19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης!

Ήρθε η ώρα για το ετήσιο βιβλιοφιλικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη! Ο κόσμος του βιβλίου θα συγκεντρωθεί για μια μεγάλη γιορτή στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Μικροί και μεγάλοι θα κάνουμε την πιο όμορφη βιβλιο-βόλτα από τις 4 έως τις 7 Μαΐου στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Θα περιπλανήθουμε ανάμεσα σε δεκάδες εκδοτικούς οίκους και θα χαθούμε ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλία. Εμείς θα σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά στο περίπτερο 15, στο stand No 59. Με πολλές νέες κυκλοφορίες και αγαπημένους συγγραφείς για όμορφες συζητήσεις!

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, τη ΔΕΘ–HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η ΔΕΒΘ φέτος τιμά την Αμερικανική Λογοτεχνία.

Πληροφορίες!

Πότε;
4-7 Μαΐου

Ωράριο λειτουργίας:
Πέμπτη 15:00 – 21:00 / Παρασκευή και Σάββατο 10:00 – 22:00 / Κυριακή 10:00 – 21:00

Πού;
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη)

Θα μας βρείτε στο περίπτερο 15, στο stand No59. Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων που αφορούν συγγραφείς και βιβλία μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/5 – ΓΙΑΤΙ ΤΟ TIKTOK & TA REELS ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Περίπτερο 13

ΩΡΑ: 13:00-14:00

ΑΙΘΟΥΣΑ: ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Η άνοδος του TikTok και των reels δημιουργεί ευκαιρίες για να προσεγγίσουν και οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι ένα νεανικό κοινό που διαβάζει πολύ. Υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στους παραδοσιακούς τρόπους προώθησης και στο πώς καταναλώνει περιεχόμενο αυτό το κοινό. Μπορούν όμως να δημιουργηθούν γέφυρες!

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Γιάννης Πλιώτας – Marketing Director εκδόσεων Διόπτρα

Ευριπίδης Κωνσταντινίδης, ιδιοκτήτης του ομώνυμου βιβλιοπωλείου

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/5 – 140 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ. Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΗΦΟΡΟΣ.

Περίπτερο 13

ΩΡΑ: 14:00-15:00

ΑΙΘΟΥΣΑ: ΑΛΚΗ ΖΕΗ 

Μια συζήτηση για τη διαχρονικότητα του Νίκου Καζαντζάκη και για το διαρκές ανηφόρισμα του ανθρώπου. Η ένταση του καινούριου, η δύναμη του κλασικού, από έναν από τους ικανότερους αφηγητές της χώρας μας.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Δημήτρης Κόκορης, καθηγητής ΑΠΘ

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, εκδότης, εκδόσεις Διόπτρα 

Φιλήμονας Πατσάκης, συγγραφέας, υπεύθυνος εκδοτικού σχεδιασμού εκδόσεων Διόπτρα

Soloúp (Αντώνης Νικολόπουλος), διδάκτωρ Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας –  Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  δημιουργός graphic novels

Βίκυ Κατσαρού, συγγραφέας, υπεύθυνη έκδοσης εκδόσεων Διόπτρα

Σάββατο 6/5 – ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ, ΤΑ ΦΛΑΦ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Περίπτερο 12

Αίθουσα 1, 15:00-16:00

Τα Φλαφ της ευτυχίας προσγειώνονται για μία μόνο εκδήλωση στη ΔΕΒΘ!

Ετοιμαστείτε για το πιο διασκεδαστικό διαστημικό ταξίδι! Η συγγραφέας – εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη, μετά τη μεγάλη επιτυχία του βραβευμένου βιβλίου της Γέτι: Η δύναμη του ακόμη, επιστρέφει με Τα Φλαφ της ευτυχίας, όπου μιλάει στα παιδιά για την ευγνωμοσύνη. Μια διασκεδαστική βιωματική παρουσίαση που θα μας θυμίσει ότι η ευτυχία είναι συχνά πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε…

ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ: Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας – εικονογράφος

Ηλικίες 4-9 ετών

Σάββατο 6/5 – ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

Περίπτερο 12

Αίθουσα 1, 17:00-18:00

«Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας»

Γίνετε Κατάσκοποι της Γεωγραφίας με τις συγγραφείς της πιο πρωτότυπης σειράς μυστηρίου, Τζένη Κουτσοδημητροπούλου και Μαρία Ρουσάκη! Η εφαρμογή «Πορτολάνος» θα σας ταξιδέψει στο Κιότο και στη Νέα Υόρκη σε μια απίθανη αναζήτηση του πιο φημισμένου σπαθιού των Σαμουράι και του πιο μυστηριώδους βιβλίου του κόσμου!

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ:

Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, συγγραφέας

Μαρία Ρουσάκη, συγγραφέας

Ηλικίες 8-11 ετών

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/5 – ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ, ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

Περίπτερο 13

ΩΡΑ: 14:00-15:00

ΑΙΘΟΥΣΑ: ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Ο ρόλος των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελεί ένα διαχρονικό καθώς και επίκαιρο θέμα. Τόσο οι διμερείς σχέσεις των ΗΠΑ με Ελλάδα και Τουρκία όσο και η στάση των Αμερικανών απέναντι στις ελληνοτουρκικές διαφορές θα καθορίσουν τη γεωπολιτική ισορροπία στην Ανατολή Μεσόγειο. Η ιστορία προσφέρει χρήσιμες αναλογίες για το σήμερα και το αύριο.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Σπύρος Κατσούλας, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδας (Deree) 

David Wisner, Professor of International Relations at ACT — The American College of Thessaloniki, and Executive Director of the Michael and Kitty Dukakis Center for Public and Humanitarian Service

*Εδώ θα βρείτε όλο το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων! Σας περιμένουμε στο περίπτερο 15, στο stand No59!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *