Ζεν για παιδιά!

Η νέα σειρά βιβλίων «Ζεν για παιδιά» περιλαμβάνει τρυφερές ιστορίες για να περάσετε ήρεμες στιγμές με το παιδί σας και να του δείξετε πώς να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του. Κάθε ιστορία θα δείξει στο παιδί σας πώς να χαλαρώνει και να χαρίζει στον εαυτό του στιγμές ηρεμίας.

Χάρη στις απλές διασκεδαστικές ασκήσεις, που θα ανακαλύψει κατά την ανάγνωση της ιστορίας, θα μπορέσει με τρόπο απλό να απαλλαγεί από την υπερένταση, να εκτονώσει τον θυμό ή να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Μπορείτε να διαβάζετε κάθε βιβλίο της σειράς ανά τακτά διαστήματα, μέχρι το παιδί σας να αφομοιώσει τις ασκήσεις και να μπορέσει να τις κάνει μόνο του.

Κάθε παιδί θα ακολουθήσει τα βήματα των μικρών πρωταγωνιστών με τον δικό του ρυθμό. Μερικά απλώς θα ακούν την ιστορία, ενώ άλλα θα κάνουν ό,τι και τα ζωάκια. Στο τέλος της ιστορίας, μπορείτε να το ρωτήσετε ποια είναι τα σημεία εκείνα που θέλει συχνά να ακούει από κάθε βιβλίο. Το παιδί σας μπορεί να επιλέξει ποιες ασκήσεις θα κάνει, όταν νιώθει ότι έχει την ανάγκη.

Έπειτα από μια πολυάσχολη μέρα, η νέα σειρά Ζεν για Παιδιά θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα την καθημερινότητά τους.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται παιχνίδια ως τεχνικές χαλάρωσης;
• Για να βελτιώσει την κιναισθητική του αντίληψη
• Για να αποκτήσει την αντίληψη του χώρου
• Για να συνδέσει το συγκεκριμένο γεγονός με τα συναισθήματά του
και τις πέντε αισθήσεις του
• Για να μάθει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του
• Για να ελέγχει τον εαυτό του

Πώς…
Επιλέγετε μια ήρεμη ώρα, κάθεστε άνετα και ζητάτε από το παιδί σας να καθίσει κι εκείνο άνετα – κατά προτίμηση χωρίς ρούχα που το στενεύουν και χωρίς παπούτσια ή κάλτσες.
Κυρίως, όμως, φροντίζετε να του μιλάτε με γλυκιά φωνή και να αφιερώνετε χρόνο ανάμεσα σε κάθε φράση, σε κάθε παράγραφο.

Πού…
Επιλέγετε ένα σημείο όπου και το παιδί αισθάνεται άνετα κι εσείς δεν νιώθετε άβολα. Ανάβετε ένα απαλό φως, κλείνετε τα κινητά και την τηλεόραση.
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν εξωτερικό χώρο, όπως έναν κήπο, ένα πάρκο ή μια παραλία…

Πότε…
Βρίσκετε την κατάλληλη στιγμή που εξυπηρετεί και τους δυο σας για να κάνετε αυτό το διάλειμμα. Η ιδανική ώρα θα μπορούσε να είναι λίγο μετά το πρωινό, ή το απόγευμα, ή όποτε το παιδί αισθάνεται την ανάγκη να ξεκουραστεί.

Προτού ξεκινήσετε, είναι προτιμότερο να διαβάσετε μια φορά όλο το βιβλίο που έχετε επιλέξει, ώστε το παιδί να γνωρίσει το ζωάκι-πρωταγωνιστή και να μάθει να αναγνωρίζει τις εικόνες. Έτσι θα χαλαρώσει και θα δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

Ωστόσο, δεν υπάρχει μαγική συνταγή για τους γονείς! Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ανάγκες των παιδιών διαρκώς αλλάζουν και, μεγαλώνοντας, βρίσκονται μπροστά σε νέα αναπτυξιακά ορόσημα.

Έπειτα από μια πολυάσχολη μέρα, τα Ζεν για Παιδιά θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα την καθημερινότητά τους.

Η Μπαλού έχει θυμώσει: Ένα βιβλίο για να διαχειριστείτε το ξέσπασμα του θυμού

Ο Λούπο και οι φίλοι δεν νυστάζουν: Ένα βιβλίο για να διαχειριστείτε το θέμα του ύπνου

Ο Τίτο μαθαίνει να συγκεντρώνεται: Ένα βιβλίο για την εκτόνωση της υπερέντασης

Ο Μικέ μαθαίνει να εμπιστεύεται τον εαυτό του: Ένα βιβλίο για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού

Η συγγραφέας Louison Nielman είναι κλινική ψυχολόγος σε μια υπηρεσία υποστήριξης παιδιών και εφήβων. Ασχολείται με μορφές της Θεραπευτικής Συμβουλευτικής, τις οποίες εφαρμόζει σε θεατρικές παραστάσεις με μαριονέτες και σε παιχνίδια χαλάρωσης.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *