Επιταγές αγοράς βιβλίου 2023

Σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων για το φετινό πρόγραμμα της Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων.

Σημειώνουμε ότι πρέπει να κινηθείτε άμεσα, γιατί οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής (6/8).

Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές αξίας 25 ευρώ η καθεμία. Με αυτήν την επιταγή οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion

(Για να κάνετε τη διαδικασία, θα χρειαστείτε είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ.)

Ποιοι δικαιούνται τις επιταγές για αγορά βιβλίων:

>Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
>Εργαζόμενοι ασφαλισμένοι λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
>Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Πώς θα εξαργυρώσω την επιταγή για αγορά βιβλίου:

Πάροχοι του προγράμματος είναι βιβλιοπωλεία. Επικοινωνήστε με το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας και ρωτήστε αν μπορείτε να αγοράσετε στο κατάστημά τους βιβλία με την Επιταγή. Είναι πολύ εύκολη διαδικασία και θα μπορεί να σας καθοδηγήσει και το ίδιο το βιβλιοπωλείο.

ΥΓ: Εμείς (στο site και το βιβλιοπωλείο μας) έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε τη σύμβαση με το κράτος. Αλλά μπορείτε να αγοράσετε τίτλους μας με την Επιταγή στον φυσικό τους τόπο, τα βιβλιοπωλεία. Θεωρούμε ότι είναι ένας ακόμα τρόπος να τα στηρίξετε.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *