9 βιβλία που αξίζει να επενδύσεις τον χρόνο σου αυτό το καλοκαίρι

Ας κάνουμε μια παραδοχή: Περάσαμε πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Καταστάσεις άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν… κι αν κάτι πρέπει να μείνει σταθερό προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε ό,τι έρχεται στο δρόμο μας, αυτό είναι ο πυρήνας μας.

Η σχέση μας με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική. Για αυτό και προσπαθούμε κάθε φορά να γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον «τύπο» με τις πιο περίεργες σκέψεις και φοβίες, τα συναισθήματά του, να ανακαλύψουμε όσα δεν γνωρίζαμε για αυτόν, να συμφιλιωθούμε με κάποια κομμάτια του και να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε και μπορούμε.

Γιατί μερικές φορές αυτές είναι απαραίτητες και αναπόφευκτες.

Ένα πολύ καλό βήμα για να ξεκινήσουμε, είναι τα βιβλία. Αυτά αποτελούν τα πολύτιμα εργαλεία μας και παρακάτω θα βρεις 9 βιβλία που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις και τελικά να φροντίσεις τον εαυτό σου και κατ’ επέκταση τις σχέσεις σου με τους άλλους.

Βάλε τα όριά σου

βάλε τα όριά σου

Πώς βάζουμε σε προτεραιότητα τον εαυτό μας όταν η καθημερινότητα μας πιέζει; Πώς μαθαίνουμε να λέμε τα «όχι» που θα μας κάνουν να νιώσουμε ελεύθεροι;

Στη θεωρία όλοι ξέρουμε πως πρέπει να βάζουμε υγιή όρια, για να πετύχουμε ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στην προσωπική μας ζωή, για να αντιμετωπίσουμε τοξικούς ανθρώπους, για να χτίσουμε σωστές σχέσεις με τους συντρόφους, την οικογένεια, τους φίλους μας. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει «υγιή όρια»;

Η θεραπεύτρια και ειδική στις διαπροσωπικές σχέσεις Nedra Glover Tawwab μας βοηθάει να βρούμε απαντήσεις σε αυτό το ζήτημα. Με κατανόηση και συμπάθεια, προτείνει απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να βάλουμε υγιή όρια σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Οι τεχνικές που προτείνει, βασισμένες στις πιο πρόσφατες έρευνες και στις πιο δοκιμασμένες πρακτικές της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας (CBT), μας βοηθούν να ορίσουμε και να εκφράσουμε τις ανάγκες μας καθαρά και χωρίς ενοχές, καθώς και να εντοπίσουμε τα βαθύτερα προβλήματα που κρύβονται πίσω από την αλληλεξάρτηση, τα παιχνίδια ισχύος, το άγχος, την κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Ανάμεσα σε ηλίθιους

βιβλία αυτοβελτίωσης

Κόκκινοι, Κίτρινοι, Πράσινοι, Μπλε. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

O συγγραφέας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να τελειοποιήσετε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές σας, να διαχειριστείτε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση, να βελτιώσετε τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα σας, να καταλάβετε πότε πρέπει να μιλήσετε και πότε όχι, και γενικά να αλλάξετε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό σας.

Καθημερινοί Νόμοι

Καθημερινοί νόμοι

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης» επιστρέφει με ένα καινοτόμο βιβλίο-οδηγό με πρακτικές σκέψεις για τη δύναμη, τη σαγήνη και την ανθρώπινη φύση.

Τα τελευταία 22 χρόνια ο Robert Greene προσφέρει οξυδερκείς απόψεις για κάθε πτυχή της ανθρώπινης φύσης, είτε πρόκειται για την απόκτηση αυτού που θέλετε είτε για την κατανόηση των κινήτρων των άλλων, είτε για την προσπάθεια χαλιναγώγησης των παρορμήσεών σας είτε για την αναγνώριση των δυνατών και των αδύνατων χαρακτηριστικών σας.

Οι Καθημερινοί νόμοι συγκεντρώνουν αυτή τη σοφία σε λήμματα που αντιστοιχούν στις μέρες του χρόνου.
Κάθε λήμμα εμπεριέχει το απόσταγμα από προηγούμενα βιβλία του, ένα εύληπτο μήνυμα που χρειάζεται λίγα μόνο λεπτά για να το διαβάσετε, κι επίσης έναν Νόμο – μια συνταγή ή μια προτροπή για να την ακολουθήσει ο αναγνώστης.

Πρόκειται για έναν οδηγό που θα διαβάζετε ξανά και ξανά για μια ολόκληρη ζωή, μαθαίνοντας για τη δύναμη, την αποπλάνηση, τη στρατηγική, την ψυχολογία και την ανθρώπινη φύση.

Η συνήθεια των 5

η συνήθεια των 5

Μη σας ξεγελάει ο τίτλος. Δεν πρόκειται για άλλο ένα βιβλίο που θα σας πει πώς να ευχαριστείτε τους άλλους γύρω σας. Το κάνετε ήδη. Πανηγυρίζετε για τις αγαπημένες σας ομάδες. Γιορτάζετε με τους φίλους σας. Υποστηρίζετε τους ανθρώπους που αγαπάτε και τους ενθαρρύνετε να πετύχουν τους στόχους τους.

Φανταστείτε όμως να δίνατε την ίδια αγάπη και ενθάρρυνση στον εαυτό σας. Ή, ακόμα καλύτερα, να το κάνατε καθημερινή συνήθεια. Τότε δεν θα μπορούσε να σας σταματήσει κανείς. Με αυτό το βιβλίο θα μάθετε πώς να επιβραβεύετε το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σας: ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

Εάν παλεύετε με την αμφιβολία για τον εαυτό σας (και ποιος δεν το κάνει;)…
Αν έχετε βαρεθεί αυτή την γκρινιάρικη φωνή στο κεφάλι σας που σας ασκεί συνεχώς κριτική (θα μπορούσε κάποιος να τη διώξει;)…

Το βιβλίο αυτό σας δείχνει πώς να κάνετε την πίστη στον εαυτό σας συνήθεια, ώστε να λειτουργείτε με τη σιγουριά που απαιτούν οι στόχοι και τα όνειρά σας.

Ο ήρωας της διπλανής πόρτας

βιβλία ψυχολογίας

«Στόχευσε το ιδανικό, κυνήγησε το όνειρο, γράψε ιστορία!». Μα όσοι το πετυχαίνουν δε σημαίνει πως είναι οι «εκλεκτοί» ή τα «φαινόμενα». Ο κάθε άνθρωπος εν ζωή στον πλανήτη έχει απίστευτη ευφυΐα και ηρωισμό. Και μπορεί να τα καταφέρει.

Στις σελίδες του νέου βιβλίου του Robin Sharma θα ανακαλύψετε μια βαθμονομημένη φιλοσοφία για να αξιοποιήσετε τα καλύτερα ταλέντα σας, μια επαναστατική μεθοδολογία για να παραγάγετε εξαιρετικά έργα και μια σταθερή ροή διορατικότητας για να ζήσετε μια ζωή απαράμιλλης ομορφιάς, μακροχρόνιας χαράς και πνευματικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, στον Ήρωα της Διπλανής Πόρτας θα ανακαλύψετε:

*Τις συνήθειες που υιοθετούν πολλοί από τους πιο δημιουργικούς και επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο για να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

*Πρωτότυπες τεχνικές για να μετατρέψετε τον φόβο σε καύσιμο, τα εμπόδια σε δύναμη και τα προηγούμενα προβλήματα σε θριάμβους.

* Ένα πρωτοποριακό σχέδιο για να καταπολεμήσετε την απόσπαση προσοχής και την αναβλητικότητα, ώστε να παράγετε επιτυχία.

*Ιδέες για την υιοθέτηση ενός καθημερινού προγράμματος παγκόσμιας κλάσης, που θα σας οδηγήσει σε απεριόριστη ικανότητα και θα σας μετατρέψει στο πιο πειθαρχημένο άτομο που γνωρίζετε.

*Τη σοφία να λειτουργείτε με πολύ μεγαλύτερη απλότητα, ομορφιά και γαλήνη.

Η Αλήθεια

βιβλία ψυχολογίας

Ένα ταξίδι στις 8 ανθρώπινες ανάγκες.

Φαντάσου να ήξερες την απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα κερδίσω την αγάπη των άλλων;» Με ποιο τρόπο θα την αξιοποιούσες; Και πόσο μακριά θα έφτανες για μια τέτοια γνώση;

Φαντάσου τώρα και κάτι ακόμα. Ο πιο διάσημος ζωγράφος της εποχής μας, ο άνθρωπος που κατέχει το μυστικό της ασύλληπτης επιδρα- στικότητας, σε καλεί και σου ανακοινώνει ότι έχεις «επιλεχθεί». Σε στέλνει σε ένα αλλιώτικο ταξίδι στο ΝηΣί του Ανθρώπου. Εκεί ανατρέ- πονται όλα όσα μέχρι τώρα θεωρούσες αυτονόητα και ανακαλύπτεις…
… τ η ν Α λ ή θ ε ι α .

Η Αλήθεια, αν διαδοθεί, είναι ικανή να επηρεάσει την ανθρωπότητα με έναν απίθανα καταλυτικό τρόπο. Είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες, λύνει κάθε γρίφο, δίνει απάντηση σε κάθε ερώτημά σου, σε απελευθερώνει από κάθε φόβο.

Και δεν μπορείς να φανταστείς πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος όταν δεν φοβάται άλλο. Όταν δεν φοβάται πια…

Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα

λειτουργία του υποσυνείδητου

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Κυπραίος ίδρυσε τις εκδόσεις Διόπτρα πριν 44 χρόνια. Ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που μετέφρασαν βιβλία αυτογνωσίας για το ευρύ κοινό, ανοίγοντας νέους δρόμους. Για δεκαετίες συνέχισε να επιλέγει και να φέρνει από το εξωτερικό τους καλύτερους τίτλους, βιβλία που άλλαξαν τη ζωή των αναγνωστών όπως ο Γλάρος Ιωνάθαν, η Ουράνια Προφητεία και Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του. Το βιβλίο που έγραψε είναι το απόσταγμα της σοφίας και της ακούραστης μελέτης, που συνεχίζει μέχρι σήμερα καθημερινά.

Το Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα έχει στόχο να σε βοηθήσει να δώσεις απαντήσεις στα ερωτήματα που τριγυρίζουν στο μυαλό σου, να επιλύσεις απαιτητικά θέματα της καθημερινότητάς σου, να αποκτήσεις αφθονία και να έχεις επιτυχίες στη ζωή σου.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ασκήσεις διαλογισμού και τεχνικές χαλάρωσης που θα σε βοηθήσουν να συνδέσεις τη θεωρία με την πράξη και να επαναπρογραμματίσεις το μυαλό σου ώστε να κάνεις πραγματικά το υποσυνείδητο σου να δουλεύει για εσένα.

Οι ασκήσεις μας βοηθούν να αναπνέουμε σωστά -από το διάφραγμα. Η αργή, διαφραγματική αναπνοή χαλαρώνει τους μυς, ηρεμεί το πνεύμα και απελευθερώνει την ορμόνη ενδορφίνη, που είναι το φυσικό αναλγητικό.

*Βρείτε εδώ το δωρεάν ηχητικό υλικό που συνοδεύει το βιβλίο!

Αλλαγή διάθεσης στη στιγμή

50 απλές λύσεις για να μειώσουμε το στρες και τον πανικό από τη καθημερινότητα μας!

Η Dr Olivia Remes, ερευνήτρια ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια στο να ανακαλύψει πώς μπορούμε να μειώσουμε το άγχος, το στρες και τον πανικό.
Σε αυτό το σύντομο και περιεκτικό βιβλίο μάς δίνει πενήντα απλές, βασισμένες σε επιστημονικά συμπεράσματα λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τα δέκα είδη αρνητικής διάθεσης που μας κρατούν καθηλωμένους και δεν μας αφήνουν να ζήσουμε μια χαρούμενη και γεμάτη ζωή.

Καλύπτοντας τα πάντα, από το αίσθημα της απόρριψης ως την αναποφασιστικότητα και από το άγχος ως την έλλειψη κινήτρου, αυτές οι πρωτότυπες συμβουλές και τεχνικές θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την πίεση αμέσως αλλά και να αντιμετωπίσετε μακροπρόθεσμα το πρόβλημα και να το ξεπεράσετε.

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε δέκα κεφάλαια, όσα και τα είδη αρνητικής διάθεσης.

Κιντσούγκι

Κιντσούγκι

Το Kintsugi, που σημαίνει «χρυσή ένωση», είναι μια παλιά ιαπωνική τεχνική που έχει αναχθεί σε τέχνη. Ξεκίνησε από την ανάγκη επιδιόρθωσης σπασμένων πορσελάνινων αντικειμένων. Με τη χρήση χρυσού για τη συγκόλληση των κομματιών, το επισκευα­σμένο αντικείμενο ήταν αισθητικά άψογο και συχνά πιο πολύτιμο από το αρχικό.

Το κιντσούγκι, όμως, είναι κάτι περισσότερο από ένα χειροτέχνημα· είναι μια ποιητική μεταφορά για όσα περνούν οι άνθρωποι όταν η ζωή τους «γίνεται θρύψαλα», όταν βιώνουν μια επώδυνη κρίση ή μια απώλεια και μετά προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να φτιάξουν μια νέα ζωή που, χάρη στη μετουσίωση του πόνου, μπορεί να είναι πιο πλήρης από τη ζωή που έχασαν. Γι’ αυτό είναι τόσο δυνατή η μεταφορά αυτή – επειδή ένα απλό «χειροτέχνημα» μοιάζει να εκπληρώνει ένα αρχέγονο όνειρο των ανθρώπων: Να ωριμάζουν και να δυναμώνουν μέσα από τις πληγές και τις ήττες τους, αντί να σπάνε, και να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, αγάπη για τον εαυτό τους, τους άλλους και τη ζωή.

Η συγγραφέας μάς δείχνει πώς μπορούμε να εμπνευστούμε από το κιντσούγκι, ώστε να βγούμε από τις κρίσεις της ζωής μας όχι μόνο αλώβητοι αλλά και πιο δυνατοί, εκτιμώντας τα ψεγάδια μας και δίνοντας σημασία στα ουσιαστικά πράγματα.

Διαβάστε επίσης: 9 μαθήματα ζωής από το Μεγάλο Πάντα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *