Η αληθινή ιστορία πίσω από το Έγκλημα στο Οριέντ Εξπρές + Κλήρωση για συλλεκτικά αντικείμενα

Αυτήν την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία Οριέντ Εξπρές με το απόλυτο all star cast να επιβιβάζεται στο διασημότερο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πολυτελούς τρένου «Οριάν Εξπρές», ένας επιβάτης δολοφονείται και ο Ηρακλής Πουαρό καλείται να ανακαλύψει τον δολοφόνο ανάμεσα σε δεκατρείς επιβάτες-υπόπτους, πριν αυτός ή αυτή χτυπήσει ξανά. Εμείς αναζητήσαμε την αληθινή ιστορία που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την Αγκάθα Κρίστι και εξασφαλίσαμε για εσάς μερικά πολύ όμορφα συλλεκτικά δώρα.

Υπάρχουν πολλές υποθέσεις που διεκδικούν τον τίτλο «του μεγαλύτερου εγκλήματος του 20ου αιώνα». Μια από αυτές είναι η δίκη του Μπρούνο Χόπμαν για την υπόθεση απαγωγής Λίντμπεργκ. Το 1932 απήχθη το βρέφος του διάσημου Αμερικανού αεροπόρου και μετά από δυο μήνες άκαρπων ερευνών, η σορός του βρέφους βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το σπίτι των Λίντμπεργκ. Από την αρχή, έντονες υποψίες βάραιναν το προσωπικό του σπιτιού και η Βάιολετ Σαρπ, που εργαζόταν ως καμαριέρα, ανακρίθηκε πολλές φορές από την αστυνομία με την υποψία ότι ήταν συνεργός. Η Βάιολετ τελικά αυτοκτόνησε πίνοντας υδροκυάνιο, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία κατέληξε ότι δεν εμπλεκόταν στην υπόθεση.

Η έρευνα συνεχίστηκε και μετά από δυο χρόνια, και αφού η υπόθεση είχε εξελιχθεί στο πιο πολυπαιγμένο από τα ΜΜΕ έγκλημα, θεωρήθηκε ένοχος ο Γερμανός μετανάστης Μπρούνο Χόπμαν, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο. Ο Χόπμαν υποστήριζε μέχρι το τέλος ότι είναι αθώος και πέθανε στην ηλεκτρική καρέκλα, χωρίς να υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις για την ενοχή του.

Ομοιότητες με την πραγματική υπόθεση υπάρχουν στο βιβλίο στη θλιβερή ιστορία του συνταγματάρχη Άρμστρονγκ. Στο Έγκλημα στο Οριέντ Εξπρές, η τρίχρονη Ντέιζι Άρμστρονγκ, κόρη του συνταγματάρχη Άρμστρονγκ, πέφτει θύμα απαγωγής. Η σορός της μικρής ανακαλύπτεται αφού οι Άρμστρονγκ έχουν πληρώσει το αστρονομικό ποσό των λύτρων. Η κυρία Άρμστρονγκ που ήταν έγκυος απέβαλε από το σοκ. Ο καταβεβλημένος πατέρας δεν ξεπέρασε ποτέ τον χαμό της οικογένειάς του και τελικά αυτοκτόνησε. Η Γαλλίδα νταντά που θεωρήθηκε συνεργός, πήδηξε από το παράθυρο στην απόγνωσή της, ενώ τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν αθώα.

Η Αγκάθα Κρίστι έκρινε απαραίτητο να προσθέσει και άλλους θανάτους για να κάνει την υπόθεση ακόμη πιο τραγική, αλλά και για να εξυπηρετήσει την πλοκή του βιβλίου. Στην πραγματική ζωή, το ζεύγος Λίντμπεργκ, αφού ξεπέρασε το ψυχολογικό σοκ της απαγωγής και της δολοφονίας του βρέφους του, έκανε άλλα πέντε υγιή παιδιά.

ΚΛΗΡΩΣΗ: Με αφορμή τη νέα ταινία Οριέντ Εξπρές, κληρώνουμε σε 3 τυχερούς ένα σετ με συλλεκτικά αντικείμενα! Μπρελόκ, τη χτένα για μουστάκι του Ηρακλή Πουαρό, καρφίτσα, τσάντα, καθρεφτάκι (προφανώς συνδυάζεται με τη χτένα για το μουστάκι), καπέλο ελεγκτή, ταμπελάκι για τις βαλίτσες σας, αλλά και το graphic novel του βιβλίου. Για να δηλώσετε συμμετοχή απλώς συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα:

ΥΓ: Θέλετε να προσθέσετε στη συλλογή σας το Graphic Novel του Οριέντ Εξπρές που μόλις κυκλοφόρησε; Θα το βρείτε πατώντας εδώ, αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

22 Comments

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *