Μια σειρά για τη φιλία των παιδιών και το ρόλο τους σε αυτή

Ο Φρανκ και ο Μπερτ είναι οι καλύτεροι φίλοι.

Μαζί κάνουν ποδήλατο, παίζουν κρυφτό, πηγαίνουν για πίκνικ. Μαθαίνουν νέα πράγματα, απολαμβάνουν τη στιγμή, στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Κι όταν κάποιος στεναχωριέται ή φέρεται εγωιστικά ή θυμώνει, οι δύο φίλοι πάντα βρίσκουν τον τρόπο να επανορθώσουν.

Γιατί τους ενώνει μια δυνατή φιλία και έτσι επιλέγουν τον δρόμο της αλήθειας, της εμπιστοσύνης και της αγάπης.

Οι φιλίες είναι εξαιρετικά σημαντικές κατά την παιδική ηλικία καθώς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Μέσω της φιλίας τα παιδιά μαθαίνουν να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν να θέτουν όρια αλλά και να σέβονται τα όρια των άλλων. Μαθαίνουν να κάνουν ένα βήμα πίσω για χάρη του φίλου τους, μαθαίνουν όμως και να ηγούνται και να κερδίζουν. Ανακαλύπτουν πράγματα για τον εαυτό τους ενώ καλλιεργείται η αυτοεκτίμησή τους έχοντας την αίσθηση του ανήκειν.

Κι αυτή είναι μια σειρά για ηλικίες των 4 ετών και άνω με πολύ γέλιο, όμορφες περιπέτειες και σημαντικά μηνύματα.

Πίκνκικ με μπισκότα

Ο Φρανκ και ο Μπερτ πηγαίνουν συχνά για πίκνικ – τους αρέσει πολύ! Πάντα όμως κάτι συμβαίνει…

Αρχίζει να βρέχει, έρχονται σφήκες ή, ακόμα χειρότερα, τους τρομάζουν παμπόνηροι σκίουροι! Αυτή τη φορά, χάθηκαν τα τραγανά μπισκότα καραμέλας…

Μερικές φορές είναι δύσκολο να πεις την αλήθεια και να ζητήσεις συγγνώμη, αλλά ο Φρανκ και ο Μπερτ είναι οι καλύτεροι φίλοι και θα βρουν τον τρόπο…

Ίσια το τιμόνι

Ηλικίες: 4+

Οι δύο φίλοι ξεκινούν για μια μεγάλη βόλτα με τα ποδήλατα. «Ίσια το τιμόνι», φωνάζει ο Φρανκ, αλλά ο Μπερτ οδηγεί συνεχώς ζιγκ ζαγκ, ώσπου…

ΟΥΠΣ! πέφτει κάτω.

Πώς θα καταφέρει ο Μπερτ να μάθει ποδήλατο; Ο Φρανκ έχει ένα έξυπνο σχέδιο και είναι σίγουρος… πολύ σίγουρος… ότι θα πετύχει!

Σε αυτήν την ιστορία, μέσα από την περιπέτεια των δύο φίλων Φρανκ και Μπερτ, είναι διάχυτη η υποστήριξη και η παρηγοριά σε μια φιλική σχέση. Οι δυο τους, ως ομάδα, ξεπερνούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν, παίρνοντας δύναμη ο ένας από τον άλλον και βρίσκοντας τις λύσεις από κοινού.

Πέντε δέκα δεκαπέντε

βιβλία για την ενσυναίσθηση
Ηλικίες 4+

Ο Μπερτ και ο Φρανκ είναι δύο πολύ καλοί φίλοι που αγαπημένο τους παιχνίδι είναι το κρυφτό. Μόνο που… Ο Μπερτ νομίζει ότι βρίσκει τις καλύτερες κρυψώνες – αλλά όχι! Συνέχεια ο Φρανκ τον ξετρυπώνει…

Έτσι εκείνος κερδίζει κάθε φορά. Σε κάθε παιχνίδι. Κερδίζει πάντα.

Ο Μπερτ θέλει να τον κερδίσει -έστω και μια φορά. Αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνει.

Τότε ο Φρανκ αρχίζει να κάνει μερικές υποχωρήσεις. Θέλει να δώσει στον φίλο του μια ευκαιρία. Θέλει να κερδίσει ο φίλος του διότι ξέρει πως αν αυτό δεν συμβεί ούτε μια φορά, ο Μπερτ θα στεναχωρηθεί πάρα πολύ.

βιβλία για την ενσυναίσθηση

Και ο Φρανκ μπορεί να αγαπάει το κρυφτό και να θέλει και αυτός να κερδίζει… αλλά αγαπάει τον φίλο του περισσότερο και θα κάνει τα πάντα για αυτόν. Για να τον δει χαρούμενο!

Ακόμη κι αν… τον αφήσει να τον κερδίσει. Γιατί τελικά, τι έχει περισσότερο σημασία; Μια ακόμα νίκη ή η χαρά να παίζεις με τον καλύτερό σου φίλο; Κι αν χάσεις μια φορά; Πόση αξία έχει τελικά;

βιβλία για την ενσυναίσθηση

Μια τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της φιλίας. Μια ιστορία που αποδεικνύει πως το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή δεν είναι να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Μια ιστορία που αποδεικνύει πως και όταν χάνεις, κάτι κερδίζεις. Και πώς υπάρχουν και άλλες σημαντικές αξίες εκτός από τη νίκη, όπως είναι η χαρά του παιχνιδιού, η έκπληξη, το γέλιο και κυρίως… η φιλία!

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *