Μια σειρά συζητήσεων για γονείς!

Γονιός, ο πιο σημαντικός και ταυτόχρονα απαιτητικός ρόλος.

Πόσο προετοιμασμένος είναι κανείς για αυτόν; Όρια, πειθαρχία, θετική διαπαιδαγώγηση, ενσυναίσθηση, εφηβεία, άγχος και φοβίες είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που αφορούν τους σύγχρονους γονείς.

Με στόχο την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των γονέων και των φροντιστών, διοργανώνουμε μια σειρά Συζητήσεων με τη συμβολή ειδικών καθώς και βιβλίων γονικής φροντίδας.

Στη σειρά συζητήσεων στόχος είναι οι γονείς να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση για θέματα που τους απασχολούν μέσα από σύντομες εισηγήσεις ειδικών και απτά παραδείγματα, απευθύνοντας ερωτήσεις και ανταλλάσσοντας απόψεις.

Η τελευτία μας συνάντηση:

 • Σάββατο 15/6 12.00-14.00. Θετική διαπαιδαγώγηση: Πού τελειώνει η ενσυναίσθηση; Πότε αρχίζει ο παιδοκεντρισμός;

Με αφορμή τα βιβλία Τρώγεται η ενσυναίσθηση; και Το Βιβλίο που θα ήθελες να έχουν διαβάσει οι γονείς σου συζητούν οι:  Φρόσω Φωτεινάκη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια & Ευτυχία Βαρσαμή, Ψυχοπαιδαγωγός

Ενδεικτικά σημεία προς συζήτηση: Εξουσία, ενσυναίσθηση, επιτρεπτικότητα | Ενεργητική ακρόαση | Τα όρια στη σχέση γονιού-παιδιού | Πώς μεγαλώνουμε ενσυναισθητικά παιδιά;

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Info!

Πότε: Σάββατο 30/3, 20/4, 18/5, 15/6, 12:00 – 14:00

Πού: Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Διόπτρα, Books & Life

Τρόπος συμμετοχής: Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής εδώ.

Για τη συμμετοχή στις Συζητήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητα.

Οι πρώτες μας συναντήσεις ολοκληρώθηκαν!

Οι πρώτες μας συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και σας ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη συμμετοχή.

Η πιο πρόσφατη συνάντηση έγινε το Σάββατο 18/5 με κεντρικό θέμα «Πώς να αγκαλιάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου;» με καλεσμένες τις Πελιώ Παπαδιά (Δημοσιογράφος, MSc Ανθρώπινη Επικοινωνία) και Σουζάνα Παπαφάγου (Κλινική Ψυχολόγος-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια).

Το Σάββατο 20 Απριλίου ολοκληρώθηκε άλλη μια συζήτηση με τις Ελιάνα Χρυσικοπούλου, Δημοσιογράφος & Στέλλα Κάσδαγλη, Συγγραφέας, Συνιδρύτρια του Μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women on Top με αφορμή το βιβλίο «Μεγαλώνοντας κορίτσια με αυτοπεποίθηση στην πράξη».

Ενδεικτικά σημεία προς συζήτηση:  Χάσμα αυτοπεποίθησης | Εικόνα σώματος | Δεξιότητες ηγεσίας | Προσωπικό όραμα

Η συζήτηση σε μαγνητοσκόπηση:

Στην πρώτη μας συνάντηση συζήτησαν οι Σοφία Ανδρεοπούλου, MSc, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος & Εύη Σταθάτου, MSc, Πιστοποιημένη Parent Coach, Εκπαίδευση Γονέων με αφορμή το βιβλίο Εφηβεία: Η μεγάλη έκρηξη!

Η συζήτηση σε μαγνητοσκόπηση:

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη συμμετοχή.

7 Comments

  1. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!

   Δυστυχώς, θα πραγματοποιηθεί μόνο δια ζώσης στο βιβλιοπωλείο μας στο κέντρο της Αθήνας (Σόλωνος 93-95). Στη συνέχεια, θα ανέβει ένα μικρό βίντεο με κάποιες ερωτοαπαντήσεις.

   Σας ευχαριστούμε θερμά!

   1. Καλημέρα σας!

    Λόγω της μεγάλης ζήτησης θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη Συζήτηση σε μαγνητοσκόπηση λίγες μέρες μετά την πραγματοποίηση της. Το video θα ανέβει στο Youtube των εκδόσεων Διόπτρα.

    Ευχαριστούμε πολύ και πάλι!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *