Η Χρυσή Λίστα με τα καλύτερα παιδικά βιβλία για το 2020!

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, το ELNIPLEX δημοσίευσε τη Χρυσή λίστα με τα καλύτερα παιδικά βιβλία.

Είναι μεγάλη μας χαρά που μέσα σε αυτή τη λίστα βρίσκονται και 12 παιδικά βιβλία των εκδόσεών μας, για το πρωτότυπο περιεχόμενο και την εκπληκτική τους εικονογράφηση. Είναι όλα φροντισμένα με πολλή αγάπη και είναι τιμή μας να βρίσκονται ανάμεσα σε πολύ αξιόλογα βιβλία αγαπημένων εκδοτικών οίκων.

Η έκδοση του παιδικού βιβλίου είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς κι αυτό γιατί χτίζουμε τον αναγνώστη του μέλλοντος. Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο μικρός αναγνώστης μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και θεωρούμε καθήκον μας να του προσφέρουμε με τον δικό μας τρόπο μια ξεχωριστή εμπειρία. Βιβλία στα οποία πάντα θα ανατρέχει και θα βρίσκει απαντήσεις, βιβλία που θα τον προβληματίσουν, βιβλία που θα τον βοηθήσουν να ανακαλύψει την ομορφιά! Βιβλία που μεγαλώνοντας θα έχουν αφήσει ένα μικρό σημάδι μέσα του.

Σύμφωνα με το ELNIPLEX, όσον αφορά στη θεματολογία, αυτή περιστράφηκε γύρω από τα θέματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια την εκδοτική παραγωγή: αποδοχή της διαφορετικότητας, συναισθήματα και διαχείρισή τους, φόβοι και φοβίες, εκφοβισμός, φιλαναγνωσία, προσφυγική κρίση και σπανιότερα προς κάποια λιγότερο συνήθη όπως η μαγεία της φύσης, κάποιες φιλοσοφικές τοποθετήσεις και στάσεις ζωής.

Η Χρυσή Λίστα με τα καλύτερα παιδικά βιβλία για το 2020!

Για τις ηλικίες 0-3 ετών

Σε αυτήν την κατηγορία, βρίσκεται ένα πολύ αγαπημένο μας βιβλίο, το «Σου λέω αντίο, σου λέω γεια!». Ένα βιβλίο για τις αλλαγές στη ζωή των παιδιών, την προσαρμογή και πόσο όμορφα πράγματα μπορεί να φέρει μια νέα αρχή. Από τη συγγραφέα του best seller, «Το κουνελάκι άκουγε», Cori Doerrfeld.

βιβλία ενσυναίσθησης για παιδιά

 

Για τις ηλικίες 4-7 ετών

Στη συγκεκριμένη κατηγορία, συναντάμε και πάλι δύο πολύ ιδιαίτερα βιβλία, τη Βαλίτσα και Το μεγάλο ταξίδι στο ποτάμι. Το πρώτο είναι ένα βιβλίο ενσυναίσθησης, για την αγάπη, την ανεκτικότητα, την ευγένεια προς τον συνάνθρωπό μας. Μέσα από μια πολύ τρυφερή ιστορία και υπέροχη εικονογράφηση, μαθαίνει στα παιδιά πως κανείς δεν είναι ξένος.

βιβλία για την αγάπη

Το δεύτερο βιβλίο αφορά το υπέροχο ταξίδι του νερού στη φύση και τον ρόλο που παίζει στη ζωή μας! Όπως πολύ εύστοχα είχε γράψει και η Μαρίζα Ντεκάστρο, βασίζεται στην ακρίβεια της αναπαράστασης και στη λεπτομέρεια που οξύνει την παρατηρητικότητα και δίνει διέξοδο στη φυσική περιέργεια των παιδιών.

Για τις ηλικίες 8-11 ετών

Σε αυτήν την κρίσιμη ηλικιακή κατηγορία, ξεχωρίζουν μεταξύ πολύ αξιόλογων βιβλίων και εκδοτικών όπως ο Πατάκης, το Μεταίχμιο και ο Παπαδόπουλος, δύο βιβλία των εκδόσεών μας: Η Ματίλντα και τα χαμένα παραμύθια και Μια στάλα μαγεία. Μυστήριο, περιπέτεια, δράση, μαγεία και πολύ σημαντικά μηνύματα. Δύο βιβλία που τα έχετε αγαπήσει όσο κι εμείς!

χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Κατηγορία: Βιβλία γνώσεων

Μια ιδιαίτερη και σημαντική κατηγορία στη Χρυσή Λίστα του ELNIPLEX, στην οποία με μεγάλη μας χαρά συναντάμε επτά βιβλία των εκδόσεών μας, τα οποία έχουμε επιμεληθεί με μεράκι και αγάπη!

Τα 7 βιβλία: Πορτρέτα Ζωγράφων –Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας – 12 μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό…, Ιλιάδα & Οδύσσεια- Κορίτσια που έγιναν μύθος, Γέτι – η δύναμη του ακόμη, Πώς θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, Οικογένεια είναι…,Τι είδαν οι δεινόσαυροι- Η Ζωή στη Γη πριν από τον Άνθρωπο.

Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας

παιδικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων

Γέτι

Πώς θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο

Οικογένεια είναι

Τα παιδικά βιβλία αποτελούν μικρούς θησαυρούς σοφίας και πολιτισμού. Κι εμείς προσπαθούμε με τη σειρά μας να προσθέσουμε το δικό μας λιθαράκι. Γιατί κάποτε ήμασταν μικροί και ανακαλύψαμε τον κόσμο και την ομορφιά του μέσα από βιβλία που ποτέ δεν λησμονήσαμε. Γιατί δεν θέλουμε τη στείρα γνώση για τα παιδιά μας, τις υποδείξεις, τις συμβουλές και τις τιμωρίες. Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν ελεύθερη σκέψη, φαντασία, όλους τους δρόμους ανοιχτούς για να επιλέξουν τον δικό τους.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλα.

Υ.Γ. Δείτε εδώ τη δημοφιλέστερη συγκεντρωτική λίστα με τα κορυφαία βιβλία της εκδοτικής παραγωγής του 2020.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *