Κάθε σπουδαία ιστορία ξεκινάει με μια γυναίκα

Κάθε σπουδαία ιστορία ξεκινάει με μια γυναίκα. Και οι Κόρες των Αστεριών είναι μια ιστορία για όλη την ανθρωπότητα: για την αγάπη, την οικογένεια, τη χαρά, την απώλεια, τον φόβο και τον πόνο.

Οι Κόρες των Αστεριών ξεκίνησαν ως μια έμπνευση από τον αστερισμό των Πλειάδων και εξελίχθηκαν σε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο. Τις γνώρισαν εκατομμύρια άνθρωποι, μπήκαν στις καρδιές τους και μετέφεραν το πιο σημαντικό δώρο, το πιο ουσιαστικό που μας έχει κρατήσει ζωντανούς και σε περιόδους απερίγραπτου πόνου: την Ελπίδα.

Όπως συνήθιζε να λέει η συγγραφέας, με τη συγκεκριμένη σειρά θέλησε να γιορτάσει τα επιτεύγματα των γυναικών, τη δική τους σημαντική συμβολή στον κόσμο.

Ίσως κάποιος διακρίνει μια φεμινιστική προσέγγιση στις ιστορίες. Για τη Lucinda, ο ορισμός του φεμινισμού ήταν η ισότητα και όχι η κυριαρχία. Και οι γυναίκες για τις οποίες έγραφε, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, δέχονται ότι θέλουν και χρειάζονται την αγάπη, όχι απαραίτητα βέβαια με την παραδοσιακή μορφή γάμου και παιδιών. Η σειρά γιορτάζει απερίφραστα την ατελείωτη αναζήτηση της αγάπης ενώ διερευνά και τις καταστροφικές συνέπειες όταν χαθεί.

H Lucinda Riley έφυγε από τη ζωή στις 11 Ιουνίου. Μια είδηση που σκόρπισε τη θλίψη όχι μόνο στους οικείους της και σε όσους είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν από κοντά, αλλά και στους εκατομμύρια αναγνώστες της.

Γιατί τη Lucinda τη γνωρίσαμε μέσα από τις ιστορίες της. Μας πήρε μαζί της σε όλα τα ταξίδια που έκανε. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις γωνιές και δεν θα μας άφησε πίσω.

Η Lucinda ακολούθησε τα βήματα των πραγματικών και φανταστικών γυναικείων χαρακτήρων της και δεν σταμάτησε λεπτό να εκπλήσσεται από την επιμονή και το θάρρος των γυναικών που γνώρισε. Και στη συνέχεια, θέλησε να μας τις συστήσει και το έκανε με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Η Lucinda μίλησε για τις γυναίκες που καταπολεμούν τις σεξουαλικές και φυλετικές προκαταλήψεις, για εκείνες που χάνουν αγαπημένα πρόσωπα έπειτα από μια καταστροφή, έναν πόλεμο ή μια ασθένεια. Μας μίλησε για γυναίκες που άνοιξαν τον δρόμο σε όλες μας, έναν δρόμο για την ελευθερία της σκέψης και της πράξης, που απολαμβάνουμε σήμερα και που συχνά θεωρούμε δεδομένα.

Διαβάζοντας τις ιστορίες τους, είναι σίγουρο ότι θα ταυτιστείτε με κάποια από τις κόρες. Όμως, η καθεμία είναι ξεχωριστή με τον δικό της τρόπο και η ομορφιά τους κρύβεται στη μοναδικότητά τους.

Θα θυμώσεις, θα στεναχωρηθείς, θα χαρείς. Πολύ περισσότερο, θα ταξιδέψεις. Σε διάφορες γωνιές της γης: Θα περάσεις απ’ την Ισπανία όπου θα χορέψεις φλαμένκο και θα δοκιμάσεις τάπας, τη Βραζιλία, όπου θα σταθείς μπροστά απ’ το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, θα «ακούσεις» τη φιλαρμονική ορχήστρα στο πανέμορφο Μπέργκεν της Σουηδίας, θα γεμίσεις με τα χρώματα, τα αρώματα και τους ανθρώπους στην Κένυα…

Οι εικόνες μέσα απ’ την πένα της Lucinda Riley καταφέρνουν να ζωντανεύουν μέσα σου. Θα ταξιδέψεις στον χρόνο, σε εποχές παλιές, θα γνωρίσεις διαφορετικά έθιμα και κουλτούρες. Θα γίνεις μέρος στις πιο συγκινητικές και συνάμα γοητευτικές ιστορίες.

Πίσω από όλες τις ιστορίες κρύβεται μια ενδελεχή έρευνα, ταξίδια, χαρακτήρες… Και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Lucinda Riley, η οποία μας κράτησε από το χέρι και μας χάρισε το πιο όμορφο ταξίδι όταν το είχαμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη, μας έκανε συντροφιά όταν η μοναξιά χτυπούσε επίμονα την πόρτα και μας έδωσε την ελπίδα όταν νομίζαμε πως είχε χαθεί για πάντα.

Οι Κόρες των Αστεριών

οικονομικά ebooks

Το πρώτο από τη σειρά 7 αλληγορικών βιβλίων. Μια εξωτική ιστορία αγάπης και απώλειας που σαε πλημμυρίζει με εικόνες και αρώματα και σε μεταφέρει μαζί με τους ολοζώντανους ήρωες σε ένα απολαυστικό ταξίδι, από το Παρίσι στην Μπελ Επόκ του Ρίο.

Η Κόρη του Κεραυνού

Οι Κόρες των Αστεριών

Το δεύτερο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς. Η Άλι Ντ’ Απλειάζ ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της της έχει αφήσει ένα δελεαστικό στοιχείο για να ανακαλύψει την αληθινή καταγωγή της. Ακολουθώντας το, θα βρεθεί στην παγωμένη αλλά πανέμορφη Νορβηγία.

Παράλληλα, ο παθιασμένος ερωτικός δεσμός που αναστατώνει τη ζωή της θα αλλάξει για πάντα τη μοίρα της.

Η Κόρη της Σκιάς

Οι Κόρες των Αστεριών

Η Σταρ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι στγη ζωή της μετά τον θάνατο του λατρευτού πατέρα της- του μυστηριώδου δισεκατομμυριούχου Πα Σαλτ, όπως τον αποκαλούν οι έξι κόρες του. Απελπισμένη, αποφασίζει να ακολουθήσει το στοιχείο που έχει στα χέρια της, το οποίο την οδηγεί σε ένα βιβλιοπωλείο σπάνιων εκδόσεων στο Λονδίνο και μαζί σε έναν ολοκαίνουργιο, συναρπαστικό κόσμο…

Ένα ταξίδι ανακάλυψης ξεκινάει, που θα τη βγάλει από τη σκιά της αδερφής της και θα την οδηγήσει στον έρωτα.

Η Κόρη των Μαργαριταριών

Οι Κόρες των Αστεριών

Η ΚεΚε Ντ’ Απλειάζ ένιωθε πάντα ότι δεν ανήκε πουθενά. Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία και το όνομα μιας πρωτοπόρου γυναίκας που έζησε στην Αυστραλία πριν από εκατό χρόνια, θα την κάνουν να αναζητήσει τις ρίζες της. Από την Ταϊλάνδη θα βρεθεί στην Αυστραλία, θα γνωρίσει τον έρωτα και ίσως για πρώτη φορά νιώσει ότι βρήκε μια πατρίδα…

Η Κόρη της Σελήνης

Οι Κόρες των Αστεριών

Η Τίγκι δέχεται μια πρόταση να εργαστεί στο κτήμα Κινέρντ στα Χάιλαντς από τον γοητευτικό γαιοκτήμονα Τσάρλι Κινέρντ, τον οποίο δεν θα αργήσει να ερωτευτεί. Ο Τσίλι, ο γέρος Τσιγγάνος, θα της αποκαλύψει ότι έχει το χάρισμα της ενόρασης, το οποίο έχει κληρονομήσει από τους προγόνους της. Από τα σκοτσέζικα Χάιλαντς και την Ισπανία, στη Νότια Αμερική και τη Νέα Υόρκη, η Τίγκι ακολουθεί τα ίχνη του εξωτικού αλλά και περίπλοκου παρελθόντος της.

Η Κόρη του Ήλιου

Οι Κόρες των Αστεριών

Κι όµως, κάτω από τη λάµψη, κρύβεται µια γυναίκα µε εύθραυστη ψυχολογία που κλονίζεται από τον θάνατο του πατέρα της και στρέφεται ακόμη περισσότερο στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Κι ενώ οι κοντινοί της άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία της, εκείνη δέχεται ένα γράµµα από µια άγνωστη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η γιαγιά της και µε την παρουσία της ίσως φέρει αναπάντεχες ανατροπές στη ζωή της…

Η Χαμένη Κόρη

Κόρες των αστεριών έβδομο βιβλίο

Μετά την αποκάλυψη του Γκίοργκ Χόφμαν ότι μπορεί να έχει εντοπίσει τη χαμένη αδελφή, η Μαία και η Άλι ανακαλύπτουν ότι το μόνο στοιχείο που έχουν είναι μια διεύθυνση ενός αμπελώνα στη Νέα Ζηλανδία, καθώς και ένα σχέδιο ενός ασυνήθιστου σμαραγδένιου δαχτυλιδιού σε σχήμα αστεριού. Επειδή η ΚεΚε, που ζει στην Αυστραλία, είναι πιο κοντά σε αυτόν τον αμπελώνα, τη στέλνουν να τον ερευνήσει με τη σύντροφό της, την Κρισί. Έτσι ξεκινά ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο για να βρουν τη Χαμένη Κόρη.

Είναι ένας αγώνας που τις ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καθώς η Μέρι ΜακΝτούγκαλ, η γυναίκα που έχει το σμαραγδένιο δαχτυλίδι και μπορεί να επιβεβαιώσει εάν η κόρη της, η Μέρι-Κέιτ, είναι η Χαμένη Κόρη, έχει ξεκινήσει τον γύρο του κόσμου μετά τον θάνατο του συζύγου της και, όπως φαίνεται, δεν θέλει να βρεθεί…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *