικό Παναγιώτη Πανταζή, κατά κόσμον Pan Pan, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιώργο Γούση ως editor.

Η τριλογία του φασισμού: Εν λευκώ, Ένα μουντό καλοκαίρι, Το μπουρδέλο της οδού Όκε – Carlo Lucarelli

Τρεις ιστορίες με ήρωα τον επιθεωρητή Ντε Λούκα που αποδίδουν με φωτογραφική ακρίβεια την ατμόσφαιρα της βίας, της διαφθοράς και της πολιτικής αναταραχής στη μεταπολεμική Ιταλία.

Γεωγραφία της Ελλάδας – Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!

Από το Αρχιγεωγραφόπουλο… Θα είναι ένα βιβλίο που θα κάνει τον χάρτη να «ζωντανεύει»! Θα αναλύει τη γεωμορφολογία με τρόπο που να ονειρεύεσαι το επόμενό σου road trip — όχι άλλες λίστες με πληθυσμούς και πρωτεύουσες!!! Θα αναλύει την Ελλάδα σαν να είναι ένας χάρτης θησαυρού με πράγματα να κάνεις και να δεις ανά εποχή, ανά περιφέρεια κ.λπ. Λίγο περισσότερο «ζωντανό», ανθρωποκεντρικό και διαθεματικό, ρε παιδί μου…

Tiny Traumas – Dr Meg Arroll

Η ψυχολόγος Dr Meg Arroll μας εξηγεί πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να καταπολεμήσουμε τα «μικροσκοπικά τραύματα», που διαμορφώνουν αρνητικά τη ζωή μας. Δύσκολες οικογενειακές σχέσεις, τοξική θετικότητα, εργασιακό και γενικό στρες — αυτά τα μικροσκοπικά τραύματα μπορούν σιγά σιγά να συσσωρευτούν μέσα μας και, αν τα αγνοήσουμε για πολύ καιρό, είναι πιθανό να εκδηλωθούν ως άγχος, τελειομανία, υπερφαγία, αϋπνία, διαλυμένες σχέσεις και μια σειρά από άλλα προβλήματα. Ένας επαναστατικός οδηγός για την καταπολέμηση αυτών των τραυμάτων σε τρία βήματα: επίγνωση, αποδοχή, δράση.

ΥΓ: Θέλετε να μάθετε όλα τα βιβλία μας που θα φτάσουν το Φθινόπωρο στα ράφια των βιβλιοπωλείων; Δείτε εδώ αναλυτικά το εκδοτικό πλάνο του Β’εξαμήνου για το 2023!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *