Booking Hill: Το βιβλιοπωλείο στη Δάφνη που κάνει τον χρόνο να σταματήσει!

Σου έχει συμβεί ποτέ να μπαίνεις σε ένα βιβλιοπωλείο και να νιώθεις ότι εκεί δεν σταματά απλά ο χρόνος αλλά μεταφέρεσαι σε άλλη εποχή και είσαι κάποιος ήρωας που πρωταγωνιστεί σε ταινία;

Αυτό νιώσαμε όταν επισκεφτήκατε το βιβλιοπωλείο Booking Hill στη Δάφνη. Τα χρώματα, τα αρώματα, τα βινύλια, τα μικρά δώρα που περιμένουν όλους τους αναγνώστες, σε κάνουν να νιώθεις σαν να μπήκες σπίτι σου για διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο και έχεις βρει ήδη και την αγαπημένη σου γωνιά.

Το βιβλιοπωλείο Booking Hill -με φανερές επιρροές από το Notting Hill- μετρά λίγους μήνες ζωής και η ιδιοκτήτρια Αναστασία άνοιξε τις πόρτες του και μας επιφύλασσε την πιο θερμή υποδοχή.

Αυτό το βιβλιοπωλείο δεν είναι απλώς μια ακόμη επιχείρηση. Ήταν ένα όνειρο ζωής, όπως μας εξομολογήθηκαν.

Η Αναστασία αναφέρει χαρακτηριστικά πως από παιδάκι όταν τη ρωτούσαν το κλασσικό «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;» απαντούσε βιβλιοπώλης και…μαμά! Και τα κατάφερε περίφημα.

«Σκεφτείτε την χαρά μου λοιπόν που έχω συνεργάτες μου στο Booking Hill τον γιο μου Αντώνη και την κόρη μου Ζηνέτα! Παντρέψαμε όλα όσα «αγαπάμε» και συναντούσαν μέχρι τώρα οι φίλοι μας στο σπίτι μας: μουσικές από βινύλιο, αρωματικό καφέ και τσάι, κρασί, πρωτότυπα κεράσματα, αναπαυτικούς καναπέδες και πολλά λουλούδια και τα μεταφέραμε στην Δάφνη σε έναν χώρο που μας θύμισε με την πρώτη ματιά-έρωτα, το Notting Hill», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αναστασία.

Κι εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλα πήγαν βάσει… σχεδίου και μας χάρισε αυτόν τον υπέροχο χώρο, ένα κόσμημα στη γειτονιά της Δάφνης.

«Ένα βιβλιοπωλείο πρέπει να είναι χώρος συνάντησης φίλων, να νιώθουν οι επισκέπτες του χαρά και ενθουσιασμό, να δημιουργεί χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα και να κάνει τους γονείς να νιώθουν και πάλι…πιτσιρίκια που θέλουν για καληνύχτα ένα παραμύθι», αναφέρει η Αναστασία ενώ έχει φτιάξει και το δικό της… αντίδοτο από όλα αυτά που μας βαραίνουν, αφού για εκείνη το βιβλιοπωλείο είναι σαν… φαρμακείο ψυχής!

«Για αυτό στο Booking Hill χαρίζουμε στους φίλους μας μπουκαλάκια που γράφουν Λογοτεχνικό Φαρμακείο κι έχουν μέσα στίχους , ενώ τους καλωσορίζουμε όλους με τα δημοφιλή fortune bookies από τα οποία παίρνουν το μήνυμα της μέρας» και κάπως έτσι τα μάτια μας ανοίγουν διάπλατα και το χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη μας!

Το Booking Hill, όμως, δεν είναι ένα απλό βιβλιοπωλείο. Εκτός από υπέροχους τίτλους, θα βρεις και δίσκους για να ακούσεις μουσικές σε ένα vintage πικαπ, θα βρεις ένα υπέροχο πιάνο και τη Γεωργία να παίζει υπέροχες νότες, θα απολαύσεις μια ζεστή σοκολάτα και πολλά, πολλά ακόμα.

Τι να περιμένουμε από το Booking Hill;

Ξεκινήσαμε δυναμικά! Μετράμε 30 μέρες ζωής στην αγαπημένη Δάφνη και ήδη έχουμε διοργανώσει 17 παρουσιάσεις βιβλίου , δύο βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες ενώ οι μουσικές μας ποιητικές βραδιές νομίζω πως..κέρδισαν τις εντυπώσεις! Στο Booking Hill υπάρχει πιάνο  και συχνά η Γεωργία μας , αφήνει το σέρβις και παίζει νότες από το Lala land ! Επίσης  μην εκπλαγείτε αν ξαφνικά εμφανιστεί μπροστά σας ένας σαξοφωνίστας , ένας κιθαρίστας ή μία παραμυθού ! Ετοιμάζουμε θεατρικές βραδιές βασισμένες σε βιβλία, ανακρίσεις συγγραφέων από τους ήρωες των βιβλίων τους και σεμινάρια εικονογράφησης για μικρά παιδιά! Για τα Χριστούγεννα έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα 30 ημερών, κάτι σαν μαγικό καλεντάρι! Κάθε μέρα θα συμβαίνει κάτι συναρπαστικό και ένα τεράστιο γραμματοκιβώτιο θα περιμένει τα γράμματα των μικρών μας φίλων για το βιβλιοεργαστήρι του Αι Βασίλη!

Και ναι, όσο πλησιάζουν και οι γιορτές θα είναι η πιο απολαυστική βόλτα. Με παιδιά ή χωρίς, με φίλους ή μόνος.

Η υπέροχη παρέα του βιβλιοπωλείου, μια παρέα που εργάζεται -ζει- ανασαίνει στο Booking Hill, λατρεύει τα βιβλία και μας κάνει τις δικές της προτάσεις:

«Η Γεωργία μας, φωνάζει το νέο βιβλίο της Hoover ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ( όταν το παραλάβαμε έφυγε τρέχοντας με ένα βιβλίο στην αγκαλιά της), ο Αντώνης θα προτείνει (φυσικά) το ανέκδοτο βιβλίο του Καζαντζάκη ΑΝΗΦΟΡΟΣ γιατί διαβάζει τα βιβλία του από 12 ετών και εγώ μαζί με την Ζηνέτα, την Δέσποινα, τον Βύρωνα, την Αγγελική και τον Κώστα θα σας προτείνουμε το ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ γιατί παρακολουθούμε και την τηλεοπτική σειρά με μεγάλο ενδιαφέρον!

Και όταν ακούει τη λέξη «βιβλίο» ποιες είναι οι τρεις πρώτες λέξεις που του έρχονται στο μυαλό της Αναστασίας;

Ταξίδι, παράθυρο, ορίζοντας (γιατί ανοίγει παράθυρα στο φως, αγναντεύει ορίζοντες η ψυχή και ταξιδεύει το μυαλό ελεύθερα).

Κι εμείς ευχόμαστε ολόψυχα να λουστείτε με φως και να ταξιδεύετε πάντα ελεύθεροι!

Υ.Γ.1. Το βιβλιοπωλείο Booking Hill στη Δάφνη βρίσκεται επί της οδού Αγίας Βαρβάρας 66.

Υ.Γ.2. Ακολουθήστε το στο Facebook και στο Instagram για να ανακαλύψετε κι εσείς πολύτιμους θησαυρούς και να ξεκινήσετε το επόμενο ταξίδι σας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *