5 αστυνομικά για να διαβάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου

Η θερμοκρασία πέφτει, η διάθεσή μας αλλάζει, το μυαλό μας κινείται με γρήγορους ρυθμούς και ορισμένες υποθέσεις μας περιμένουν να τις εξιχνιάσουμε.

Ένα άκρως ατμοσφαιρικό μυστήριο κλειδωμένου δωματίου. Ένας αυθεντικά πολύπλοκος γρίφος με πραγματικά στοιχεία για τη λύση του. Μια καλοστημένη πλοκή από τη βασίλισσα του σκωτσέζικου αστυνομικού μυθιστορήματος. Μια έξυπνη ιστορία που σε κρατάει σε εγρήγορση, με απρόβλεπτες ανατροπές στην πλοκή. Και ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα που μιλάει για συνωμοσίες, δολοφονίες και παράνοια.

Παρακάτω προτείνουμε 5 αστυνομικά βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το τέλος του χρόνου. Από νέους συγγραφείς που αξίζει να προστεθούν στη βιβλιοθήκη αλλά και από σταθερές αξίες, πάμε να ρίξουμε μια ματιά!

Κώδικας Θησαυρού

Ένα μυστήριο ό,τι πρέπει για τους ειδήμονες των γρίφων και τους φανατικούς των παιχνιδιών με τις λέξεις από μια σύγχρονη Αγκάθα Κρίστι.

Ήρθε η ώρα να λύσουμε το μυστήριο του αιώνα…

Πριν από σαράντα χρόνια ο Στίβεν Σμιθ βρήκε ένα παιδικό βιβλίο της Ίντιθ Τουάιφορντ με τις σελίδες του γεμάτες παράξενα σχέδια και σημειώσεις.

Το πήγε στην καθηγήτριά του, τη μις Άιλς, η οποία ήταν βέβαιη ότι σ’ αυτό βρισκόταν το κλειδί για τη λύση ενός γρίφου και ότι σε όλα τα βιβλία της συγγραφέως υπήρχε ένας μυστικός κώδικας. Έπειτα, σε μια σχολική εκδρομή, η μις Άιλς εξαφανίζεται και ο Στίβεν δεν μπορεί να θυμηθεί τι συνέβη.

Τώρα, έχοντας περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή, ο Στίβεν αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο που τον στοιχειώνει για δεκαετίες.

Τι συνέβη τελικά στη μις Άιλς; Δολοφονήθηκε; Κι είχε άραγε δίκιο για τον κώδικα;

Ο Στίβεν, λαχταρώντας να βρει απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, έρχεται ξανά σε επαφή με ανθρώπους από την παιδική του ηλικία.

Όμως σύντομα φαίνεται ότι η Ίντιθ Τουάιφορντ δεν ήταν απλώς μια συγγραφέας παιδικών βιβλίων…

Η Έβδομη Υπόθεση

Μετά την «Τέταρτη Πόρτα» ο Paul Halter επιστρέφει με ένα νέο ατμοσφαιρικό μυστήριο κλειδωμένου δωματίου.

Δέκα το βράδυ…
Μια παράξενη σιλουέτα γλιστράει στους δρόμους του Λονδίνου: μακρύ παλτό μέχρι τους αστραγάλους, καπέλο με φαρδύ γείσο, πρόσωπο καλυμμένο με μια κάτασπρη μάσκα.

Και στη θέση της μύτης κάτι τερατώδες: ένα ράμφος είκοσι πέντε εκατοστών.
Η φορεσιά ενός γιατρού της πανώλης στον Μεσαίωνα.

Μισή ώρα αργότερα, ένας άλλος γιατρός είναι σκυμμένος πάνω από έναν κάδο σκουπιδιών.
Είναι κι αυτός ντυμένος παλιομοδίτικα, σαν να βγήκε από τον 19ο αιώνα – μαύρη κάπα, ημίψηλο, μπαστούνι με ασημένια λαβή κι ένα βαλιτσάκι.
Και μέσα στον κάδο βρίσκεται ένα πτώμα με τις πληγές της φριχτής αρρώστιας στο κορμί του.

Πανώλη στο Λονδίνο του 1938; Αδύνατον!

Ο επιθεωρητής Χερστ θα πρέπει με κάθε τρόπο να βρει μια άλλη εξήγηση γι’ αυτή την υπόθεση, που γίνεται όλο και πιο παράξενη…

1979

Ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι στο παρελθόν, που έχει πολλά να πει στο παρόν, το 1979 είναι η πιο πρόσφατη, αγωνιώδης, λεπτοδουλεμένη προσθήκη στο νουάρ πάνθεον της McDermid.

Είναι ακόμα Ιανουάριος και το 1979 έχει ήδη φέρει χιονοθύελλες, απεργίες, διακοπές ρεύματος και πολιτική αναταραχή.

Για τη δημοσιογράφο Άλι Μπερνς, ωστόσο, τα άσχημα νέα είναι η ευκαιρία της να ξεφύγει από τα «γυναικεία θέματα» που δεν παύουν να της αναθέτουν οι αρχισυντάκτες της στη σκοτσέζικη εφημερίδα Daily Clarion.
Συμμαχώντας με τον πολλά υποσχόμενο ερευνητή δημοσιογράφο Ντάνι Σάλιβαν, ξεσκεπάζουν μια υπόθεση διεθνούς φορολογικής απάτης και την απόπειρα μιας ομάδας υπερεθνικιστών να προκαλέσουν χάος στη χώρα τις παραμονές του δημοψηφίσματος για την απόσχιση της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αποκαλύψεις τους θα τραβήξουν την προσοχή και θα δημιουργήσουν εχθρούς για τους δύο νέους, ανερχόμενους δημοσιογράφους. Καθώς πλησιάζουν στη ματωμένη κόψη της αλήθειας, η Άλι και ο Ντάνι θα ανακαλύψουν ότι και η δική τους ζωή κρέμεται από μία κλωστή.

Πρώτο βιβλίο της νέας σειράς της Val McDermid, το 1979 μας μεταφέρει στη γεμάτη καπνό τσιγάρων αίθουσα σύνταξης της Daily Clarion, που δονείται από τον εκκωφαντικό θόρυβο των πιεστηρίων και το μανιασμένο κροτάλισμα των γραφομηχανών.

Σπίθα στο σκοτάδι

Λυρικό, άκρως συναρπαστικό, σε στοιχειώνει. Και αυτά είναι μόνο λίγα απ’ όσα θα μπορούσε να πει κάποιος για να περιγράψει το βιβλίο Σπίθα στο σκοτάδι. 

Όταν η Χλόη Ντέιβις ήταν δώδεκα ετών, έξι έφηβες εξαφανίστηκαν στη μικρή πόλη της Λουιζιάνα όπου ζούσε.
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο πατέρας της είχε συλληφθεί ως κατά συρροή δολοφόνος και είχε μπει στη φυλακή. Η Χλόη και η υπόλοιπη οικογένειά της αφέθηκαν να παλέψουν με την αλήθεια και να προσπαθήσουν να προχωρήσουν μπροστά, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες.

Τώρα, είκοσι χρόνια μετά, η Χλόη είναι ψυχολόγος με ιδιωτικό γραφείο στο Μπατόν Ρουζ και ετοιμάζεται να παντρευτεί. Έχει, επιτέλους, μια εύθραυστη αίσθηση ευτυχίας, που δούλεψε σκληρά για να την αποκτήσει.

Μερικές φορές, όμως, αισθάνεται ότι δεν έχει τον έλεγχο της ζωής της, όπως οι προβληματικοί πελάτες της.
Και όταν μια νεαρή ασθενής της χάνεται, και μετά μία ακόμα κοπέλα, το τρομακτικό καλοκαίρι της εφηβείας της επιστρέφει.

Είναι άραγε παρανοϊκή, βλέπει παραλληλισμούς που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, ή για δεύτερη φορά στη ζωή της πρόκειται να ξεσκεπάσει έναν δολοφόνο;

Φονικό Σουίνγκ

Η αστυνομική τετραλογία του Ray Celestin ολοκληρώνεται με το Φονικό σουίνγκ, ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα που μιλάει για συνωμοσίες, δολοφονίες και παράνοια, σκιαγραφώντας το μοναδικό πορτρέτο μιας πόλης όπου η ζωή βιώνεται στα άκρα.

Μια νεαρή νοσοκόμα, η Κέρι Γκοντέ, ταξιδεύει στην Πόλη των Αγγέλων και αναζητάει απεγνωσμένα τον αδελφό της που αγνοείται. Ένας κατά συρροή δολοφόνος τρομοκρατεί την πόλη επιλέγοντας τυχαία τα θύματά του, και τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Κέρι είναι λιγοστά μα πολύτιμα.

Η Άιντα Γιανγκ, ιδιωτική ερευνήτρια, αναγκάζεται άθελά της να συνδράμει τις έρευνες της αστυνομίας όταν μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη στο δωμάτιο ενός μοτέλ.
Παρόλο που η Άιντα δεν έχει συναντήσει ποτέ το θύμα, το όνομά της εντοπίζεται στη σκηνή του εγκλήματος.

Στο μεταξύ, ο διαμεσολαβητής της Μαφίας, Ντάντε Σανφελίπε, έχει αγοράσει με τις οικονομίες μιας ζωής έναν αμπελώνα στη Νάπα Βάλεϊ. Ωστόσο, προτού εγκαταλείψει την πόλη, πρέπει να βρει έναν άντρα που αποφυλακίστηκε πρόσφατα κι έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Ο Λούις Άρμστρονγκ, στενός φίλος της Άιντα, καταφθάνει στην πόλη ακριβώς τη στιγμή που οι έρευνες φέρνουν στην επιφάνεια μυστηριώδη στοιχεία που αφορούν την ταυτότητα του δολοφόνου.

Και ο Ντάντε πρέπει να διασχίσει ένα επικίνδυνο μονοπάτι για να κάνει το καθήκον του, που θα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα μυστικό που οι συνωμότες θα κάνουν τα πάντα για να το προστατεύσουν…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *