21 Ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου

Γράφει η Ζωή Κατσάτου, Founder-Owner of Mama Petounia
Φαντάσου λέει, μέσα σε 21 μέρες να έβρισκες την λύση για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη…! Η αλήθεια είναι πως θαύματα δεν γίνονται και πως «τ’ αγαθά κόποις κτώνται» , οπότε κι εγώ το αποφάσισα. Φέτος θα βρω χρόνο για τον εαυτό μου και θα προσπαθήσω να αλλάξω όσο μπορώ την καθημερινότητα που προς το καλύτερο.

Όταν άρχισα να διαβάζω το βιβλίο της Theresa Cheung «21 ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου», η γραφή της και ο τρόπος της, μου φανέρωσαν αυτό που ξέρω αλλά ξεχνάω. Πως δεν είναι τα μεγάλα γεγονότα αυτά που διαμορφώνουν το μέλλον μου και τη ζωή μου, αλλά κάτι πολύ πιο απλό· όπως το να ξυπνάω νωρίτερα το πρωί και να παίρνω χρόνο για τον εαυτό μου, να αφήνω στην άκρη το κινητό μου και να οραματίζομαι όσο καλύτερα μπορώ τη μέρα μου, να μην ξεχνάω να αναπνέω, να χαμογελάω στον καθρέφτη και να ακούω την αγαπημένη μου μουσική, να απολαμβάνω μια κούπα ζεστό τσάι, να κάνω κάποιον χαρούμενο και να λέω ευχαριστώ για το δώρο της ίδιας μου της ύπαρξης.

Αυτές και μερικές ακόμα απλές συνήθειες, όπως τις παρουσιάζει το βιβλίο, δεσμεύτηκα να τις επαναλάβω για 21 μέρες όπως τονίζεται , βάζοντας ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, αλλάζοντας τις συνήθειές μου και κάνοντας πράξη αυτό που πίστευε ο Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης: «Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, η Αριστεία δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια».

Εδώ και μια βδομάδα λοιπόν, ακολουθώ όσα προτείνει η Cheung στο βιβλίο της και η καθημερινότητά μου έχει ήδη αλλάξει. Νοιώθω ότι βρίσκομαι σε ένα δρόμο θετικής μεταμόρφωσης και αυτοβελτίωσης. Σας προτείνω να μελετήσετε το βιβλίο, γιατί θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τη ζωή σας.

Ζωή Κατσάτου – Ανακαλύψτε το ημερολόγιο μιας νέας μαμάς: Mama Petounia

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *