Τα σχολεία ξεκινούν: 6 βιβλία-εργαλεία για κάθε γονιό

Η προσαρμογή στην καθημερινότητα και στο πρόγραμμά μας μετά τις διακοπές μπορεί να προκαλέσει άγχος στους γονείς, το οποίο θα μεταφερθεί και στα παιδιά.

Η βαλίτσα των διακοπών άδειασε και ήρθε η ώρα να προετοιμάσουμε μαζί με τα παιδιά μας την τσάντα για το σχολείο. Κύριο μέλημά μας είναι η ανατροφή των παιδιών μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αβεβαιότητας που επικρατεί. Ο ρόλος μας ως γονείς παραμένει δύσκολος και απαιτητικός, και πρέπει να παίρνουμε σωστές αποφάσεις για το πού θα επενδύσουμε τον χρόνο μας.

Πολύτιμος βοηθός μας σε αυτόν τον ρόλο, παραμένουν τα βιβλία. Βιβλία στις σελίδες των οποίων θα διαβάσεις έρευνες, μυστικά και συμβουλές για θέματα ανατροφής, αυστηρότητας, ορίων, συναισθηματικής ανάπτυξης και πολλών πολλών ακόμα.

Θα διαβάσεις ιστορίες που βιώνεις καθημερινά στο σπίτι σου και θα αντιληφθείς πως δεν είσαι μόνος.

Παρακάτω θα βρεις 5+1 βιβλία που μας βοήθησαν προσωπικά και αισθανόμαστε ότι θα βοηθήσουν κι εσένα να συνεχίσεις να μεγαλώνεις παιδιά ψυχικά υγιή, ικανά και γεμάτα αυτοπεποίθηση:

Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου

βιβλία για γονείς

Είτε σας ενδιαφέρει να καταλάβετε πώς σας διαμόρφωσε η ανατροφή σας, είτε αναζητάτε τρόπο για να διαχειριστείτε τα συναισθήματα του παιδιού σας, είτε θέλετε να στηρίξετε τον σύντροφό σας, σε αυτές τις σελίδες θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και ρεαλιστικές συμβουλές.

Είναι από εκείνα τα σπάνια βιβλία που αξίζει να διαβάζεις μια φορά τον χρόνο για να ανακαλύπτεις όλο και κάτι καινούργιο. Βρες το εδώ!


Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας

βιβλία για γονείς

Η Rebecca Rolland, EdD, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Χάρβαρντ, λογοθεραπεύτρια και μητέρα, εξοπλίζει τους ενηλίκους με πολύτιμα πρακτικά εργαλεία για να τους βοηθήσει να έχουν παραγωγικές και ουσιαστικές συζητήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών – είτε πρόκειται για ένα πεισματάρικο νήπιο που θέλουμε να το πείσουμε για κάτι ή για έναν κλεισμένο στον εαυτό του έφηβο που θέλουμε να μας ανοιχτεί.

Η επιστήμη έχει δείξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν ανεξάρτητα, να έχουν αυτοπεποίθηση, να είναι καλοσυνάτα, να δείχνουν ενσυναίσθηση και να νιώθουν ευτυχισμένα, είναι να μιλάμε μαζί τους. Και αυτό είναι μια τέχνη. Βρες το εδώ!


Μεγαλώστε το παιδί σας με το μυαλό και την καρδιά

vivlia gia goneis

Επί σειρά ετών η κλινική ψυχολόγος Mona Delahooke συμβουλεύει γονείς που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Οι οικογένειες αυτές εύλογα εστιάζουν στο να διορθώσουν τα συναισθηματικά ξεσπάσματα, τις κρίσεις οργής και άλλες «ανεξέλεγκτες» συμπεριφορές των παιδιών.
Αυτό που χρειάζεται όμως, όπως εξηγεί η συγγραφέας, είναι να αλλάξουν οπτική.

Η συμπεριφορά, όσο δύσκολη κι αν είναι, δεν είναι το πρόβλημα αλλά το σύμπτωμα – ένα στοιχείο που δείχνει τι συμβαίνει στη μοναδική φυσιολογία του παιδιού.
Το βιβλίο αυτό δείχνει μια νέα προσέγγιση στην ανατροφή των παιδιών με βάση την κλινική εμπειρία της συγγραφέως και τις πιο πρόσφατες έρευνες στη νευροεπιστήμη και στην παιδοψυχολογία. Βρες το εδώ!


Πώς οι Δανοί εκπαιδεύουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στο σχολείο και στην οικογένεια

vivlia gia goneis

Η Jessica Alexander, διεισδυτική και εξαιρετική στην επικοινωνία, μιλάει για πολύπλοκα ζητήματα με έναν τρόπο γεμάτο ενσυναίσθηση που σε καθηλώνει. Ο δανέζικος τρόπος εκπαίδευσης είναι βασισμένος σε εμπεριστατωμένη έρευνα, έξυπνες ιδέες και συμβουλές τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε αμέσως.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που εξηγεί τι μπορούμε να μάθουμε από την πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου για να μεγαλώσουμε ελεύθερα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση παιδιά! Βρες το εδώ!


Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους

βιβλία για γονείς

Βασισμένοι σε επιστημονική έρευνα, αλλά και στην προσωπική εμπειρία που έχουν ως γονείς, οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού παρουσιάζουν με απλότητα και σαφήνεια εφτά βασικά σημεία που θα μας βοηθήσουν να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα κορίτσια σ’ έναν κόσμο όπου δεν είναι πάντα εύκολο, και μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο, να είσαι κορίτσι.

Όπως κάθε γενιά πριν από εμάς, θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν ζωές καλύτερες από τις δικές μας – πιο ασφαλείς και με καλύτερες προοπτικές. Θέλουμε οι κόρες μας να είναι φιλομαθείς και ανεξάρτητες και φιλόδοξες. Περισσότερο από όλα, θέλουμε να έχουν το κουράγιο να είναι αυθεντικές. Θέλουμε να κατανοήσουν ποιες είναι και να αγαπούν πραγματικά τον εαυτό τους. Βρες το εδώ!


Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

βιβλίο για γονείς
Αυτό το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο σε γονείς και, αν το διαβάσεις, θα σε συντροφεύει για όλη σου τη ζωή. Η Γερμανίδα ψυχολογός Stefanie Stahl αναλύει το πώς οι πεποιθήσεις μας είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπουμε την πραγματικότητα.

Η Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να «δουλέψουμε» με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα, που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι. Βρες το εδώ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *