Ο Santiago Gamboa στην Αθήνα!

Ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ για όλους τους βιβλιόφιλους με σκοπό τη διάδοση της λογοτεχνικής δημιουργίας των λατινοαμερικανικών χωρών, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην Ελλάδα.

Ασφαλώς, αναφερόμαστε στο φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία εν Αθήναις που όπως κάθε χρόνο έρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα, σημαντικούς συγγραφείς και καλεσμένους και όμορφες δράσεις!

Με επίτιμο πρόεδρό του τον Έλληνα συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη και υπό την καθοδήγηση της διευθύντριάς του Adriana Martínez, το φεστιβάλ ΛΕΑ επί 15 χρόνια έχει δημιουργήσει γέφυρες και έχει πετύχει πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ πολυπολιτισμικών κοινοτήτων που βρίσκονται σε διάφορες ηπείρους, με την Ελλάδα ως κύριο σημείο συνάντησης.

Πρόκειται για ένα ετήσιο σημείο συνάντησης για το κοινό, το οποίο απολαμβάνει όλες τις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που προσφέρει, διευρύνει τα αναγνώσματά του και εμβαθύνει σε αυτά, εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πολιτιστικό του ορίζοντα.

Ο Santiago Gamboa στο ΛΕΑ!

Φέτος, καλεσμένος είναι μεταξύ άλλων και ο Κολομβιανός συγγραφέας Santiago Gamboa.

Πότε; Πέμπτη 22 Ιουνίου, 19:00

Πού; Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Tαράτσα

Η λογοτεχνία είναι ένας τρόπος να εξερευνούμε τον κόσμο και να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους να υπάρχουμε και να αισθανόμαστε – Santiago Gamboa.

Ο συγγραφέας στο πρόσφατο αστυνομικό του μυθιστόρημα «Η νύχτα θα είναι μεγάλη» παρουσιάζει ένα σκληρό «θρίλερ» που ξαφνιάζει και καταγράφει με ακρίβεια μια χώρα όπου η βία, η διαφθορά και η απελπισία παίρνουν νέες και όλο και πιο απροσδόκητες μορφές κάθε μέρα. Ένα μικρό κομβόι αυτοκινήτων πέφτει σε ένοπλη ενέδρα σ’ έναν αγροτικό δρόμο στην επαρχία της Καούκα. Ο μόνος μάρτυρας του μακελειού είναι ένα αγόρι. Λίγο αργότερα, στον τόπο του ατυχήματος, όλα τα ίχνη έχουν εξαφανιστεί: από τα χτυπημένα αυτοκίνητα και τα πτώματα μέχρι τον τελευταίο κάλυκα. Είναι λες και δεν συνέβη τίποτε ποτέ εκεί. Μια ανώνυμη καταγγελία γίνεται αιτία να ξεκινήσει η έρευνα…

Ο Κολομβιανός συγγραφέας συνομιλεί με την Ελληνίδα δημοσιογράφο Τίνα Μανδηλαρά.

*Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Προσοχή! 

Για να έχετε πρόσβαση στην ταυτόχρονη μετάφραση της εκδήλωσης, κατεβάστε την εφαρμογή LiveVoice στο Google Play  ή στο Apple Store και μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά!

Με την υποστήριξη της Κολομβιανής Πρεσβείας στη Ρώμη παράλληλης διαπίστευσης στην Ελλάδα, του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα, του Ινστιτούτου Θερβάντες και των Εκδόσεων Διόπτρα.

Santiago Gamboa

(Μπογκοτά, Κολομβία, 1965)

Σπούδασε Λογοτεχνία στο Χαβεριανό Πανεπιστήμιο της Μπογκοτά και Ισπανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης. Στο Παρίσι, σπούδασε Κουβανική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο Radio France International, σε λογοτεχνικά και πολιτιστικής φύσης προγράμματα, ενώ ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας El Tiempo της Μπογκοτά στο Παρίσι. Από το 2010 είναι μόνιμος αρθρογράφος στην εφημερίδα El Espectador, καθώς και σε άλλες. Το 1995 δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα, «Páginas de vuelta» και ακολούθησε το 1997 το «Το να χάνεις είναι ζήτημα μεθόδου», που έγινε ταινία από τον Σέρχιο Καμπρέρα και που στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera σε μετάφραση Κρίτωνα Ηλιόπουλου. Έκτοτε, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από δέκα μυθιστορήματα, το βιβλίο διηγημάτων «El cerco de Bogotá», διάφορα ταξιδιωτικά χρονικά και το δοκίμιο «La guerra y la paz».

Το μυθιστόρημά του «Necrópolis», το 2009 κέρδισε το Βραβείο La otra orilla. Υπήρξε διπλωμάτης στην Αντιπροσωπεία της Κολομβίας στην UNESCO και στην Πρεσβεία της Κολομβίας στην Ινδία. Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης το «Νυχτερινές ικεσίες» από τις εκδόσεις Πόλις σε μετάφραση Βασιλικής Κνήτου.

15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

Η 15η έκδοση του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 22 Ιουνίου στην Αθήνα.

Επιπλέον, το ΛΕΑ θα είναι παρόν από τις 16 ως τις 17 Ιουνίου στη Χαλκίδα, στις 17 Ιουνίου στη Σκύρο και στο Ναύπλιο, και από τις 20 ως τις 22 Ιουνίου στη Λευκάδα. Το Φεστιβάλ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «Συγγραφείς του Κόσμου» στις 19 Ιουνίου και στο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων στην Κρήτη στις 23 και 24 Ιουνίου.

Πάνω από 70 δραστηριότητες σε 11 ημέρες σε 7 πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με 13 χώρες, με 25 προσκεκλημένους από το εξωτερικό και περισσότερους από 40 προσκεκλημένους από την Ελλάδα, εγγυώνται ένα ποιοτικό φεστιβάλ που προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες για όλες τις ηλικίες και γούστα.

Οι περισσότερες δραστηριότητες θα είναι διαθέσιμες διαδικτυακά, ζωντανά ή σε μαγνητοσκόπηση.

Η είσοδος σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητες θα είναι ελεύθερη μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις.

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *