Θέση εργασίας στο βιβλιοπωλείο μας!

edit 14/6: Σας ευχαριστούμε όλες και όλους θερμά για το ενδιαφέρον. Πλέον η αγγελία δεν είναι ενεργή!

Θέλετε να εργαστείτε στο Βιβλιοπωλείο «Books & Life» των εκδόσεων Διόπτρα;

Η Διόπτρα, στα 44 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας της, έχει κατακτήσει ηγετική θέση μεταξύ των Ελλήνων εκδοτών, συνεργάζεται με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, ενώ πρόσφατα ανέλαβε την αποκλειστική έκδοση των βιβλίων του οικουμενικού Νίκου Καζαντζάκη στην Ελλάδα.  

Αν είστε φανατικοί αναγνώστες και απαντάτε εύκολα στην ερώτηση «Τι πλάσμα ήταν ο Μόμπι Ντικ του ομώνυμου βιβλίου του Χέρμαν Μέλβιλ;», αλλά και στην ερώτηση «Ποιος είναι ο συγγραφέας του μυθιστορήματος “Το μαγικό βουνό”;»· αν έχετε δοκιμαστεί στην πώληση βιβλίου και στην εξυπηρέτηση βιβλιοφάγων πελατών, με συμμετοχή στην επίτευξη προκλητικών στόχων· αν είστε οργανωτικοί και ενθουσιώδεις και μπορείτε να υποστηρίξετε εκδηλώσεις και προωθητικές ενέργειες, στείλτε το Βιογραφικό σας Σημείωμα και μπορεί εσείς να είστε ο άνθρωπος που αναζητάμε για να ενισχύσει την ομάδα του Βιβλιοπωλείου μας «Books & Life», στο κέντρο της Αθήνας.

Ρόλος και Σκοπός

Η υποστήριξη και υλοποίηση όλων των δραστηριοτήτων που συνθέτουν τον ρόλο ενός αποτελεσματικού Υπαλλήλου Βιβλιοπωλείου, με δυνατότητα και προοπτική ενός ευρύτερου ρόλου στην οργάνωση εκδηλώσεων, συναντήσεων και άλλων δρώμενων.  Η θέση περιλαμβάνει τη διεκπεραίωση εργασιών, τόσο σε θέματα λειτουργίας όσο  και στην πώληση και εξυπηρέτηση πελατών λιανικής και χονδρικής.

Αρμοδιότητες

  • Ευθύνη προετοιμασίας και υλοποίηση παραγγελιών χονδρικής και λιανικής πώλησης. Λήψη και έλεγχος παραλαβών από προμηθευτές.
  • Τιμολόγηση, ταμειακή διαχείριση και εξυπηρέτηση πελατών λιανικής και χονδρικής.
  • Προγραμματισμός αναγκών σε τίτλους βιβλίων και σε απαραίτητο υλικό και εξοπλισμό. Οργάνωση και μεταφορά/τοποθέτηση των βιβλίων στους χώρους έκθεσης, τηρώντας υψηλές προδιαγραφές παρουσίασης, αισθητικής και ασφάλειας.
  • Άριστη γνώση και πώληση των βιβλίων της Διόπτρα, διερευνώντας τις ανάγκες, προτιμήσεις και επιθυμίες των πελατών. 
  • Συμμετοχή στην οργάνωση και υποστήριξη δραστηριοτήτων στους χώρους του Βιβλιοπωλείου, π.χ. εκδηλώσεις, λέσχες ανάγνωσης κ.λπ.
  • Φροντίδα για την άρτια εικόνα του Βιβλιοπωλείου και καθημερινή οργάνωση και τακτοποίηση των αποθηκευτικών χώρων.

Γνώσεις / Ικανότητες / Δεξιότητες

  • Αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών, κατά προτίμηση, σε Βιβλιοπωλείο ή σε παρεμφερή θέση σε Εκδοτικό Οίκο, Τύπο, Εταιρεία Πολιτισμού, Εταιρεία Επικοινωνίας & Οργάνωσης Εκδηλώσεων.
  • Πτυχίο Ανώτατης ή Ανώτερης Σχολής, αν και όχι απαραίτητο, θα εκτιμηθεί.
  • Εξαιρετική ικανότητα επικοινωνίας και πωλησιακή ικανότητα.
  • Πολύ καλή γνώση γραπτού και προφορικού λόγου στην ελληνική γλώσσα. Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.  
  • Άριστη γνώση Ms Office (Word, ιδιαίτερα Excel, PPT).
  • Πολύ καλή γνώση του εμπορικού προγράμματος Softone ή παρόμοιου ERP συστήματος.  Εξοικείωση με την τεχνολογία και χρήση λογιστικών προγραμμάτων.
  • Εμπορική αντίληψη, με στόχο την καθοριστική συμβολή στην αποδοτικότητα του Βιβλιοπωλείου.
  • Διάθεση και ενδιαφέρον για νέες γνώσεις, επαγγελματική ανάπτυξη και αρμονική συνεργασία σε μια ολιγομελή ομάδα.  
  • Επιθυμητή η άδεια οδήγησης.

Η Διόπτρα παρέχει

  • Εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας.
  • Ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης, διαρκή εκπαίδευση, σε μια  επιχείρηση με ανοιχτούς ορίζοντες, πολιτική ίσων ευκαιριών και δυναμική τροχιά.
  • Ανταγωνιστική αμοιβή και ανταμοιβή.

Όσοι/ες ενδιαφερόμενοι/ες νομίζουν ότι καλύπτουν τις απαιτήσεις της θέσεως, παρακαλούμε  να αποστείλουν Βιογραφικό Σημείωμα στο hr@dioptra.gr αναγράφοντας στο θέμα του email: «B&L 052022», μαζί με συνοδευτική επιστολή που θα εξηγεί τους λόγους που επιθυμούν να εργαστούν στις Εκδόσεις Διόπτρα.

Σε περίπτωση που κάποιος/α υποψήφιος/α περάσει στην τελική φάση αξιολόγησης, θα ζητηθεί να προσκομίσει δύο συστατικές επιστολές, εκ των οποίων η μια οπωσδήποτε από  προηγούμενο εργοδότη.

Τα γραφεία της Διόπτρα  βρίσκονται στο Περιστέρι.

2 Comments

  1. Ευσταθια Κανατουλα

    Θα με ενδιέφερε η θέση εργασίας.Παρακαλώ πολύ πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;να αποστείλω το βιογραφικό μου;!!

    1. Καλησπέρα σας!

      Μπορείτε να στείλετε το Βιογραφικό Σημείωμα στο hr@dioptra.gr αναγράφοντας στο θέμα του email: «B&L 052022», μαζί με συνοδευτική επιστολή που θα εξηγεί τους λόγους που επιθυμούν να εργαστούν στις Εκδόσεις Διόπτρα.

      Ευχαριστούμε θερμά!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *