Στις διακοπές μαθαίνουμε Γεωγραφία!

Αν είσαι σαν κι εμάς που δεν δίνουμε σημασία στον προορισμό αλλά στην παρέα, τότε κατά πάσα πιθανότητα μέσα από τα maps να έχεις σεργιανίσει όλα τα ελληνικά νησιά, να πέρασες τα σύνορα, να έφτασες από Σικελία μέχρι Μάλτα και πάλι πίσω.

Αυτός είναι ο ένας τρόπος να μάθεις Γεωγραφία. Ίσως να μη γνώριζες μέχρι να το ψάξεις, πού βρίσκεται η Σίκινος, ούτε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το νησί των Κυκλάδων. Ίσως να μην ήξερες όλα τα όμορφα τοπία της Σικελίας, ούτε πού βρίσκεται η Μάλτα στον χάρτη.

Ωστόσο, ψάχνοντας για τις διακοπές σου, τα έχεις σεργιανίσει όλα τα παραπάνω (ίσως και πολλά περισσότερα) και αν μη τι άλλο έχεις πάρει χρήσιμες πληροφορίες.

Ο δεύτερος διασκεδαστικός τρόπος να μάθεις Γεωγραφία είναι μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Κουίζ, κρυπτόλεξα, ζωγραφιές, facts και ενδιαφέρουσες ιστορίες για όλο τον κόσμο απ’ άκρη σ’ άκρη!

Και για αυτό προτείνουμε δύο πολύ κουλ βιβλία δραστηριοτήτων για ενήλικες και δύο πολύ κουλ βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά. Βιβλία που φτιάχτηκαν με πολλή αγάπη και μεράκι από τη σελίδα του Facebook, Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ.

Ακτίβιτι μπουκ για μικρούς και μεγάλους τα οποία μπορείς να απολαύσεις ακόμη περισσότερο με παρέα (πρόταση: μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως επιτραπέζια παιχνίδια, ένα είδος trivial).

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τεστ γνώσεων. Για αυτό κι αν δυσκολευτείς με κάποιες ερωτήσεις, σωστά ή λάθος, κουίζ, τότες μη διστάσεις να ρωτήσεις: Μπορείς να πάρεις τη βοήθεια του κοινού και να ρωτήσεις γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια, τους followers στο Instagram, μπορείς να κάνεις μόνος σου την αναζήτηση στην αγαπημένη Google ή μπορείς για ό,τι θέλεις να στείλεις απευθείας email στο geografia@poli.cool (Κι όμως! Είναι αληθινό email) και το Αρχιγεωγραφόπουλο θα σου απαντήσει το συντομότερο.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό!

Ακτίβιτι μπουκ για μεγάλους Νο.1 και Νο.2

βιβλία δραστηριοτήτων
βιβλία δραστηριοτήτων

Ακτίβιτι μπουκ για μικρούς Νο.1 και Νο.2

βιβλία δραστηριοτήτων

Ανακαλύψτε τα!

Υ.Γ 2. . Και το βραβείο κοινού πηγαίνει… στη Γεωγραφία μας!

Υ.Γ. 2. Εδώ μπορείς να βρεις όλα τα βιβλία από τη σελίδα η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *