5 βιβλία για να ανακτήσεις την ψυχική σου δύναμη

«Με τη νέα χρονιά θα γίνω πιο δυνατός, ίσως να ξεκινήσω γυμναστήριο»: Όμως, το να γίνουμε δυνατοί δεν ξεκινάει από μια αίθουσα γυμναστηρίου αλλά από το κεφάλι μας. Όλα βρίσκονται εκεί.

Όταν καθημερινά νιώθεις ορισμένα βαρίδια πάνω σου να σε εξουθενώνουν, τότε ίσως να μην πρόκειται απλώς για σωματική κούραση. Εξίσου σημαντική είναι και η ψυχική κούραση. Ίσως πιο σημαντική από τη σωματική.

Υπάρχουν μικρές «άκακες» σκέψεις και συνήθειες που κάνουμε καθημερινά που βλάπτουν λίγο-λίγο την ψυχική μας υγεία, ρουφώντας την ψυχική μας δύναμη και αφήνοντάς μας εξαντλημένους. Είτε είναι κάποιες ανθυγιεινές πεποιθήσεις που έχουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό, είτε για τους άλλους και τον κόσμο μας εν γένει. Όλα αυτά -χωρίς πολλές φορές να το αντιλαμβανόμαστε- μας «ρουφάνε». Και όταν έρχονται στιγμές που ψάχνουμε να αντλήσουμε ψυχική δύναμη, δεν υπάρχει. Έχει μηδενίσει το κοντέρ.

Όλα ξεκινούν από το μυαλό. Τη γνώση και την κατανόηση. Πρωτίστως του εαυτού μας και των συναισθημάτων μας. Και σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, εμείς βρίσκουμε έναυσμα, κίνητρα, ιδέες μέσα από τα βιβλία. Και δουλεύουμε πάνω σε αυτά.

Παρακάτω προτείνουμε 5 βιβλία για την ψυχική υγεία, για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, όσα είναι στον δικό μας έλεγχο και όσα μπορούμε να αλλάξουμε. Είναι λυτρωτικό.

Η Αλήθεια

βιβλία ψυχολογίας

Ένα ταξίδι στις 8 ανθρώπινες ανάγκες.

Φαντάσου να ήξερες την απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα κερδίσω την αγάπη των άλλων;» Με ποιο τρόπο θα την αξιοποιούσες; Και πόσο μακριά θα έφτανες για μια τέτοια γνώση;

Φαντάσου τώρα και κάτι ακόμα. Ο πιο διάσημος ζωγράφος της εποχής μας, ο άνθρωπος που κατέχει το μυστικό της ασύλληπτης επιδρα- στικότητας, σε καλεί και σου ανακοινώνει ότι έχεις «επιλεχθεί». Σε στέλνει σε ένα αλλιώτικο ταξίδι στο ΝηΣί του Ανθρώπου. Εκεί ανατρέ- πονται όλα όσα μέχρι τώρα θεωρούσες αυτονόητα και ανακαλύπτεις…
… τ η ν Α λ ή θ ε ι α .

Η Αλήθεια, αν διαδοθεί, είναι ικανή να επηρεάσει την ανθρωπότητα με έναν απίθανα καταλυτικό τρόπο. Είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες, λύνει κάθε γρίφο, δίνει απάντηση σε κάθε ερώτημά σου, σε απελευθερώνει από κάθε φόβο.

Και δεν μπορείς να φανταστείς πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος όταν δεν φοβάται άλλο. Όταν δεν φοβάται πια…

Βάλε τα όριά σου

βάλε τα όριά σου

Πώς βάζουμε σε προτεραιότητα τον εαυτό μας όταν η καθημερινότητα μας πιέζει; Πώς μαθαίνουμε να λέμε τα «όχι» που θα μας κάνουν να νιώσουμε ελεύθεροι;

Στη θεωρία όλοι ξέρουμε πως πρέπει να βάζουμε υγιή όρια, για να πετύχουμε ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στην προσωπική μας ζωή, για να αντιμετωπίσουμε τοξικούς ανθρώπους, για να χτίσουμε σωστές σχέσεις με τους συντρόφους, την οικογένεια, τους φίλους μας. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει «υγιή όρια»;

Η θεραπεύτρια και ειδική στις διαπροσωπικές σχέσεις Nedra Glover Tawwab μας βοηθάει να βρούμε απαντήσεις σε αυτό το ζήτημα. Με κατανόηση και συμπάθεια, προτείνει απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να βάλουμε υγιή όρια σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Οι τεχνικές που προτείνει, βασισμένες στις πιο πρόσφατες έρευνες και στις πιο δοκιμασμένες πρακτικές της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας (CBT), μας βοηθούν να ορίσουμε και να εκφράσουμε τις ανάγκες μας καθαρά και χωρίς ενοχές, καθώς και να εντοπίσουμε τα βαθύτερα προβλήματα που κρύβονται πίσω από την αλληλεξάρτηση, τα παιχνίδια ισχύος, το άγχος, την κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης

robert greene βιβλίο

Είμαστε κοινωνικά όντα. Οι ζωές μας εξαρτώνται από τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας. Το να γνωρίζουμε γιατί δρουν οι γύρω μας με έναν συγκεκριμένο τρόπο μας δίνει μια μοναδική δεξιότητα, χωρίς την οποία όλα τα άλλα ταλέντα μας δεν αξιοποιούνται στο έπακρο. Ο Robert Greene μας δείχνει τον τρόπο να αποστασιοποιηθούμε από τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε αυτοέλεγχο. Να αναπτύξουμε ενσυναίσθηση και διορατικότητα και να καταφέρουμε να διακρίνουμε τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες των συνανθρώπων μας. Να ξεφύγουμε από τη ζώνη της άνεσής μας, ώστε να πραγματοποιήσουμε τον βασικό, ουσιαστικό στόχο της ζωής μας.

Είτε πρόκειται για την επαγγελματική ή την προσωπική μας ζωή είτε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, Οι Νόμοι της Ανθρώπινης Φύσης προσφέρουν ευφυείς τακτικές επιτυχίας.

Αλλαγή διάθεσης στη στιγμή

Τη δύσκολη στιγμή ανοίγουμε αυτό το βιβλίο!

Η Dr Olivia Remes, ερευνήτρια ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια στο να ανακαλύψει πώς μπορούμε να μειώσουμε το άγχος, το στρες και τον πανικό.

Σε αυτό το σύντομο και περιεκτικό βιβλίο μάς δίνει πενήντα απλές, βασισμένες σε επιστημονικά συμπεράσματα λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τα δέκα είδη αρνητικής διάθεσης που μας κρατούν καθηλωμένους και δεν μας αφήνουν να ζήσουμε μια χαρούμενη και γεμάτη ζωή.

Καλύπτοντας τα πάντα, από το αίσθημα της απόρριψης ως την αναποφασιστικότητα και από το άγχος ως την έλλειψη κινήτρου, αυτές οι πρωτότυπες συμβουλές και τεχνικές θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την πίεση αμέσως αλλά και να αντιμετωπίσετε μακροπρόθεσμα το πρόβλημα και να το ξεπεράσετε.

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε δέκα κεφάλαια, όσα και τα είδη αρνητικής διάθεσης.

Κάθε κεφάλαιο είναι οργανωμένο με έναν επαναστατικό τρόπο.

Μέρος 1: Άμεση αντιμετώπιση. Διαβάζεται σε 2 λεπτά και θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αμέσως τη δύσκολη στιγμή.

Μέρος 2: Επιστημονική εξήγηση. Μια συνοπτική παρουσίαση του τι σας συμβαίνει όταν νιώθετε τη συγκεκριμένη αρνητική διά­θεση, από την άποψη της ψυχολογίας ή/και της νευροεπιστήμης.

Μέρος 3: Τρόποι αντιμετώπισης. Οι μακροπρόθεσμες στρατηγικές για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα.

Ένα πλάνο βαθύτερης προσωπικής ανάπτυξης για να αποκτήσετε ψυχική αντοχή και την ικανότητα να αντιμετωπίζετε τις αποτυχίες.

Όπως και αν εξελίχθηκε η ζωή σας και όπου και αν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, θα βρείτε δοκιμασμένες, δημιουργικές και εφαρμόσιμες λύσεις που θα σας βοηθήσουν.

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

βιβλία για την αγάπη

Αυτό το βιβλίο θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε το παιδί μέσα μας και να γίνουμε φίλοι μαζί του.

Η ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να «δουλέψουμε» με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι.

Διαβάστε επίσης:

4 Comments

    1. Καλημέρα Σοφία!

      Με την έκπτωση του 10% οι τιμές των βιβλίων είναι οι παρακάτω:

      Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας – 14.94€
      Αλλαγή διάθεσης στη στιγμή – 9.99€
      Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης – 19.98€
      Βάλε τα όριά σου – 14.94€
      Η Αλήθεια – 15.93€

      Για ό,τι χρειαστείς είμαστε στη διάθεσή σου. Ευχαριστούμε πολύ!

  1. ΕΛΕΝΗ

    Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μάθω το κόστος των 5 βιβλίων που αναφέρονται στην ψυχική δύναμη.
    Ευχαριστώ και Καλό Σαββατοκύριακο

    1. Καλημέρα Ελένη!

      Με την έκπτωση του 10% οι τιμές των βιβλίων είναι οι παρακάτω:

      Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας – 14.94€
      Αλλαγή διάθεσης στη στιγμή – 9.99€
      Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης – 19.98€
      Βάλε τα όριά σου – 14.94€
      Η Αλήθεια – 15.93€

      Για ό,τι χρειαστείς είμαστε στη διάθεσή σου!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *