5 βιβλία για να αναπτύξεις τις επαγγελματικές σου δεξιότητες

Μέσα μας κρύβουμε μια απεριόριστη δύναμη. Και έχει έρθει η ώρα να την ξυπνήσουμε.

Όλοι κάναμε όνειρα και μέχρι σήμερα ίσως αφήσαμε κάποια από αυτά στην άκρη… Απογοητεύσεις, η ρουτίνα της καθημερινότητας, περιορισμοί εξωτερικοί, αλλά και εσωτερικοί. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα μονοπάτια που μας έφεραν εδώ, αλλά μπορούμε να ορίσουμε το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές ούτε κρυφά περάσματα από τα οποία θα κερδίσουμε δρόμο, για να φτάσουμε εκεί που πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Υπάρχουν όμως πρακτικά εργαλεία για να μας βοηθήσουν να ανέβουμε στο επόμενο σκαλί∙ όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι.

Για να αναπτύξουμε τις επαγγελματικές δεξιότητες που θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε, να στοχεύσουμε την ενέργειά μας, να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας, να ξυπνήσουμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας.

Για όλα αυτά, πέντε βιβλία σου δείχνουν τον δρόμο!

Ανάμεσα σε ηλίθιους

βιβλία αυτοβελτίωσης
Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα.

Κόκκινοι, Κίτρινοι, Πράσινοι, Μπλε. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

O συγγραφέας μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να τελειοποιήσουμε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές μας, να διαχειριστούμε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση, να βελτιώσουμε τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα μας, να καταλάνουμε πότε πρέπει να μιλήσουμε και πότε όχι, και γενικά να αλλάξουμε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό μας.

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας

τόνι ρόμπινς ξυπνήστε το γίγαντα
Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα.

Ο Άντονι Ρόμπινς, κορυφαίος και πρωτοπόρος «δάσκαλος», μοιράζεται μαζί μας τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές και τεχνικές του με στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μας: τη συναισθηματική, νοητική και σωματική μας κατάσταση, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και τα οικονομικά μας. Αναγνωρισμένος ειδικός στην Ψυχολογία της Αλλαγής, μας προσφέρει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα, που αποτελείται από σαφή και απλά βήματα, και μας διδάσκει θεμελιώδη μαθήματα αυτοκυριαρχίας, που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το σκοπό μας, να ελέγξουμε τη ζωή μας και να δαμάσουμε τις δυνάμεις που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας.

Το κλαμπ των 5 π.μ.

βιβλία του Robin Sharma
Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα.

Τι υπόσχεση δίνουμε στον εαυτό μας; Να μεγιστοποιήσουμε την παραγωγικότητά μας, να βελτιώσουμε την υγεία μας και να θωρακίσουμε την ηρεμία μας. Κι αν υπάρχει ένα βιβλίο που μπορεί να μας βοηθήσει τότε αυτό είναι το «Κλαμπ των 5 π.μ.» του Robbin Sharma.

Πρόκειται για μια σχεδόν άγνωστη συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε αμέσως για να ξυπνάτε νωρίς νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.

Κομφούκιος – Περί ηγεσίας

Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα.

Υπάρχουν πράγματι ικανοί και καλοί ηγέτες; Μπορεί η φιλοσοφία του Κομφούκιου να εφαρμοστεί στην ηγεσία;

Ο Κομφούκιος ήταν ο πρώτος μεγάλος δάσκαλος στο θέμα της ηγεσίας. Συνήθως κατατάσσεται στους φιλοσόφους, αλλά, όπως και ο σχεδόν σύγχρονός του Σωκράτης, στην πραγματικότητα υπήρξε ένας πρακτικός φιλόσοφος. Κύριο μέλημά του ήταν να εφαρμόσει την καθαρή σκέψη και τη γνώση του για να διασφαλίσει ότι στο μέλλον η Κίνα θα είχε καλούς ηγέτες και ηγέτες για το καλό.

Η ποιότητα και η φερεγγυότητα των ηγετών παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε τομέα της ζωής μας, εντούτοις η αποτελεσματική ηγεσία διδάσκεται δύσκολα. Ο καλός ηγέτης πρέπει να διαχειρίζεται, να αναλύει, να ενθαρρύνει και να εμπνέει.

Ο ειδικός της ηγεσίας John Adair μας δείχνει πώς η φιλοσοφία του Κομφούκιου μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε όλες τις επιμέρους ιδιότητες ενός καλού ηγέτη, από την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα ως την τέχνη της λήψης σωστών αποφάσεων.

Είτε ως ηγέτες ενός μεγάλου οργανισμού είτε ως φιλόδοξοι αρχάριοι, με τον μοναδικό συνδυασμό αρχαίας σοφίας και σύγχρονης γνώσης, μπορούμε να φτάσουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ηγεσίας.

Το παράδοξο του Χιμπατζή

Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα.

Το Παράδοξο του Χιμπατζή είναι ένα απίστευτα δυνατό πρόγραμμα Διαχείρισης του Νου, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε ετυχυσιμένοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και επιτυχημένοι άνθρωποι.

Ο καθηγητής Steve Peters εξηγεί την πάλη που γίνεται μέσα στο μυαλό μας και στη συνέχεια προτείνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή τη γνώση σε κάθε κομμάτι της ζωής μας ώστε:
– Να αντιληφθούμε πώς λειτουργεί ο νους μας.
– Να αναγνωρίσουμε και να διαχειριστούμε συναισθήματα και σκέψεις.
– Να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε οι άνθρωποι που πραγματικά θέλουμε.

Το εύχρηστο αυτό μοντέλο είναι βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα και αρχές. Θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε και θα μας προσφέρει τις δεξιότητες για να απομακρύνουμε το άγχος, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας.

Επίσης, θα εντοπίσουμε τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω και μας αποτρέπει να ζήσουμε μια πιο ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *