Ένας Σπόρος γνώσης, τέχνης και ελπίδας στην Κηφισιά!

Μέσα στο χάος της Αθήνας, τον θόρυβο, το άγχος, το τρέξιμο, βρίσκουμε χρόνο και κάνουμε μικρές στάσεις σε αγαπημένα μας βιβλιοπωλεία.

Βιβλιοπωλεία που μας δίνουν ανάσα όταν την έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Εκεί που νιώθουμε μικροί με τόσους σπουδαίους γύρω μας, εκεί που νιώθουμε γεμάτοι. Γεμάτοι με ενθουσιασμό, περιέργεια και ανυπομονησία για την επόμενη ιστορία, το επόμενο ταξίδι.

Ένα από αυτά τα βιβλιοπωλεία είναι και ο Σπόρος στην Κηφισιά. Ένα μικρό στολίδι. Ένας μικρός σπόρος μέσα στον οποίο θα βρεις ιδέες ικανές να αλλάξουν όλο τον κόσμο. Θα βρεις ιστορίες που θα σε συγκινήσουν, άλλες που θα σε προβληματίσουν και άλλες που θα σου δώσουν την ψυχική ανάταση που τόσο ανάγκη είχες. Αυτό άλλωστε δεν κάνουν τα βιβλία;

Μιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια, Κορίνα Αλιβιζάτου και της ζητήσαμε να μας πει μερικά λόγια για αυτό το ιδιαίτερο και πολύ αγαπητό βιβλιοπωλείο που εδώ και 8 χρόνια δίνει καρπούς.

«Η λειτουργία ξεκίνησε πριν 8 έτη», αναφέρει η κα Αλιβιζάτου συμπληρώνοντας πως η έναρξη λειτουργίας του βιβλιοπωλείου «σηματοδότησε την υλοποίηση ενός στόχου ζωής».

Για την ίδια, ο ρόλος του βιβλιοπωλείου στην πόλη είναι να αποτελεί έναν καταφύγιο και έναν τόπο ανταλλαγής ιδεών.

Ο Σπόρος προσφέρεται για αυτό. Εκεί θα βρεις ανθρώπους όλων των ηλικιών, να μιλούν για βιβλία, για όσα τους άρεσαν και όσα θα ήθελα να ξεχάσουν. Για όσα τους άγγιξαν λίγο παραπάνω, για ολόκληρες φράσεις που έχουν καρφιτσωθεί στο μυαλό τους αλλά και για την αγωνία τους για το επόμενο ανάγνωσμα.

Η Κορίνα Αλιβιζάτου θυμάται μια συγκινητική στιγμή στο βιβλιοπωλείο…

«Όταν αναγνώστες που γνωρίσαμε ως παιδιά μας έφεραν στο βιβλιοπωλείο το λίγων ημερών μωρό τους στην πρώτη του έξοδο-γνωριμία με τον κόσμο».

Κι αν είχε ένα μαγικό κουμπί που του έδινε τη δυνατότητα να μεταφέρει το βιβλιοπωλείο από την Κηφισιά σε μια οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, σε ποιο σημείο θα το τοποθετούσε;

Σε τέσσερις τροχούς, σε ένα τροχόσπιτο διαμορφωμένο ως βιβλιοπωλείο, σε διαρκή κίνηση από τόπο σε τόπο.

Τρία βιβλία που προτείνει η Κορίνα Αλιβιζάτου για το καλοκαίρι…

Την υπόσχεση, Galgut Damon, Εκδ. Διόπτρα

Το όνειρο της Ζέλμμα, Mariana Leky, Εκδ. Gutenberg

Στους δρόμους, Sylvain Prudhomme, Εκδ. Στερέωμα

Και όταν ακούει τη λέξη «βιβλίο» ποιες είναι οι τρεις πρώτες λέξεις που του έρχονται στο μυαλό;

Ορίζοντας. Ταξίδι. Γνώση.

Άλλωστε αυτό είναι ο Σπόρος. Ο Σπόρος της γνώσης, της τέχνης, της ελπίδας, του καλού.

Υ.Γ.1. Το βιβλιοπωλείο Σπόρος βρίσκεται επί της οδού Δροσίνη 7 στην Κηφισιά.

Υ.Γ.2. Ακολουθήστε το στο Facebook και στο Instagram για να ανακαλύψετε και εσείς πολύτιμους θησαυρούς και να ξεκινήσετε το επόμενο ταξίδι σας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *