5 καλά αστυνομικά για τις μέρες των γιορτών

Ο χρόνος γυρίζει. Οι σελίδες γυρίζουν, κυλάνε και τελειώνουν. Και ξεκινάνε από την αρχή. Λευκή σελίδα. Ημέρα πρώτη. Αντίστροφη μέτρηση. 5 καλά αστυνομικά βιβλία που αξίζει να διαβάσεις.

Αν είσαι λάτρης του είδους ενδεχομένως να έχεις διαβάσει από Connelly, Fitzek μέχρι και Nesbo. Η λίστα με τα καλά αστυνομικά βιβλία είναι μεγάλη και ενδεχομένως ορισμένα να σου έχουν «ξεφύγει».

Αστυνομικά που κάνουν το μυαλό μας να παίρνει στροφές, που ανεβάζουν τους παλμούς μας. Αστυνομικά για τα οποία δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας πολύ αφού έχουμε κλείσει το βιβλίο.

Μυστήρια που περιμένουν να διαλευκανθούν, ιστορικά αστυνομικά και ένα μυθιστόρημα «κλειδωμένου δωματίου».

Μάτια Ι & ΙΙ (Ο συλλέκτης, Ο κυνηγός)

Είσαι δεν είσαι έτοιμος, εκείνος έρχεται… Ο χρόνος μετρά αντίστροφα όσο ένας απελπισμένος πατέρας προσπαθεί να σώσει το παιδί του από τα χέρια ενός μανιακού δολοφόνου.

Ποια είναι η σύνδεση ανάμεσα στον Συλλέκτη και τον Κυνηγό; Μια μοναδική διλογία από τον μετρ των ψυχολογικών θρίλερ Sebastian Fitzek.

Οι Κόρες

Ένας δολοφόνος που λατρεύουν τα θύματά του. Χωρίς να το ξέρουν. Ο Alex Michaelides μετά τη Σιωπηλή Ασθενή μας καθηλώνει ξανά. Ελληνική μυθολογία, ψυχολογία και μυστήριο.

Ο Έντουαρντ Φόσκα είναι δολοφόνος.

Η Μαριάννα είναι βέβαιη γι’ αυτό. Όμως, δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς. Όμορφος και χαρισματικός, ο Φόσκα διδάσκει αρχαία τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και λατρεύεται τόσο από το προσωπικό όσο και από τους φοιτητές του – ειδικά από τα μέλη μιας κλειστής ομάδας ευνοούμενων φοιτητριών, που είναι γνωστές ως Κόρες.

Η Μαριάννα είναι μια λαμπρή αλλά και θλιμμένη ψυχολόγος η οποία αποκτά εμμονή με τις Κόρες, όταν ένα από τα μέλη τους –φίλη της ανιψιάς της, της Ζόι– βρίσκεται δολοφονημένο στο Κέμπριτζ.
Έχοντας υπάρξει και η ίδια φοιτήτρια του πανεπιστημίου αυτού στο παρελθόν, δεν θα αργήσει να υποπτευθεί πως πίσω από την ειδυλλιακή ομορφιά των μεσαιωνικών κτιρίων και τις αρχαίες παραδόσεις κρύβεται κάτι απειλητικό. Και είναι πεπεισμένη πως, παρά το άλλοθί του, ο Έντουαρντ Φόσκα είναι ένοχος για τον φόνο.

Γιατί όμως να βάλει στόχο μια φοιτήτριά του;
Και πώς δικαιολογείται η εμμονή του με τα Ελευσίνια Μυστήρια και το ταξίδι της Περσεφόνης –της Κόρης– στον Άδη;

Όταν ανακαλύπτεται άλλο ένα πτώμα, η εμμονή της Μαριάννας να αποδείξει την ενοχή του Φόσκα βγαίνει εκτός ελέγχου, απειλώντας να καταστρέψει τόσο την αξιοπιστία της όσο και τις πιο στενές της σχέσεις. Όμως, είναι αποφασισμένη να σταματήσει αυτόν τον δολοφόνο, έστω κι αν της κοστίσει τα πάντα. Ακόμα και τη ζωή της…

Ο δολοφόνος είναι νεκρός

Ο Ντέιβ Γκάρνεϊ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια πόλη που καταρρέει.

To έβδομο εξαιρετικό μυστήριο του Verdon, με πρωταγωνιστή τον συνταξιούχο ντετέκτιβ του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης Ντέιβ Γκάρνεϊ, φέρνει ένα απίστευτο στοιχείο αδύνατου εγκλήματος.

Το Βρεγμένο Ψάρι

σειρά babylon berlin

Τοποθεσία: Βερολίνο. Χρονολογία: Άνοιξη του 1929, τον Ματωμένο Μάη των κομμουνιστικών ταραχών και άλλων αναταραχών που απειλούσαν την ασφάλεια του κράτους.

Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, βλέπουμε τον αστυνομικό Γκέρεον Ρατ να παίρνει μετάθεση από την Κολωνία στο Βερολίνο, όπου και ξεκινά τη δράση του αρχικά στο τμήμα Ηθών και στη συνέχεια στο Ανθρωποκτονιών. Εκεί αναλαμβάνει ένα «βρεγμένο ψάρι» δηλαδή, στη βερολινέζικη αστυνομική αργκό, μια ανεξιχνίαστη υπόθεση.

Στο βιβλίο του Volkan Kutscher, Το Βρεγμένο Ψάρι, το υπόβαθρο και το ιστορικό πλαίσιο είναι τόσο σπάνια εξερευνημένα, με τόσες συναρπαστικές -και ορισμένες άγνωστες- λεπτομέρειες, που σε συνεπαίρνει σε ένα περιβάλλον και σε μια πλοκή, των οποίων θέλεις να γίνεις μέρος τους.

Τέταρτη πόρτα

αστυνομικά βιβλία

Τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται. Μια υποτίθεται στοιχειωμένη σοφίτα θα γίνει το μέρος όπου θα συμβεί μια από τις πιο εντυπωσιακές δολοφονίες όλων των εποχών. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα «κλειδωμένου δωματίου» πέρα από κάθε λογική!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *