Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Ο James Norbury, συγγραφέας του βιβλίου Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ώρα 20:30, τον υποδεχόμαστε στο Public Café Συντάγματος, όπου θα συζητήσει με τον Σάββα Πούμπουρα, θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο Το ταξίδι του Πάντα και του Δράκου, θα απαντήσει στις ερωτήσεις των αναγνωστών και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Ο James Norbury ξεκίνησε την εικονογράφηση των περιπετειών του Μεγάλου Πάντα και του Μικρού Δράκου αντλώντας έμπνευση από τη βουδιστική φιλοσοφία, για να μοιραστεί τις ιδέες που τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές. Στο πρώτο βιβλίο του οι δύο αγαπημένοι φίλοι ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι μέσα από τις εποχές του χρόνου. Εξερευνούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα, τις δυσκολίες που μας ενώνουν και την ευτυχία. Στη φύση μαθαίνουν να ζουν τη στιγμήεξοικειώνονται με την αβεβαιότητα και βρίσκουν τη δύναμη να ξεπερνούν τα εμπόδια της ζωής μαζί.

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, μολονότι οι δύο φίλοι είναι ευχαριστημένοι στον ναό τους ψηλά στα βουνά, ο Μικρός Δράκος συνειδητοποιεί ότι κάτι λείπει, νιώθει ανολοκλήρωτος. Κι έτσι αποφασίζουν να κάνουν παρέα ένα ταξίδι σε τόπους άγνωστους και μακρινούς. Στο διάβα τους συναντούν προκλήσεις και κινδύνους και εντέλει μαθαίνουν πως ό,τι χρειάζονται το έχουν ήδη μέσα τους. Μέσα από αυτή την περιπέτεια θα μάθουν πως η αλλαγή, αν και κάποιες φορές είναι τρομακτική, είναι εφικτή και με υπομονή μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερα πράγματα.

«Αν πρέπει να χαθούμε», κατέληξε το Μεγάλο Πάντα, «χαίρομαι που αυτό έγινε μαζί σου…».

Γιατί, όπως μαθαίνουμε μέσα από τα βιβλία της σειράς, σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός.

Ο James Norbury είναι καλλιτέχνης, συγγραφέας και εικονογράφος και αγαπάει ιδιαίτερα τη φύση και τα ζώα. Γεννήθηκε στο Forest of Dean και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του γράφοντας και ζωγραφίζοντας. Σπούδασε Ζωολογία και μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο μετακόμισε στην Ιρλανδία. Από εκεί ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο ζώντας στο Νιούκαστλ, στο Σουόνσι και στο Τσέλτεναμ, μερικές φορές μένοντας ακόμα και σε ένα μικρό σκάφος. Τώρα ζει στο Σουόνσι με τη γυναίκα του και τις επτά γάτες τους. Είναι εθελοντής στο τοπικό καταφύγιο ζώων.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *