Δώρα για τους βιβλιόφιλους φίλους σου!

Γράφει η βιβλιοφάγος Σοφία Τσαπανίδου

Έφτασε αυτή η περίοδος που όλοι χαιρόμαστε, περνάμε χρόνο με τις οικογένειές μας και φυσικά ανταλλάσσουμε δώρα.

Αν και εσύ ψάχνεις κάποιο ιδιαίτερο δώρο για τον βιβλιοφάγο φίλο σου, σου έχουμε τη λύση.

 Παρακάτω θα δεις τέσσερις προτάσεις για φίλους που διαβάζουν αλλά δεν είναι βιβλία!

Για τον φίλο που διαβάζει σε εξωτερικούς χώρους. Θήκη βιβλίου. Είναι το πιο χρήσιμο αξεσουάρ που πρέπει να έχει. Θήκες βιβλίων υπάρχουν σε άπειρα σχέδια και χρώματα, επίσης είναι αδιάβροχες οπότε κάνουν το διάβασμα στην παραλία ακίνδυνο.

Για τον φίλο που του αρέσουν οι εκπλήξεις. Βιβλιοκουτί (bookbox). Αν το ακούς για πρώτη φορά ας δούμε τι είναι. Είναι ένα θεματικό κουτί που περιέχει μέσα ένα βιβλίο και διάφορα πράγματα σχετικά με τα βιβλία. Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορα Βιβλιοκουτιά οπότε μένει μόνο να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Για τον φίλο που συλλέγει σελιδοδείκτες. Ένα χειροποίητο σελιδοδείκτη. Εδώ σου έχουμε τρεις επιλογές είτε να το συνδυάσεις με ένα βιβλίο, είτε να πάρεις σετ διαφόρων ειδών σελιδοδείκτες (μεταλλικοί, υφασμάτινοι, θεματικοί πλαστικοποιημένοι, χάρτινοι κλπ). Είτε να βρεις έναν σελιδοδείκτη από το αγαπημένο βιβλίο του φίλου σου.

Και τέλος για τον φίλο που οργανώνει τα βιβλία που διαβάζει. Ημερολόγιο βιβλίων (book journal). Στην αγορά υπάρχουν αρκετά έτοιμα αλλά αν ο φίλος σου είναι δημιουργικό πνεύμα σου έχουμε εναλλακτική. Μπορείς να του πάρεις μια ατζέντα με λευκές σελίδες , πολύχρωμα στυλό, διάφορα σελοτέιπ, χαρτόνια με σχέδια, αυτοκόλλητα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς και να τον αφήσεις να δημιουργήσει.

Μην ξεχνάμε το πνεύμα των Χριστουγέννων και ότι σημασία έχει η κίνηση και όχι το δώρο ,οπότε ότι και να του πάρεις είμαστε σίγουροι ότι θα το λατρέψει.

Καλές γιορτές!

Υ.Γ. Ακολουθήστε τη Σοφία στο Instagram για τις ιδιαίτερες προτάσεις της και στο TikTok για το όμορφο περιεχόμενό της!

Υ.Γ. Αν θέλεις να κάνεις δώρο κάποιο βιβλίο, εδώ θα βρεις μια μεγάλη λίστα!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *