Η περιοδεία του Κώστα Κρομμύδα στη Γερμανία!

Οι παρουσιάσεις βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα είναι πάντα απολαυστικές! Κι αν έχεις παρευρεθεί σε μια το γνωρίζεις καλά, αν όχι τότε το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Μετά το μεγάλο τουρ που έκανε ο συγγραφέας σε όλη την Ελλάδα προσπαθώντας να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο, γέμισε τις μπαταρίες του και τώρα είναι έτοιμος για την περιοδεία του στη Γερμανία, η οποία ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια πέντε μέρες!

Οι Έλληνες αναγνώστες που βρίσκονται στη Γερμανία και στις συγκεκριμένες πόλεις θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις διπλές παρουσιάσεις του συγγραφέα (για το Ακάκιε και τον Δούρειο Ίππο) καθώς και να λάβουν ενυπόγραφα αντίτυπα των βιβλίων του. Πολύ περισσότερο, ο Κώστας Κρομμύδας και το βιβλιοπωλείο Buchhandlung Bibliomagia έχουν ετοιμάσει απολαυστικά απογεύματα με όμορφες συζητήσεις και εκπλήξεις!

Παρακάτω οι στάσεις της περιοδείας:

  • 1.11. Plettenberg, Gasthof zu Post, Alter Weg 7 στις 17:00
  • 2.11. Krefeld, GR Cafe, Stephanstr. 56 στις 19:00
  • 3.11. Berlin, Ελληνική κοινότητα Βερολίνου, Mittelstr. 33, Berlin-Steglitz στις 19:00
  • 4.11. Bielefeld, Ελληνική Κοινότητα Μπήλεφελντ, Heimweg 4, στις 19:30
  • 5.11. Düsseldorf, Zakk, Fichtenstraße 40, στις 11:00 (σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων συγγραφέων στην Γερμανία)
  • 5.11. Köln, Ελληνική Κοινότητα Κολωνίας, Liebigstraße 120 b, στις 17:00

Λίγα λόγια για το Ακάκιε

Ακάκιε

Το «Ακάκιε» του Κώστα Κρομμύδα βραβεύτηκε ως το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα στα βραβεία Public. Ένα βιβλίο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ένα βιβλίο που αναδεικνύει την ουσία να παραμένεις Άνθρωπος, κάτι που έχουμε ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Πρόκειται για τη μυθιστορηματική βιογραφία του Λευτέρη Μαντζίκα (1917-2008), του ανθρώπου που στην ουσία έφτιαξε μεταπολεμικά τη MISKO και που επί των ημερών του ο Ακάκιος μπήκε σε κάθε σπίτι. Αλλά εκτός από μια ιστορία ζωής, ο Κώστας Κρομμύδας μάς παραδίδει έναν τρόπο να σκεφθούμε και να συναισθανθούμε τις εκδοχές του ελληνικού ονείρου, μέσα από μια αλληλουχία πυκνών γεγονότων από τον Μεσοπόλεμο έως τις αρχές του 21ου αιώνα, δοσμένων με το δικό του αφηγηματικό ύφος, αντλώντας από μια βάση πραγματικών γεγονότων.

Στην περιπέτεια της ζωής του μια γυναίκα μπαίνει στην καρδιά του, μέχρι που ο πόλεμος, αδυσώπητος κι απάνθρωπος, τους δοκιμάζει. Όμως τα γραμμένα της ζωής δύσκολα τα ξεγελάς. Όταν η Ελλάδα ξυπνά από τον λήθαργο του πολέμου, αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του. Αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, χωρίς να αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του.

Η εργατικότητά του γίνεται πάθος και το πάθος του όραμα.

Χρόνια μετά, όταν ο Ακάκιος βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, κοιτάζει με δέος το παρελθόν και όσα κατάφερε να δημιουργήσει. Χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε, χωρίς να ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε. Γιατί ξέρει ότι οι ρίζες είναι που κάνουν τα πιο δυνατά δέντρα.

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, θα κρατήσετε στη μνήμη σας χρυσούς σιτοβολώνες του Θεσσαλικού κάμπου, μυρωδιές από παλιά εδωδιμοπωλεία και ήχους από ηπειρώτικα μοιρολόγια.

Λίγα λόγια για τον Δούρειο Ίππο

Το Αιγαίο είναι ένα καζάνι που βράζει, με Ελλάδα και Τουρκία να παίζουν το πιο ριψοκίνδυνο παιχνίδι εξουσίας ως τώρα.

Η Ισιδώρα τρέχει στην κόψη του χρόνου να μεταφέρει μια σημαντική πληροφορία στα υπόγεια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή.

Θανατηφόρες παραπλανήσεις και επτασφράγιστα μυστικά σε μια ιστορία όπου η εμπιστοσύνη, η προδοσία, τα μυστικά και ο έρωτας ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.
Η Ισιδώρα στο πρόσωπο και στον έρωτα ενός άνδρα αναζητά την αλήθεια, αγνοώντας πως κάθε προσπάθεια να αποφύγει το πεπρωμένο της την οδηγεί να το συναντήσει.

Στο τέλος καταλαβαίνει ότι ο Δούρειος Ίππος κάθε ανθρώπου είναι όσα κρύβει στην καρδιά του.

*Βρείτε τον Κώστα Κρομμύδα στο Facebook, στο Instagram αλλά και στο site του!

Υ.Γ. Ανακαλύψτε όλα τα βιβλία του Κώστα Κρομμύδα από τις εκδόσεις μας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *