«Πολυφωνική παρουσίαση» για την έκδοση 10 μυθιστορημάτων του Κώστα Κρομμύδα

Γιορτάζουμε τα 10 βιβλία του Κώστα Κρομμύδα με μια μοναδική εκδήλωση στον Ιανό!

Ο IANOS και οι Εκδόσεις Διόπτρα γιορτάζουν την έκδοση 10 μυθιστορημάτων του Κώστα Κρομμύδα και σας προσκαλούν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 20:30 σε μια «Πολυφωνική παρουσίαση», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ομώνυμης σειράς αφιερωμάτων του ΙΑΝΟΥ.

Ο συγγραφέας θα βρεθεί στο βιβλιοπωλείο της Αθήνας, όπου θα συνομιλήσει με συγγραφείς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και φίλους για τα μυθιστορήματά του, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Πιο συγκεκριμένα, για τα βιβλία θα μιλήσουν:

Η ζωή που έλειπεΚατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων

ΟγκρέσαΧριστίνα Βίδου, δημοσιογράφος

Μη με λησμόνειΝίκος Θρασυβούλου, δημοσιογράφος

ΟυρανόεσσαΘεοδώρα Σιάρκου, ηθοποιός

Φως μέσα στη θύελλαΜπάγια Αντωνοπούλου, δημοσιογράφος

Μυρωδιά από σανίδιΓιάννης Ζουγανέλης, ηθοποιός και μουσικός (βίντεο)

Μια νύχτα ακόμηΆννα Ζηρδέλη, δημοσιογράφος

ΕβόραΤίνα Μιχαηλίδου, δημοσιογράφος

ΑκάκιεΣτέφανος Ξενάκης, συγγραφέας (βίντεο)

Δούρειος ΊπποςΆρια Καλύβα, δημοσιογράφος

Εκτός από τα 10 μυθιστορήματα, ο συγγραφέας θα συζητήσει επίσης με τον Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικό γραμματέα ΕΟΤ, σχετικά με το βιβλίο του Μπαμπά, μεγάλωσέ με.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι του ΙΑΝΟΥ στο Youtube, καθώς και στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Δούρειος Ίππος: Θανατηφόρες παραπλανήσεις και επτασφράγιστα μυστικά σε μια ιστορία όπου η εμπιστοσύνη, η προδοσία, τα μυστικά και ο έρωτας ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.

Ακάκιε: Μια ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα που έρχεται να συγκινήσει και να θυμίσει στον καθένα από εμάς πως η ουσία στη ζωή είναι να παραμένεις Άνθρωπος.

Μυρωδιά από σανίδι: Μια ιστορία εμπνευσμένη από τους αξέχαστους έρωτες του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης.

Εβόρα: Η αγάπη, όταν τη μοιράζεσαι, μεγαλώνει… Λένε πως, όταν κάποιος σώζει μια ζωή, είναι σαν να σώζει τον κόσμο όλο.

Φως μέσα στη θύελλα: Στην Άθωρα δεν παγιδεύονται μόνο οι κάτοικοι, αλλά και ο δολοφόνος. Ποιος ο ρόλος της Σοφί, της μυστηριώδους γυναίκας που χρόνια ζει σε μια σπηλιά του νησιού απομονωμένη και αμίλητη;

Η ζωή που έλειπε: Μια αληθινή ιστορία που δείχνει πόσο ιδιότροπη είναι η μοίρα, πόσο αντέχει μια αγάπη στον χρόνο και πόση ανάγκη έχουμε τον έρωτα και τη συγχώρεση.

Μια νύχτα ακόμη: Υπάρχουν ταξίδια που ξεκινούν με μια βαλίτσα στο χέρι. Άλλα έπειτα από έναν χωρισμό. Κάποια όταν μια δουλειά σε αναγκάζει να φύγεις χωρίς να αφήσεις τίποτα πίσω σου… Υπάρχουν ορισμένα που έμειναν χαραγμένα στην ψυχή μας επειδή μας πόνεσαν, επειδή μας ανάγκασαν να πληγώσουμε κι εμείς ανθρώπους που πιθανόν να αγαπούσαμε.

Ουρανόεσσα: Όταν η μοίρα υφαίνεται με νήματα που κινούν άλλοτε θεοί και άλλοτε δαίμονες, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την ήδη προδιαγεγραμμένη πορεία του… Μυστηριακές τελετές λουσμένες φωτιά και πανσέληνο και όρκοι σιωπής φορεμένοι σε ένα δαχτυλίδι, που παντρεύει θεούς και ανθρώπους σε ένα κοινό παρόν.

Μη με λησμόνει: Στο Παρίσι μια γυναίκα με μυστηριώδες παρελθόν γράφει την τελευταία λέξη σε ένα γράμμα με άγνωστο παραλήπτη… Στην άκρη των ματιών της έχει περισσέψει ένα δάκρυ για τον μοναδικό άνθρωπο που βρέθηκε να την αγαπήσει. Έναν άνθρωπο που τον «σκότωσαν», γιατί ο έρωτάς τους θεωρήθηκε έγκλημα.

Ογκρέσα: Τρεις ήρωες, που μέσα από πολλά παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν ότι είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής, θα αναζητήσουν τη λύτρωση χαράσσοντας ο καθένας το δικό του μονοπάτι, μέχρι που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν, και τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Ξεκίνησε να γράφει το 2011 και από τότε έχουν εκδοθεί 11 βιβλία του. Η Ουρανόεσσα βραβεύτηκε το 2017 ως το Καλύτερο Μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα-έμπνευση». Τον Ιούνιο του 2022 το βιβλίο του Ακάκιε βραβεύτηκε επίσης ως το Καλύτερο Μυθιστόρημα της χρονιάς. Όλα τα μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Παραδίδει μαθήματα συγγραφής (Master Class) και «δημόσιου λόγου» (public speech). Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά. Έξι βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και κυκλοφορούν μέσω της πλατφόρμας του Amazon.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *